R.Williamsas Taline: 72 vilkikai ir palmės užkulisiuose

60 tūkstančių žiūrovų, tarp jų – ir nemažai lietuvių, antradienio vakarą Taline plos britų dainininkui Robbie Williamsui. Šio atlikėjo viešnagė taps gausiausią publikos minią Baltijos valstybėse šią vasarą pritrauksiančiu popmuzikos koncertu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 19, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:13 PM

39 metų britų atlikėją estai jau mėgsta ne tik dėl jo dainų, kurių dešimtys sėkmingai šturmavo populiariausių kūrinių dešimtukus visoje Europoje.

Prieš atvykdamas į Taliną atlikėjas davė interviu Estijos televizijai ir akimirksniu pelnė daugybės žiūrovų palankumą. Kaip? Pasikeldamas marškinėlius ir parodydamas vieną iš gausybės savo tatuiruočių – ant kūno išpieštas kregždutes.

Šis paukštis – vienas nacionalinių Estijos simbolių. Tai dar vienas ženklas, kad antradienio vakaras Estijos sostinėje bus ne šiaip popmuzikos koncertas, o išskirtinė šventė.

Žada geriausią šou pasaulyje

Po keleto nesėkmių metų pernai įspūdingai solinę karjerą atgaivinęs dainininkas šią vasarą suplanavo tik 26 koncertus, bet to pakako, kad vien už bilietus būtų surinkta daugiau nei 220 milijonų litų.

Minios vėl plūsta pažiūrėti į publikos linksmintoją vaikiška šypsena – net jei jis jau priaugo šiek tiek antsvorio, turi žmoną, dukterį ir nebėra tas vakarėlių liūtas, kuris į viešbutį po koncerto parsiranda tik paryčiais.

40-ąjį gimtadienį kitais metais švęsiantis dainininkas yra prasitaręs, kad „nežino, kiek ilgai dar sugebės draskytis scenoje” – kiekvienas koncertas reikalauja daug fizinių jėgų.

Tačiau čia pat priduria: „Visada norėjau, kad mano šou būtų geriausi pasaulyje. Manau, šiais metais man tai pavyko.”

Scena – įspūdinga

Tie, kurie jau matė šiuos įspūdingus pasirodymus, nelinkę ginčytis. Keturis vakarus Londono Vemblio stadione karaliavęs dainininkas išprovokavo skambias antraštes, kurių esmė – jei britai ir turi atsaką į Michaelo Jacksono populiarumo fenomeną, tas atsakas yra vardu R.Williamsas.

Milžiniška 25 metrų aukščio scena, ant lynų į ją nuleidžiamas R.Williamsas, ekranai, gigantiška dainininko galvos formos dekoracija – publikos Taline laukia spektaklis, kokių kasdien nepamatysi.

Kita vertus, žaisminga mimika, juokeliais ir dainomis „Rock DJ”, „Candy” ar „Feel” atlikėjas sugebėtų publikos dėmesį prikaustyti net tada, jei koncertuotų iš lentų sukaltoje pašiūrėje.

Puiki reklama Estijai

Koncertas Estijoje svarbus dėl dviejų dalykų. Pirmą kartą į Baltijos šalis atvykstantis atlikėjas Talino Dainų slėnyje pasirodys Estijos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Negana to, Estijai iš šio įvykio bus didelė tarptautinė reklama. Iš visų gastrolių „Take The Crown” pasirodymų būtent šis bus nufilmuotas ir parodytas milijonams žiūrovų visame pasaulyje.

Antradienio vakarą koncertas iš Talino bus tiesiogiai transliuojamas į daugiau nei 750 kino teatrų, esančių ne tik Europoje, bet ir, pavyzdžiui, Singapūre ar Naujojoje Zelandijoje.

Be to, jo įrašą parodys BBC televizija, bus susuktas ir dokumentinis filmas, kurio pavadinimo paantraštė – „Gyvai Taline”.

