A. Giržadas: „Smagu, kad „Eurovizijoje“ nesame banaliai blizgantys“

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Pasak Audriaus Giržado, tai, kad Lietuva trečius metus dalyvauja finale - didelis įvykis.<br>T. Bauras
Pasak Audriaus Giržado, tai, kad Lietuva trečius metus dalyvauja finale - didelis įvykis.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-17 19:32, atnaujinta 2018-03-06 14:38

Trejus metus iš eilės į „Eurovizijos“ finalą patekusios Lietuvos pasiekimai kitiems šio konkurso dalyviams daro įspūdį, sako šalies delegacijos vadovas Audrius Giržadas. Jis mano, kad Andriaus Pojavio nuoširdumas ir daina gali sulaukti atgarsio ir konkurso finale, tačiau pabrėžia, kad būtent patekimą į finalą daugelis Europos valstybių laiko pagrindiniu tikslu „Eurovizijoje“.

„Niekada garsiai nesakau, kad būsime finale, bet visada to tikiuosi. Tikėjausi ir šį kartą“, - portalui lrytas.lt sakė A. Giržadas.

Didžiausia pirmojo pusfinalio, kuriame bilietą į finalą išplėšė A. Pojavis, staigmena jis pavadino tai, kad už borto liko visos keturios Balkanų šalys.

Lietuvos atstovo sėkmė, anot A. Giržado, „Eurovizijos“ užkulisiuose sulaukė skirtingų reakcijų.

„Tai iš tiesų didelis įvykis, kad Lietuva - vėl finale, trečius metus iš eilės. Po pusfinalio priėjo konkurso prodiuseris, režisierius, sakė - šaunuoliai, jūs ir vėl padarėte. Juk yra šalių, kurioms jau penkerius šešerius metus niekaip nepavyksta patekti į finalą.

Mes vėl nugalėjome būrį šalių, kurios turi dideles išeivių bendruomenes užsienyje. Trečius metus atsidurti finale – pasiekimas, ir jį neigti būtų neprotinga.

Taip, buvo tokių, kurie labai nustebo ir braukė ašaras iš to nustebimo. O tie, kurie manė, kad Andrius turėtų patekti, džiaugėsi ir plojo per petį“, - pasakojo A. Giržadas.

Delegacijos vadovas neslėpė dar iki pusfinalio iš ne vieno žmogaus Malmėje girdėjęs, kad lietuvių daina – keista.

„Ir gerai. Smagu, kad nesame banaliai blizgantys, neturime disko kamuolių ar kosmonautų kostiumų. Buvome solidžiai santūrūs, tai teikia vilčių, kad galime būti suprasti“, - sakė A. Giržadas.

Jo nuomone, daugelis konkurse dalyvaujančių valstybių nenori laimėti „Eurovizijos“ ir prisiimti milžiniškos finansinės naštos, kurios reikalauja šio konkurso surengimas. Pavyzdžiui, Rusijos delegacija užkulisiuose kone atvirai skelbia, kad jos atstovės Dinos Garipovos tikslas – antroji vieta.

„Vakar juokavome su čia dirbančiais kitų šalių kolegomis. Manęs klausė – taip, žinome, kad nenorite būti pirmi, tai kurioje vietoje norite būti? Atsakiau, kad nemėgstame kraštutinimų. Nenorime būti pirmi, nenorime būti paskutiniai. Visos kitos vietos yra geros“, - juokėsi A. Giržadas.

Finale šeštadienį Europos žiūrovai pamatys tokį patį A. Pojavio pasirodymą, koks buvo ir pusfinalyje.

„Net jei norėtume kažką keisti, tai nebūtų įmanoma. Jei sugalvosime, kad scenoje turėtų kilti muilo burbulai ar dar kažkas, tai juk nebuvo repetuota, būtų nemaloni staigmena šou režisieriams, kurie jau yra sudėlioję visus filmavimo planus.

Jei kas ir keisis – tikimės, Andrius ir jo pritariantieji vokalistai su dar didesne energija ir užsidegimu atliks dainą“, - sakė pašnekovas.

Penktadienį ir šeštadienį Lietuvos atstovas didžiąją dalį dienos praleis Malmės arenoje.

„Tai bus sunkesnės dienos nei prieš pusfinalį. Laukia trys generalinės repeticijos. Be to, atskirai bus repetuojamas šou atidarymo numeris, kuriame šįmet dalyvaus visų šalių atstovai. Tai – dar papildomos repeticijos. Iš viešbučio Andrius išvažiuos per pietus, grįš – vėlai vakare. Bet nieko nepadarysi, tokia tvarka“, - pasakojo A. Giržadas.

Delegacijos vadovas ragino lietuvius nesigilinti į užsienio žurnalistų kartais aštrius komentarus apie Lietuvos pasirodymą.

„Skaičiau, kad vienas švedas parašė, neva tai avarija. Tai – jo nuomonė, o ne visų švedų. Kasmet būna visokių komentarų, juos reikia vertinti ramiai“, - sakė A. Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.