Konkurse „Slavianskij bazar“ J. Jegorova liko priešpaskutinė

Dainininkei Julijai Jegorovai nepavyko nuversti kalnų festivalyje „Slavianskij bazar“. Vitebske vykstančioje popmuzikos šventėje sekmadienio vakarą finišavo jos programoje rengiamas tarptautinis atlikėjų konkursas. Jo lentelėje J. Jegorova užėmė 20-ąją vietą – iš viso konkurse rungėsi 21 dainininkas.

J. Jegorovai (nuotr.), J. Anusauskienės nuomone, koją pakišo ir pirmasis pasirodymo numeris.<br>J. Anusauskienė
J. Jegorovai (nuotr.), J. Anusauskienės nuomone, koją pakišo ir pirmasis pasirodymo numeris.<br>J. Anusauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 15, 2013, 2:41 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:30 AM

„Slavianskij bazar” Vitebske rengiamas 22-ąjį kartą. Jau ne pirmus metus sulaukia lietuvių desanto. Festivalis sudarytas iš kelių dalių – greta Rusijos ir užsienio popžvaigždžių koncertų vyksta suaugusiųjų ir vaikų atlikėjų konkursai.

Kol kas juose geriausiai sekėsi Donatui Montvydui. Dar karjeros pradžioje konkurso Didįjį prizą pelnęs atlikėjas šįmet vėl pasirodė šventėje – šįkart jau kaip garbingas svečias. Vitebske jis surengė du pasirodymus.

J. Jegorova konkurse atliko tris kūrinius - „Kai girdžiu tave“, „Žinau, tai tu“ ir Alos Pugačiovos repertuaro dainą „Opiat metel“. Vienas kūrinys slavų kalba turėjo būti atliktas pagal renginio taisykles.

Jau šeštadienio vakarą atlikėją pirmą kartą vertino komisija – šio konkurso rezultatų nelemia žiūrovai. Julija po pirmosios kovos turėjo mažai priežasčių džiaugtis – komisija jai skyrė tik 67 balus.

Sekmadienio pasirodymas įvertintas kiek geriau – 74 balais. Iš viso surinkusi 141 balą, dainininkė liko priešpaskutinė. Didįjį Prizą laimėjo 25-erių atlikėjas iš Lenkijos Michalas Kaczmarekas, surinkęs 196 balus.

“Kodėl taip nutiko? Pirmiausia, šįmet varžovai tikrai buvo stiprūs kaip niekad anksčiau. Be to, čia yra daug niuansų – galbūt repertuaras šįkart nebuvo geriausiai pasirinktas. Be to, labai daug lemia ir tai, kad Julijai burtai lėmė pirmąjį pasirodymo numerį.

Paprastai konkurso pradžioje dainuojančius atlikėjus komisija vertina santūriau, „taupo“ balus, laukdami geriausių numerių. Kita vertus, dainuoti pirmam nėra blogai, nes esi labiau pastebimas žiūrovų.

Julijai niekas neturi priekaištų, ji puikiai pasirodė, ypač – koncerte sekmadienį. Prisiminkime, kad net ir tokie puikūs atlikėjai kaip Merūnas Vitulskis šiame konkurse laurų nenuskynė – jis liko šešioliktas.

Galbūt veikia ir tai, kad Lietuva jau ir taip šiame renginyje yra nemenkai pasižymėjusi – laimėjo D. Montvydas, prizines vietas skynė Rūta Ščiogolevaitė, Jeronimas Milius“, - svarstė festivalio atstovė Lietuvoje Jurga Anusauskienė.

Sužinojusi rezultatus, Julija nenusiminė. TV šou „Lietuvos balsas“ išgarsinta atlikėja sakė, kad pasiekė savo tikslą – padainavo taip, jog dėl savo pasirodymo jai negėda, o rezultatai – ne taip svarbu.

Sekmadienį jai prireikė medikų pagalbos. „Koncertai vyksta lauke, o oras šeštadienį buvo labai prastas. Julijai paburko balso stygos, bet gydytojai viską sutvarkė, dabar viskas gerai. Ji gerai nusiteikusi“, - sakė J. Anusauskienė.

Vertinimo komisijoje, kuriai pirmininkavo garsi Rusijos vokalistė Larisa Dolina, dirbo ir Lietuvos dainininkė Birutė Petrikytė, festivalyje dainuojanti kaip viešnia.

Šeštadienio vakarą ji kiek nuliūdino J. Jegorovos gerbėjus, Lietuvos konkursantei skyrusi tik šešis balus.

„Sekmadienį Birutė Julijai jau skyrė devynis balus. Žinoma, komisijos darbo nekritikuoju, tačiau man truputį liūdna, kai lietuviai nepalaiko saviškių. Birutė galėjo skirti daugiau taškų ne tik dėl to, kad Julija yra iš Lietuvos. Mano akimis, Julija šeštadienį tikrai nusipelnė daugiau nei šešių balų“, - svarstė J. Anusauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.