Meilės ir hipišku ritmu alsuojantis „Bliuzo naktys” festivalis vėl atgaivino Varnius

Alsuojantis legendiniu „Woodstock“ penktadienį Varniuose, prie Lūksto ežero (Telšių raj.), startavo seniausias Lietuvos vasaros festivalis „Bliuzo Naktys“. Net 21 metus skaičiuojantis gyvos muzikos festivalis po atviru dangumi kaip ir kasmet sukvietė tūkstantines minias bliuzo gerbėjų.

Festivalyje netrūksta renginių ir geros nuotaikos.<br>A. Dargytė
Festivalyje netrūksta renginių ir geros nuotaikos.<br>A. Dargytė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Dargytė

Jul 6, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:27 PM

Penktadienį pavakare prie įvažiavimo į festivalio teritoriją nusidriekė kelių kilometrų mašinų eilė. Kas važiuotas, kas tranzuojantis, o kas pėsčias - visi kaip ir kasmet pirmąjį liepos savaitgalį traukė į šį geros muzikos festivalį.

Kvėpuojantis meile, vienybe ir laisve šis idėjų kupinas renginys į Lūkšto ežero pakrantę atvykusius svečius džiugino gausybę pramogų. Buvo galima išsimaudyti net pirtyje ant vandens. Šioje netradicinėje saunoje, kuri specialiai sumontuota ant plausto, malonumais galima mėgautis tiesiai virš vandens. Taip pat išmėginti savo jėgas „laipiojoje“ sienoje, pašokinėti ant batuto, aplankyti grimo kambarį, sėdmaišių zoną, pažaisti stalo futbolą, užsukti į gyvąją biblioteką, aplankyti gyvąjį kampelį ir išbandyti dar daugybę pramogų.

Penktadienio vakarą koncertą pradėjo „Hard Times“ (Lenkija). Ir nors koncerto pradžioje bliuzo gerbėjai buriavosi negausiai, vėliau pasirodžius grupei „Landy Hilda Blues Band” (JAV) žmonių prie scenos dvigubai padaugėjo. Šiek tiek po 10 val. vakaro savo programą pristatė grupė „Pete Brown and Krissy Matthews Band (Lenkija).

Prieš vidurnaktį scenoje sužibėjo bliuzo karaliene tituluojama Arina su grupe „Veto Bank”. Po jų pasirodė atlikėjas iš Anglijos Oli Brawn. O paskutiniai, kone iki trečios valandos nakties, koncertavo visų čia labai mylimi latviai „Blues band”.

Unikalios hipiškos atmosferos festivalis visų norinčių puikiai praleisti laiką laukia ir šeštadienį. Bilietai į festivalį kainuoja 50 litų. Šeštadienį festivalio dalyviai galės pasimokyti „Bliuzo“ šokio. Protą ir rankas pamiklinti bus galima stalo žaidimų palapinėse. Pamaivos galės pasipuošti įmantriomis šukuosenomis, karnavaliniu makiažu, laikinomis ir tikromis tatuiruotėmis, auskarais. Vidurdienį laukia krepšinio, tinklinio ir futbolo turnyras. Kaip ir kasmet bus verdama tradicinė bliuzienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.