Visą šią medžiagą vėliau ketinama išleisti DVD, kurį tikrai norės įsigyti daugybė Robbie gerbėjų.

Kalbama, kad Estijai ši akcija nemažai kainavo – prisidėjus šalies Turizmo departamentui, buvo surengtas konkursas, kurio dešimt laimėtojų iš viso pasaulio gavo progą praleisti prabangias atostogas Taline ir susitikti su R.Williamsu. Keletą iš jų į Taliną irgi lydėjo kameros – gerbėjų kelionės taps svarbia dokumentinio filmo tema.

Pats koncertas bus filmuojamas 33 kameromis, tarp jų – ir specialia „Spidercam” bei kamera, įtaisyta virš Dainų slėnio skraidančiame sraigtasparnyje. Kamerų skaičius – Estijos rekordas.

Koncertą rengiančios agentūros „Live Nation Baltics” direktorius Peeteris Rebane šįkart dirbs kiek neįprastą darbą. Režisūros studijas JAV baigęs, ne vieną vaizdo klipą (tarp jų – ir garsiai britų grupei „Pet Shop Boys”) sukūręs estas tapo vienu Robbie koncertinio filmo režisierių.

„Šią vasarą teko pasižiūrėti keliolika Robbie koncertų – turėjau įsiminti kiekvieną detalę, kad Taline vyksiantis šou būtų kuo geriau nufilmuotas.

Tai puiki reklama valstybei, bet sykiu ir labai atsakingas darbas. Viena, ką galiu garantuoti, – tai vienas įspūdingiausių popmuzikos koncertų, kuriuos esu matęs. O aš jų mačiau tikrai nemažai”, – „Lietuvos rytui” sakė verslininkas.

Garsenybė nebijo peršlapti

R.Williamsas kiekviename aplankytame mieste sugeba iškrėsti ką nors nauja.

Viename koncerte jis leidosi į ilgą pasakojimą apie savo „pasididžiavimo” dydį, kitame – išsikvietė į sceną merginą, kuri nusismaukė džinsus ir gavo dainininko autografą ant užpakaliuko.

Tačiau daugelis R.Williamso šou detalių jau yra žinomos. Pavyzdžiui, kad kartu su juo pasirodo 11 muzikantų grupė, dainą „Kids” atlieka kartu su „apšildančiu” dainininku iš Didžiosios Britanijos Olly Mursu, o koncerto scena neturi stogo, išskyrus nedidelę zoną, kurioje stovi muzikantai.

Tai vienas Robbie filosofijos ženklų. Dainininkas nuolat akcentuoja, kad jis ir gerbėjai yra lygūs – tiek, kiek lygi su paprastais mirtingaisiais gali būti popžvaigždė, kurios turtas vertinamas maždaug 450 milijonų litų.

„Jeigu lis ir sušlaps publika, sušlapsiu ir aš”, – nusprendė atlikėjas. Šio pažado jis laikosi – kai kuriuose iš jau įvykusių koncertų jis dvi valandas scenoje šėlo merkiant liūčiai.

Tokios pats taisyklės galioja ir koncerto Taline bilietams – visų jų kaina vienoda, Lietuvoje ji siekia 244 litus.

Dainininkas nori, kad visi turėtų vienodas sąlygas stebėti koncertą. Tiesa, bus įrengta speciali zona arčiausiai scenos, skirta trims tūkstančiams gerbėjų, tačiau bilietų į ją nenusipirksi, reikia tiesiog į koncertą atvykti anksčiausiai.

Dienotvarkė slepiama

Yra tikimybė, kad kai popiet į Dainų slėnį jau rinksis žiūrovai, pats Robbie dar nebus atvykęs į Taliną.

Buvo svarstoma idėja, kad dainininkas Estijoje praleistų kelias dienas, susipažintų su jo architektūra ir paminklais, aplankytų kelis muziejus – visa tai galėjo paįvairinti kuriamą dokumentinį filmą.

