„Eurovizijos“ rengėjai atsakė į pretenzijas dėl lietuvių emigrantų prapuolusių balsų

Sekmadienį pasklido žinia, kad Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Norvegijoje gyvenantys lietuviai dėl techninių klaidų neturėjo galimybės balsuoti už Andrių Pojavį. Tai niekaip nepaveikė „Eurovizijos“ rezultatų – tokį atsakymą iš konkurso rengėjų gavo Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

"Eurovizijos" atstovai teigia, kad suskaičiavo Didžiosios Britanijos lietuvių savo gimtinės atlikėjui A. Pojaviui skirtus skambučius.<br>"Reuters"
"Eurovizijos" atstovai teigia, kad suskaičiavo Didžiosios Britanijos lietuvių savo gimtinės atlikėjui A. Pojaviui skirtus skambučius.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 21, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:07 AM

Po A. Pojavio pasirodymo šeštadienį vykusiame „Eurovizijos“ finale į Lietuvą skriejo įpykusių emigrantų pasakojimai.

Iš jų aiškėjo, kad lietuviai net keliose užsienio šalyse maigė telefono mygtukus, bandydami balsuoti už A. Pojavį, tačiau sulaukdavo žinučių, kad balsavimas už Lietuvos atstovą neįmanomas arba jų skambutis nepasiekė adresato.

Prieš dvejus metus su panašia situacija susidūrė latviai – emigrantai guodėsi, kad bandė balsuoti už savo šalies atstovus, tačiau sulaukė žinučių, kad jų balsai nuėjo visai kitiems atlikėjams.

„Mums tepasakė, kad nemokame pralaimėti“, - „Eurovizijos“ rengėjų reakciją prisiminė Latvijos delegacijos vadovė Zita Kaminska.

Panašaus atsakymo antradienį sulaukė Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas.

„Išsiunčiau klausimus „Eurovizijos“ balsavimą tarptautiniu mastu prižiūrinčiai bendrovei. Atsakymas buvo toks – jie patikrino duomenis ir patikino, kad Didžiojoje Britanijoje ir kitur buvo galima balsuoti už Lietuvą – gauta nemažai balsų už A. Pojavį.

Jų teigimu, tų balsų nepakako, kad Lietuvos atstovas patektų į geriausiai įvertintų dešimtuką ir gautų bent vieną „eurovizinį“ balą.

Nieko tai nepakeis. Sunku tikėtis, kad po „Eurovizijos“ būtų keičiami rezultatai. Tačiau atrodo, kad šiais metais nesusipratimų balsavime buvo nemažai – girdėjau tą istoriją, kad „pradingo“ azerbaidžaniečių rusams skirti balai, yra kitų atvejų“, - lrytas.lt sakė A. Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.