Konkurentai A. Pojavį vadina ir visiškai išprotėjusiu, ir atsipalaidavusiu kaip estas

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 18, 2013, 7:36 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:46 PM

Šeštadienio pavakarę „Eurovizijos“ užkulisiuose Malmės arenoje nuo ryto čia esantys finalo dalyviai linksminasi, kaip išmano. Lietuvos atlikėjai persirengimo kambaryje žaidžia stalo žaidimus ir žiūri filmus, ne vienos kitos šalies atstovai laiką užmušinėja lauko kavinėje po atviru dangumi. Keletas jų su portalu lrytas.lt dalijosi mintimis apie finalą ir mūsų šalies atstovą Andrių Pojavį.

Tarp dalyvių - meilės žiežirbos

Lietuvių persirengimo kambarys užkulisiuose – greta vokiečių grupės „Cascada“. Jos vokalistė Natalie Horler nuolat plėšia savo „eurovizinę“ dainą „Glorious“, kurią visi jau išmoko atmintinai.

Suomių dainininkė Krista Siegfrids koridoriuje su šokėjomis vis „šlifuoja“ savo pasirodymo choreografiją, o rumuną Cezarį A. Pojavis per visus užkulisius šaukia vardu – gerai nusiteikęs rumunų atlikėjas visiems dalija saldainius su savo vardu ant popierėlio.

Į areną popiet atvyko praėjusių metų konkurso laimėtoja Loreen – po 26 finalininkų pasirodymo ji kils į sceną, atliks savo naują dainą ir hito „Euphoria“ ištrauką.

Užkulisiuose verda kalbos, ar nesusikukuos azerbaidžaniečių dainininkas Faridas Mamedovas ir suomė K. Siegfrids, dainuojanti kūrinį „Marry Me“ („Vesk mane“). Būtent tai suomė azerbaidžaniečiui pasiūlė po antrojo pusfinalio.

„Siunčiu visiems bučinius ir meilę. Mes jau patekome į finalą, tad jokio skirtumo, kurią vietą ten užimsime, svarbu mėgautis ir džiaugtis.

Dėl Farido – jis man neatsakė nei „taip“, nei „ne“. Dar pažiūrėsime, kaip čia bus“, - lrytas.lt sakė K. Siegfrids.

F. Mamedovas buvo nusiteikęs santūriau: „Aš pasakiau, kad ji mane gali apkabinti, jei nori. Viskas čia buvo juokai“.

Lietuviui - azerbaidžianiečio palaikymas

Azerbaidžanietis neslepia, kad finale tikisi vietos pirmajame dešimtuke ir net svajoja apie pergalę.

„Aš visada einu į sceną, nusiteikęs kovoti dėl viršūnės. Kitaip čempionu netapsi.

Man patinka mūsų daina ir pasirodymas, ypač ta dalis, kur mūsų šokėjas Aleksandras nupasakoja mano jausmus, judėdamas stiklo dėžėje.

Beje, tai gana sudėtinga. Toje dėžėje nėra kuo kvėpuoti. Nuo jo kvėpavimo per porą minučių sienos sudrėksta, tampa slidžios. Aš sužavėtas jo darbu“, - sakė F. Mamedovas.

Paklaustas apie A. Pojavį, jis iškart padainavo porą lietuvio dainos eilučių.

„Smagi daina, pats vaikinas labai linksmas. Čia užkulisiuose nėra ką veikti, tad daug bendraujame. Paprastas žmogus, aš nuoširdžiai linkiu jam sėkmės“, - sakė F. Mamedovas.

A. Pojaviui - italų simpatijos

Italas Marco Mengoni užkulisių rūkomajame neturi ramybės. Už tvoros jo nuolat laukia būrys jaunų italių, kurios klykia, vos pamačiusios savo dievuką.

„Italijoje jis – žvėriškai populiarus“, - lrytas.lt sakė A. Pojavio žmona Isabella.

Italų žvaigždė su A. Pojaviu susidraugavo prieš mėnesį – kai kartu skrido į Milaną iš „eurovizininkų“ renginio Amsterdame. Lėktuvo variklis užsidegė, teko patirti avarinį nusileidimą – tai suartino atlikėjus.

„Andrius? Jis išprotėjęs, visiškai išprotėjęs. Džiaugiuosi, kad jis finale.

Paprašiau visų savo draugų Italijoje, kad balsuotų už jį. Kodėl? Nes jis – puikus, paprastas ir nusipelno sėkmės, kurios jau sulaukė“, - lrytas.lt sakė Marco.

Jis vadinamas vienu realių pretendentų laimėti šių metų konkursą, bet paklaustas apie tai tik purtė galvą.

„Ne, ne, tikrai ne. Yra kitų atlikėjų, kurie turi daugiau šansų. Šie metai – ne mano“, - sakė M. Mengoni.

Britų žvaigždė laukia balsų iš lietuvių

Užkulisiuose retai iš savo kambarėlio išlendanti britų dainininkė Bonnie Tyler lrytas.lt sakė, jog tikisi lietuvių palaikymo.

„Buvau jūsų šalyje ne vieną kartą. Tikiu, kad mane ten mėgsta. Už save juk balsuoti negalite, tad lietuviai, prašau, balsuokite už Didžiąją Britaniją“, - sakė B. Tyler.

Estų atlikėja Birgit prisipažino, kad nesitikėjo patekti į finalą. Kalbama, kad šios šalies delegacija net neužsakė scenoje sklindančių dūmų finalo pasirodymui – buvo tikra, kad Estija neįveiks pusfinalio barjero.

Kūdikio besilaukianti dainininkė sakė, kad „Eurovizijoje“ randa laiko pailsėti: „Delegacijoje esu vienintelė moteris, visi vyrai manimi labai gražiai rūpinasi“.

Ji vylėsi, kad lietuviai galbūt estams skirs balų finale: „Mano daina – estiška, bet internete galite rasti ir anglišką bei rusišką versiją – suprasti, apie ką dainuoju, tekstas – tikrai poetiškas. Ši daina daug reiškia man“, - sakė Birgit.

Paklausta apie A. Pojavį, estė pradėjo juoktis. Anot jos, Andrius – ramus ir atsipalaidavęs kaip estas.„Pirmą kartą pamačiau jį Amsterdame prieš mėnesį. Manau, būtent taip reikia žiūrėti į „Euroviziją“ - ramiai, tada viskas bus gerai. Jis labai atsipalaidavęs, o mums, estams, šis bruožas patinka, nes patys tokie esame“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?