J. Jegorovos koziris „Slavianskij bazar” - A.Pugačiovos daina

Televizijos šou „Lietuvos balsas” praėjusiais metais laimėjusios Julijos Jegorovos šį savaitgalį laukia dar didesnis iššūkis – atlikėja gins Lietuvos garbę konkurse Baltarusijoje „Slavianskij bazar”.

Lietuvos atstovė J.Jegorova tikisi Vitebske pasirodyti taip, kad nebūtų gėda.
Lietuvos atstovė J.Jegorova tikisi Vitebske pasirodyti taip, kad nebūtų gėda.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 13, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:03 AM

Galima skeptiškai žiūrėti į rusakalbę popsceną, tačiau Vitebske jau 22-ąjį kartą vykstantis renginys daro įspūdį.

Tai pripažino ir 26 metų J.Jegorova, kuri šį savaitgalį pamėgins siekti prizinės vietos tarptautiniame atlikėjų konkurse.

„Ant kas trečio stulpo – plakatai su dalyvių nuotraukomis ir aprašymais. Žmonės į koncertus renkasi antrą valandą nakties, būriuojasi prie ekranų mieste. Kituose festivaliuose to nepamatysi”, – „Lietuvos rytui” pasakojo J.Jegorova.

Pasirinko primadonos dainą

„Slavianskij bazar” jau ne pirmus metus sulaukia lietuvių desanto. Festivalis sudarytas iš kelių dalių – greta Rusijos ir užsienio popžvaigždžių koncertų vyksta suaugusiųjų ir vaikų atlikėjų konkursai.

Kol kas juose geriausiai sekėsi Donatui Montvydui. Dar karjeros pradžioje konkurso Didįjį prizą pelnęs atlikėjas šįmet vėl pakviestas pasirodyti šventėje – šįkart jau kaip garbingas svečias. Vakar Vitebske jis surengė du pasirodymus.

Kaip viešnia festivalyje lankosi ir Birutė Petrikytė. Vakar turėjo paaiškėti, kaip vaikų konkurse pasisekė Lietuvos atstovei – dešimtmetei Justei Dumčiūtei.

J.Jegorovos lemiamos kovos laukia šį savaitgalį – konkurso programoje įrašyti trys jos atliekami kūriniai.

Pagal taisykles vienas jų turi būti atliekamas slavų kalba. Julija pasirinko žinomą dainą iš Rusijos estrados primadonos Alos Pugačiovos repertuaro „Opiat metel” („Vėl pūga”).

„Ši programos dalis atliekama su orkestru, todėl reikėjo rinktis dainą, kuri tinka jo skambesiui. Ši daina gili, turėtų puikiai skambėti”, – sakė J.Jegorova.

Kitus du konkursinius kūrinius Julija atliks lietuviškai. Ji pasirinko dainas iš „Lietuvos balso” šou ir savo solinio albumo „Kai girdžiu tave” ir „Žinau, tai tu”.

Minskas priminė vaikystę

Pernai „Eurovizijos” atrankoje dalyvavusi, bet iš jos dėl nesusipratimo su per anksti paskelbtu kūriniu pašalinta Julija, regis, įprato atsargiai kalbėti apie savo tikslus.

„Kaip man seksis, nenuspėjama. Pirmą kartą gyvenime dalyvauju tokio masto renginyje, nenoriu ko nors prisikalbėti.

Čia daug gerų dainininkų, teko girdėti juos repetuojančius, bet nenorėčiau jų komentuoti. Nenuspėjama viskas. Aš tiesiog atvykau padainuoti ir pasistengti, kad man nebūtų gėda”, – žodžius rinko dainininkė.

Prieš atvykdama į Minską, atlikėja su orkestru tris dienas repetavo Minske. Baltarusijoje pirmą kartą viešinčiai Julijai šis miestas paliko įdomų įspūdį.

„Gražu, bet įspūdis toks, kad čia daug kas yra taip, kaip buvo mano vaikystėje.

Daug akcentų, kurie primena sovietinę praeitį, sukelia tam tikrų prisiminimų”, – sakė J.Jegorova.

Suksis tarp garsenybių

Festivalyje galima sutikti ne vieną garsenybę. Kasmet Rusijos popžvaigždyną surenkantis renginys šįmet prisiviliojo Dimą Bilaną, Jeleną Vaengą, Kristiną Orbakaitę ir kitus.

„Ketvirtadienio vakarą vyko atidarymas, ten buvo ir grupė „Gipsy Kings”, ir Emmelie De Forest – ta mergaitė, kuri laimėjo „Euroviziją”.

Garsenybių čia daug, bet aš to labai nesureikšminu”, – sakė J.Jegorova.

Varžosi dėl garbės ir piniginio prizo

Konkurse Lietuvos atlikėja rungsis su 20 konkurentų iš daugybės šalių – nuo Čekijos iki Australijos.

Konkursantų pasirodymus vertins tarptautinė komisija, kurioje dirbs ir B.Petrikytė. Komisijos pirmininkė – garsi Rusijos dainininkė Larisa Dolina.

Konkurso Didžiojo prizo laimėtojui atiteks 15 tūkstančių JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.