A. Pojavis prieš „Eurovizijos“ finalą: „Dėl rezultatų nekvaršinu galvos, muzika – ne sportas“

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Andrius Pojavis su švede, kuri finale neš vėliavą.<br>R. Zilnys
Andrius Pojavis su švede, kuri finale neš vėliavą.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 17, 2013, 6:22 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:48 PM

Dainininkui Andriui Pojaviui Malmėje prasidėjo paskutinės dvi „eurovizinių“ išbandymų dienos. Penktadienio popietę Lietuvos atlikėjas, lydimas trispalvę nešančios merginos, iš tribūnų į Malmės arenos sceną žengė specialiai įrengtu tiltu, nusidriekusiu virš žiūrovų galvų – taip prasidėjo pirmoji šeštadienį vyksiančio finalo repeticija.

„Eurovizijos“ finalo pradžia šiek tiek primins olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją. Choras atliks dainą, specialiai šiam konkursui parašytą šokių muzikos atlikėjo Avicii ir grupės ABBA narių Benny Anderssono bei Bjorno Ulvaeuso.

Kūrinio priedainis skelbia, kad visi žmonės yra lygūs – tai dominuojanti šių metų konkurso tema. Skambant dainai, visų šalių atstovai su vėliavomis žengs į sceną.

„Tai turbūt smagiausias dalykas – eiti ir jausti, kad esame kartu, Lietuva“, - sakė Andrius.

Penktadienį papildoma šio šou epizodo repeticija surengta užkulisiuose – čia A. Pojavis linksmai paplepėjo su Moldovos atlikėja Aliona Moon ir suome Krista Siegfrids, kuri visų vyrų „Eurovizijoje“ juokais prašo ją vesti.

„Aš turiu žmoną, ji – vaikiną. Jei ir galėčiau ją vesti, tai tik vienai nakčiai“, - juokėsi Andrius.

Repeticijoje tvirtai pasirodęs Andrius, regis, jau visiškai nesijaudina Malmės arenos scenoje.

„Pripratome – ir prie scenos, ir prie to nelabai tobulo įgarsinimo ausinėse. Tai jau negąsdina“, - portalui lrytas.lt sakė dainininkas.

Penktadienio rytą jis sužinojo žinią, kuri paskelbta naktį – Andriui finale teks pasirodyti antrajam. Šou pradės prancūzė Amandine Bourgeois, po lietuvio dainuos moldavė Aliona Moon, o paskutinis iš 26 finalo dalyvių dainuos airis Ryanas Dolanas.

„Tai nesvarbu. Sakau tvirtai ir kategoriškai – visai nesvarbu. Aš negalvojau, kur būsiu – pradžioje, pabaigoje. Svarbiausia yra emocija, „draivas“, jokio skirtumo, dainuosi pirmas, dvyliktas ar dešimtas“, - kalbėjo A. Pojavis.

Jis tvirtino visiškai negalvojantis ir apie tai, kurią dainą užims finalo rezultatų lentelėje.

„Kurią jau užimsiu, tą užimsiu. Aš atvažiavau pristatyti dainos, kurią pats parašiau, pasidalinti savo muzika. Muzika nėra sportas. Kaip galima įvardyti, kuri daina geresnė, o kuri – blogesnė?“ - stebėjosi atlikėjas.

Dainininkas tvirtino, kad net internete dar neperžiūrėjo savo pasirodymo pusfinalyje įrašo.

„Nemačiau, negirdėjau. Po kiek laiko, kai pailsėsiu nuo „Eurovizijos“, galėsiu viską įvertinti ir suvokti.

Prisipažįstu, pavargau. Per šį pusmetį teko daugybę kartų skristi į Lietuvą, repetuoti, dalinti interviu. Kai patekau į finalą ir nuslūgo jaudulys, pasijuto visas šios kelionės nuovargis.

Ko labiausiai pasiilgau? Savo namų Italijoje, savo fotelio, kompiuterio, gitaros, galimybės pabūti vienam su mintimis“, - sakė Andrius.

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ finale jo pasirodymą stebės ir žmona Isabella su dukrele Amelie. Sekmadienį atlikėjas sugrįš į Lietuvą, o iš ten skris į namus Italijoje.

Artėjant finalui, jis atrodo kupinas geros nuotaikos – prieš eidamas į sceną, užkulisiuose šoko lambadą.

„Visi čia pradėjo ilgėtis namų, šeimos. Reikia kažkaip linksmintis, palaikyti gerą nuotaiką“, - sakė A. Pojavis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.