Albumo apžvalga. „Feral“ „Soulstarving“ (video)

Amberlife'o slapyvardžiu išgarsėjęs Edgaras Lubys dar prieš porą metų mįslingai užsiminė, kad ruošia muziką, kuri bus „smarkiai kitokia“. Dabar turime rezultatą – kartu su švedų prodiuseriu Stefanu Bomanu sukurtą projektą „Feral“, kuris, kaip galima suprasti, simbolizuoja ir Amberlife'o vardu pažymėto karjeros etapo laidotuves.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 30, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:56 AM

Pirmasis šį minialbumą reklamuojantis vaizdo klipas „Soulstarving“ daug ką nustebino. Ne, Edgaro balsas nepasikeitė, tačiau išgirsti jį tokiame muzikiniame kontekste klausytojams buvo truputį netikėta. Mat jį iki šiol lydėjo nuo „Eurovizijos“ atrankos prilipęs skandinaviškų popdainų atlikėjo įvaizdis, o šiame kūrinyje pasigirdo grupę „Depeche Mode“ primenančios idėjos (na, ir kas, kad kai kurie elektroniniai tembrai ir aranžuotė gal kiek pernelyg aiškiai dvelkia „depešų“ daina „It's No Good“).

S. Bomanas yra daug dirbęs su populiaria švedų grupe „Kent“, ir jos skambesio atgarsiai čia irgi šiek tiek juntami. Tiesa, daina „Bury Me“ labiau primena šiaurietišką elektroninę norvegų dueto „Royksopp“ melancholiją – ir Edgaro balsui toks muzikinis požiūris puikiai tinka.

Antroji minialbumo pusė rodo, kad visai pamiršti Amberlife'o vis dėlto nepavyks. Ypač keistas kūrinys „Fallen Diamonds“ - prasideda kaip modernus elektroninis šokių aikštelių „gabalas“, o po to perauga į pompastišką roko priedainį, kuris visai tiktų kad ir grupei „Pelenai“.

Subtilūs elektronikos potėpiai, sumaišyti su Edgaro gitaros garsais - „firminis“ šios dainos ėjimas, tačiau vis apima pojūtis, kad tos gitaros apskritai nebereikia. Juk daina „Forever In The Sun“ sufleruoja, kad, E. Lubys tampa Igorio Kofo sielos broliu – „Lemon Joy“ jau daug metų kuria tokius gražius reveransus sintetinei devintojo dešimtmečio popmuzikai, šiek tiek atskiesta šiuolaikiniais elementais. Susitikę prie alaus, jie tikriausiai susimuštų, kuris iš jų labiau myli „Depeche Mode“.

Galbūt kol kas anksti daryti išvadas – visai gali būti, kad „Feral“ parodys ir visai kitokių muzikinių spalvų. Bet pirmas blynas vykęs – dainų skambesys, kad ir kaip nesinori naudoti šio žodžio, yra pakankamai „nelietuviškas“ ir išpuoselėtas.

Įvertinimas – 8 iš 10. „Feral“ klipas „Soulstarving“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.