Tačiau pasirinktas kitas kelias – Estijos sostinė bus apibūdinta į koncertą vykstančių Robbie gerbėjų lūpomis.

Penktadienį Šveicarijos mieste Ciuriche koncertą surengęs atlikėjas į Taliną, spėjama, atvyks antradienio popietę ir keliaus tiesiai į Dainų slėnį.

„Jis gali atvykti ir pirmadienį. Dainininkas keliauja privačiu lėktuvu, tad gali visiškai laisvai keisti savo planus. Jis ir jo vadybininkai patys dėlioja maršrutus.

Kiek žinome, Robbie yra užsakytas viešbučio kambarys Taline, bet galbūt jis pasielgs, pavyzdžiui, kaip Madonna, ir iš Estijos išvyks iškart po koncerto”, – sakė koncertą rengiančios agentūros „Live Nation Baltics” atstovas spaudai Ilja Judeikinas.

Dėl dainininko koncerto bus sustabdytas eismas netoli Dainų slėnio esančiose gatvėse, bet tai standartinė procedūra per čia vykstančius didelius renginius.

Viską atsigabena patys

Didelė dalis dainininko komandos jau atvyko į Taliną.

Iš viso atlikėją lydi 200 šių gastrolių darbuotojų, dar tiek pat jų samdoma renginio vietoje.

Įspūdingi ir kiti gastrolių „Take The Crown” skaičiai. Koncertui reikalinga aparatūra, scenos įranga, baldai, kostiumai ir įvairūs reikmenys gabenami net 72 vilkikais. Koncerto darbuotojai ir komanda į Taliną atvyksta lėktuvais ir dešimčia autobusų.

Anot koncerto rengėjų, R.Williamso komanda jiems kelia bene mažiausiai rūpesčių iš visų Taliną aplankiusių pirmojo ryškumo muzikos atlikėjų.

„Galima sakyti, jie visiškai nepriklausomi. Visą užkulisių įrangą – nuo telefono aparatų iki baldų, viryklių ir veidrodžių – Robbie komanda atsigabena.

Tai kone anekdotas – mūsų paprašyta tik parūpinti keletą stalų ir kėdžių vadybininkų kambariui, taip pat prijungti penkias dideles skalbykles, kurios irgi keliauja su Robbie.

Viskas apgalvota iki smulkiausių detalių – Robbie pagalbininkai užkulisiuose jau net pastatė kartu atsivežtas palmes vazonuose, kad valgomojo erdvė jaukiau atrodytų”, – pasakojo I.Judeikinas.

Keliaus gausus būrys lietuvių

Koncerto rengėjų teigimu, dėl R.Williamso pasirodymo Taliną aplankys apie 25 tūkstančius svečių iš kitų šalių.

Daugiausia turistų – apie 12 tūkst. – Robbie koncertas privilios iš Suomijos. Bilietų platintojų duomenimis, iš Lietuvos stebėti renginio į Estijos sostinę vyks per 5 tūkst. žiūrovų.

„Tai didelis skaičius. Pavyzdžiui, iš Latvijos į koncertą atvyks kiek daugiau nei 6 tūkstančiai žmonių. Tačiau jiems į koncertą teks keliauti trumpiau, todėl lietuvių publika šį kartą maloniai nustebino. Galima sakyti, kad aktyvumu jūs lenkiate latvius”, – „Lietuvos rytui” sakė I.Judeikinas.

Kaip ir prieš keletą metų Taline vykstant Madonnos koncertui, vėlai susigriebę gerbėjai iš kitų šalių tikriausiai turės tą patį vakarą keliauti namo arba Taline susirasti draugų, kurie priimtų nakvoti.

Visi viešbučių kambariai Estijos sostinėje buvo užsakyti dar prieš kelis mėnesius – už kambarį nakvynei po koncerto 50 km nuo miesto esančiose poilsiavietėse jau birželį buvo prašoma 1000 litų ir daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?