Bliuzo festivalis – nesuvaidinta vasaros festivalių dvasia

Dvi paras Varniuose, prie Lūkšto ežero (Telšių raj.), siautulingai visus susirinkusius linksminęs festivalis „Bliuzo naktys“ sekmadienį svajingai užbaigė savo apogėjų.

Festivalio „Bliuzo naktys“ akimirka.<br>A. Dargytė
Festivalio „Bliuzo naktys“ akimirka.<br>A. Dargytė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Dargytė

Jul 7, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:46 PM

Atitrūkę nuo kasdienybės keli tūkstančiai žmonių vienoje nuostabiausių Žemaitijos vietų linksminosi, kvailiojo ir dainavo, džiaugėsi nesuvaidinta vasaros festivalių dvasia bei senai matytais ir naujai sutiktais draugais.

Šeštadienį šėlsmo ir muzikos netrūko nei dieną, nei naktį. Festivalio dalyviai galėjo rinktis daugybę įvairiausių organizatorių siūlomų pramogų ir linksmybių. Dalyvauti krepšinio turnyruose, pramokti bliuzo šokio judesių su bliuzo šokio mokytojais. Atvykę su keturkojais draugais turėjo puikią galimybę dalyvauti kasmetinėse „Beglobio“ šunų organizuojamose lenktynėse ir laimėti gerų prizų.

Visi norintys galėjo paskanauti jau neatsiejama tradicija tapusios, specialiai čia verdamos, „bliuzienės“. Kiekvienas čia atvykęs, atsižvelgdamas į savo poreikius, tikrai turėjo ką veikti.

Pulsuojantys aistra, nenuspėjamais nuotykiais ir puikia nuotaika, bliuzo festivalio dalyviai nepamiršo Mindaugo karūnavimo ir 21 val., kaip ir viso pasaulio lietuviai, sugiedojo Lietuvos Tautinę giesmę.

Vakaro koncertinėje programoje visus susirinkusius linksmino „Double Harp Attack“. Vėliau į sceną lipo pašėlę ir visą publiką prie scenos šokinėti privertę svečiai iš Norvegijos - grupė „Mirramaze“. Po jų pasirodė lietuviai „ZZ Top“. Gerokai po vidurnakčio savo pasirodymą besilinksminančiai publikai padovanojo „Alvon Johnson su Blues Band“ (JAV) ir galiausiai paryčiais, apie trečią val., „Bliuzo naktų“ festivalį užbaigė grupė iš JAV „The Dana Fuchs Band“.

„Labai džiaugiuosi, kad įvykdėme viską, ką suplanavome. Pasiteisino visos mūsų viltys ir lūkesčiai. Esu patenkintas tiek čia susirinkusia publika, tiek atlikėjais. Beprotiškai džiaugiuosi „The Dana Fuchs Band“ pasirodymu. Gaudžiau šiuos atlikėjus pastaruosius ketverius metus ir galiausiai jie grojo bliuzų festivalyje. Smagu, kad kaip ir visada per mūsų festivalį nenutiko jokių nesmagių incidentų. Beje, šiemet išimtis, nes bliuzuose nebuvo lietaus, kuris jau yra tapęs tradicija. Mes netgi juokaujame, kad „bliuzai“ be lietaus – ne bliuzai“, bet šiemet festivalis buvo puikus ir be lietaus“, - teigė šio festivalio siela, „Bliuzo naktys 2013“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Vos prieš keletą dienų tapęs pirmuoju asocijuotu ir iš Lietuvos festivalių aljanso gavęs pažymėjimą, sudrebinęs Žemaitijos žemę, šių metų festivalis „Bliuzo naktys“ baigėsi, tačiau ištikimieji šio nepakartojamo renginio dalyviai nenusimena - jie čia atvyks ir kitąmet. Laukti lieka ne tiek ir daug - tik 365 dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.