Taline – R.Williamso flirtas su lietuve ir prakeiksmai Lietuvai už balsavimą „Eurovizijoje“

Specialiai lrytas.lt, Talinas

Dainininkas apstulbo, kai Jurgita prisistatė esanti iš Lietuvos. „Lietuva? Valio. Šmikiai, jūs už britus niekada nebalsuojate „Eurovizijoje“, - publiką prajuokino Robbie.<br>R.Zilnio nuotr.
Dainininkas apstulbo, kai Jurgita prisistatė esanti iš Lietuvos. „Lietuva? Valio. Šmikiai, jūs už britus niekada nebalsuojate „Eurovizijoje“, - publiką prajuokino Robbie.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 20, 2013, 11:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:23 PM

Per 64 tūkstančius žiūrovų iš keliolikos šalių antradienio vakarą džiaugėsi britų popžvaigždės Robbie Williamso šou Taline, tačiau bene labiausiai iš jų pasisekė 29-erių lietuvei Jurgitai. Atlikėjas pasikvietė ją į sceną ir geras dešimt minučių flirtavo su mergina, siųsdamas linkėjimus jos gimtinei.

Devintą valandą prasidėjęs R.Williamso šou su pirotechnikos efektais, gerai žinomomis dainomis ir milžiniškomis dekoracijomis – reginys, kokio muzikos mėgėjai Baltijos šalyse galbūt dar neregėjo.

Minioje plevėsavo tūkstančiai Estijos vėliavų – šalis šią dieną švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šis koncertas buvo filmuojamas 33 kameromis ir tiesiogiai transliuojamas į kino teatrus net 44 šalyse. Vėliau planuojama Dainų slėnyje nufilmuotą koncertą parodyti BBC kanalu ir išleisti jo DVD.

Koncertas priviliojo gausų būrį lietuvių – organizatorių duomenimis, jų į Taliną atvyko per penkis tūkstančius.

Vienai viešniai iš Lietuvos itin pasisekė. Koncertui įpusėjus, Robbie pakartojo triuką, kurį dažnai galima pamatyti jo koncertuose. Vedęs atlikėjas ilgai žaismingai filosofavo tema, kad be moters scenoje jaučiasi nesaugiai, o tada iš publikos pasikvietė vieną merginą.

„Nebijok, nieko tokio, čia tik aš, tarptautinė superžvaigždė Robbie Williamsas, ir dar 70 tūkstančių mano geriausių draugų“, – juokdamasis merginą ramino atlikėjas. 

Dainininkas apstulbo, kai Jurgita prisistatė esanti iš Lietuvos. „Lietuva? Valio. Šmikiai, jūs už britus niekada nebalsuojate „Eurovizijoje“, – publiką prajuokino Robbie.

Suprasdamas, kad šis filmavimas labai svarbus Estijai, dainininkas paprašė lietuvės bent juokais apsimesti, kad ji yra iš pastarosios šalies. Ši mielai sutiko.

Iš džiaugsmo švytinčiai lietuvei teko patirti visą R.Williamso flirto „sunkiąją artileriją“ – dainininkas pakėlė jos marškinėlius, glostė nugarą ir prisipažino, kad merginą, kurią pakviečia į sceną, dažniausiai pasirenka pagal krūtinę.

„O tavo papai neįtikėtini“, – Jurgitą pagyrė stačiokišku humoru garsėjantis Robbie.

Tuo reikalai nesibaigė. R.Williamsas atvirai paklausė lietuvės, ar ši eis su juo į lovą.

Ši sudvejojo, tačiau tada į sceną įvažiavo lovos formos dekoracija – už jos sustoję Robbie ir Jurgita pasilenkė, kas ten tada darėsi, publikai beliko spėlioti, tačiau dainininkas tuo metu visa gerkle plėšė dainą „Strong“.

Atsiprašęs, kad neišmoks ištarti Jurgitos vardo, Robbie ją vadino „daktare Džein“ ir galiausiai galantiškai atsisveikino – palikęs lietuvei nepamirštamų įspūdžių apie šias kelias minutes, kurias pamatė ir dar pamatys šimtai tūkstančių jo gerbėjų.

Kai prieš vidurnaktį, stabdydami eismą Talino pagrindinėse gatvėse, iš Dainų slėnio plūdo tūkstančiai žiūrovų, jie tikrai negalėjo skųstis tuo, ką buvo ką tik pamatę. Dvi valandos R.Williamso spektaklio – klounados, dirbtinio pasipūtimų, įspūdingų scenos efektų ir puikaus muzikantų darbo kokteilis, vertas kiekvieno iš 244 (tiek buvo įkainoti bilietai) litų.

