Švedijos spauda apie į finalą patekusį A. Pojavį: „Tai - avarija“

Tai, kad Lietuvos atstovas Andrius Pojavis su daina „Something“ pateko į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą, dažnai gana tiksliai „Eurovizijos“ rezultatus nuspėjantiems švedams, buvo didžiausia naujiena. Jie niekaip negalėjo suprasti, kaip Lietuva pateko į finalą, tuo tarpu vienomis iš favoričių laikytos Serbija ir Juodkalnija – ne.

Švedai visiškai nesitikėjo išvysti A. Pojavio tarp finalininkų.<br>„Reuters“
Švedai visiškai nesitikėjo išvysti A. Pojavio tarp finalininkų.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

2013-05-15 12:33, atnaujinta 2018-03-06 18:01

Skandinavų kritikai, dar iki pusfinalio, skeptiškai vertino lietuvio pasirodymą. Juos glumino prie lyriškos dainos nederanti neva per gera A. Pojavio nuotaika, o prieš konkursą įrašytą pasirodymą ir dainą įvertino, kaip gana nuobodžius.

„Mums, likusiai Europai, paprasčiausiai sunku suprasti lietuvišką muzikinį skonį“, – prieš pusfinalį kalbėjo Švedijos žurnalistas, interneto puslapio apie „Eurovizijos“ dainų konkursą „SVT Melodifestivalen“ redaktorius, „Eurovizijos“ ekspertas Gustavas Dahlanderis.

Ir vis dėlto, A. Pojavis, nepaisant kritikų skepticizmo, į finalą pateko. Tai švedų interneto puslapis „SVT Melodifestivalen“ pavadino „avarija“.

„Jis buvo visų atmestas. Bet dabar lietuvis A. Pojavis - finale“, – rašė švedai, prisiminę, kad pernai į finalą irgi visiškai netikėtai pateko kitas Lietuvos atstovas - Donatas Montvydas. Iš ano pasirodymo jiems, panašu, labiausiai įsiminė ant akių užrištas raištis.

Anot švedų, A. Pojavio pasirodymas buvo vertinamas pakankamai prastai - ir lažybininkų, ir apklaustųjų, ir ekspertų. Niekas netikėjo, kad jis pateks į finalą. Bet nutiko priešingai.

Švedijos interneto dienraščio SVD.se žurnalistas Harry Amsteris, vertindamas „Eurovizijos“ dainų konkursą, rašė, kad Danijos atstovės Emmelie de Forest, atlikusios dainą „Only Teardrops“, patekimas į finalą nenustebino. Ji ir iki konkurso pradžios buvo vertinama geriausiai. Jau pirmieji tonai, anot žurnalisto, pradžiugino publiką.

Po Danijos pasirodymo, jam labiausiai patiko Ukrainos atstovės Zlatos Ognevich atlikta daina „Gravity“. Pralinksmino ir Baltarusijos atstovės Alyonos Lanskayos daina „Solayoy“, o Lietuvos patekimas į finalą, panašu, kad irgi nustebino.

Danus favoritais laiko ir kito švedų dienraščio „Dagens Nyheter“ žurnalistė Hanna Fahl. Taip pat jai patiko Belgijos, Airijos ir Ukrainos pasirodymai.

Kaip favoritė įvardinta ir Olandijos dainininkės Anouk atlikta daina „Birds“, kurios dėka ši šalis pirmąkart nuo 2004 metų pateko į finalą.

Nepaisant ekspertų nuostabos, „Eurovizijos“ dalyvių pasirodymą gyvai stebėjusi publika lietuvio taip nenuvertino.

Dažnas žiūrovas taip pat favorite įvardijo Danijos atstovę, bet gana neblogai vertino ir A. Pojavį.

Publikos nuomonės išsiskyrė tik vertinant olandų pasirodymą. Kai kurie Olandijos dainininkės Anouk atliktą dainą „Birds“ vadino šedevru, tuo tarpu kiti teigė, kad ji – migdanti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.