„Depeche Mode” vakarėlyje – tostai už gerbėjus

Sostinės Vingio parkas praėjusį šeštadienį buvo virtęs „Depeche Mode” muzikos mėgėjų maldykla. Garsioji britų grupė daugiau nei dvi valandas džiugino apie 30 tūkstančių gerbėjų.

Grupės dainininkas Dave'as Gahanas.<br>R. Danisevičius
Grupės dainininkas Dave'as Gahanas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 30, 2013, 5:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:23 PM

Po septynerių metų pertraukos į Lietuvą atvykusių britų koncertas – šventė, kuriai jos gerbėjai rengėsi atsakingai. Vingio parkas mirgėjo nuo pirktų ir pačių žiūrovų pasigamintų marškinėlių su grupės simbolika.

Pasižiūrėti koncerto rinkosi Lietuvos muzikantai, televizijos ir radijo laidų vedėjai, žinomi verslininkai.

„Tai – šventas dalykas”, – sakė ne vienus metus fanatiškai „Depeche Mode” kūrybą sekantys grupės „Lemon Joy” nariai.

„X Faktoriaus” vedėjas Martynas Starkus dėl koncerto atskubėjo iš pajūrio, kur šiuo metu atostogauja.

Į sceną žengę „depešai” nenuvylė – dvi koncerto valandos prabėgo kaip viena akimirka. Dainininkas D.Gahanas džiugino ir balsu, ir laukine energija, ir nepriekaištingu stiliaus pojūčiu.

Penktadienio popietę iš Varšuvos į Vilnių privačiu lėktuvu atvykusius muzikantus atlydėjo beveik 100 žmonių komanda. Kartu su pagrindiniu grupės dainų autoriumi Martinu Gore’u atvyko jo mylimoji – šokėja ir aktorė Kerrilee Kaski.

Kiekvieną muzikantų žingsnį akylai stebėjo apsaugininkai, tačiau jie neturėjo pernelyg daug darbo – tik saugoti atlikėjus nuo prie viešbučio jų laukiančių gerbėjų.

Didžiąją viešnagės Vilniuje dalį muzikantai praleido viešbutyje „Kempinski” miesto centre ir Vingio parko užkulisiuose.

Prieš koncertą grupė surengė trumpą susitikimą su gerbėjais. Jame dalyvavo ir „depešų” muzikai atsidavę šios grupės lietuviškojo gerbėjų klubo „Satellites” vadovas Arnas Kazlauskas su žmona Karolina.

Keliomis dienomis anksčiau 52-ąjį gimtadienį atšventęs M.Gore’as nuo jų gavo dovanų – fotoalbumą „Neregėta Lietuva”.

Po koncerto Vingio parke muzikantai ir jų palyda okupavo „Kempinski” barą – dėl „Depeche Mode” jis dirbo iki paryčių, pašaliniai po vidurnakčio į barą nebuvo įleidžiami.

„Depeche Mode” vakarėlyje buvo keliami tostai už pavykusį pasirodymą Vilniuje. Kad žiūrovų reakcija buvo itin gera, sekmadienio popietę kartojo ir prieš grupei išvykstant į Minską su gerbėjais bendravęs Andrew Fletcheris.

Viešnagės metu „depešai” nesiveržė pasivaikščioti po miestą, tačiau nuo koncertų ir kelionių pavargusius kūnus gaivino sveikatingumo procedūromis.

Šeštadienio ir sekmadienio rytą grupės nariai lankėsi viename sostinės sporto ir sveikatingumo centre – plaukiojo baseine, prakaitą liejo sporto salėje. Prieš jiems atvykstant, procedūrų kokybę patikrino vienas grupės vadybininkų.

Prieš koncertą Vingio parko užkulisiuose visiems trims grupės nariams buvo padarytas masažas. Dainininkui D.Gahanui jis taip patiko, kad antras masažo seansas viešbutyje jam buvo atliktas sekmadienio rytą.

„Visų nuotaika – labai gera. Nekilo jokių problemų ar nesklandumų. Grupei patiko viskas – puikūs viešbučio kambariai, techninis pasirengimas koncertui ir, žinoma, Lietuvos publika.

Kai D.Gahanas sakė, kad nori į Lietuvą atvykti dar kartą, šie jo žodžiai buvo nuoširdūs”, – patikino koncerto rengėjai.

Manieringi „Depeche Mode” dainininko Dave’o Gahano (51 m.) judesiai ir įvaizdis įaudrina ir vyrus, ir moteris. Koncertui Vilniuje jis pasipuošė taip, kaip rengiasi jau gerą dešimtmetį – juodos kelnės, liemenė ant nuogo kūno ir batai aukšta pakulne, sudarantys įspūdį, kad vokalistas yra aukštesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.