Ne pats geriausias vokalistas pasaulyje? Taip, šou „apšildęs“ britas Olly Mursas R.Williamsą šiuo požiūriu lenkia. Nebe tokios grakščios figūros, kaip prieš keliolika metų? Taip, Robbie iš savo figūros pats ne kartą koncerto metu pasišaipė. Žilstelėjęs, nebeįdomus paaugliams? Galbūt, R.Williamsas koncerte juokaudamas užsiminė, kad savo svajonę perleidžia tam pačiam O.Mursui ir grupei „One Direction“. Visa tai yra tiesa.

Tačiau Robbie tebėra aukščiausios prabos šoumenas, puikiai žinantis, kaip tampyti publikos stygas. „Dievas mane pasikvietė ir pasakė – tu visada pradėsi daina „Let Me Entertain You“, o baigsi – „Angels“, – koncerto pabaigoje dėstė Robbie.

Šio priesako jis griežtai laikėsi ir Taline. Skambant triukšmingai įžangai „Hey Wow Yeah Yeah“ Robbie nusileido nuo scenos konstrukcijos viršūnės (dekoracijų centrinis elementas – gigantiškas dainininko veidas), pakabintas ant lyno. Startas, matytas jau ne viename Robbie koncerte, tačiau nuo to šis triukas nepraranda efektingumo.

„Labas vakaras Estija, leiskite prisistatyti iš naujo. Aš – sup..tas Robbie Williamsas, jūs – Estija, ir šias dvi valandas jūsų subinė – mano“, – sustaugė dainininkas. Kaip tarė, taip padarė. Į sceną vienas po kito visas dvi valandas įvažiuodavo skirtingų dydžių ir spalvų jo biustai – iš vieno į viršų šaudė ugnis, iš kito – lėkė margaspalviai balionai.

Skambant dainai „Me And My Monkey“, scenos centre esanti Robbie veido formos dekoracija virto trimačiu beždžionės snukiu, aidint pernykščiam hitui „Candy“ – lūpos atgijo ir dėliojo kūrinio žodžius. „Šita dekoracija man velniškai daug kainavo, tad mėgaukitės“, – estus, latvius, lietuvius, suomius (šių į Taliną atvyko net keliolika tūkstančių) ragino dainininkas.

Robbie biustai, į publiką nusidriekusios pakylos, koncerto pabaigoje nuo scenos viršaus šaudantys fejerverkai, jau minėta lova su lietuve ir buvo esminiai šią vasarą mirusio dizainerio Marko Fisherio sukurto šou elementai – lyg ir paprasti, bet kuriantys puikų vaizdą.

Visas kitas darbas – ant blizgančiu švarku pasidabinusio dainininko ir jo sukurtų hitų pečių – atlaikė puikiai, nors Robbie koncerto metu net kelis sykius prisipažino – buvo per plauką nuo to, kad koncertas apskritai nebūtų įvykęs.

„Trečią valandą popiet mano vadybininkai sakė – jokių šansų, koncerto metu. Siaubingai skauda nugarą. Dėl to ir vaikštau pasiramsčiuodamas lazdele“, – epizodą, kai demonstratyviai krypavo it seniokas, pakomentavo Robbie. Ir čia pat paaiškino, kad viską išspręsti padėjo „geri estiški vaistai“.

Žodžių žaismas – angliškai „drugs“ reiškia ir narkotikus. Jų Robbie nebevartoja – yra pavyzdinis tėtis, koncertui pasipuošęs rožiniu pakabuku su savo dukrelės Theodoros vardo mažybine santrumpa Teddy. Tačiau apsiraminęs – tik kasdienybėje, o ne scenoje.

Robbie ir voliojosi ant scenos grindų, šelmiškai spoksodamas į kamerą, ir teatrališkai vizgino užpakalį, ir dėl komiško efekto karštai bučiavo savo grupės gitaristą, ir nenuilsdamas gyrė estus – įsiteikti kiekvienos šalies, kurią aplanko, publikai yra nerašyta šio linksmintojo taisyklė. Kartais net estai pabambėdavo, kad jis perlenkia lazdą.

Pagyrimai Estijos moterų grožiui nuo scenos skambėjo gal tuziną kartų. „Kai parodysime šį vaizdo įrašą britams, visi mūsų vyrai norės atvažiuoti čia, išgerti visą jūsų alų ir miegoti su jūsų moterimis. O jei jie to nedarys, darysiu aš“, – sakė Robbie, duoklę Estijai paįvairinęs ir demonstratyviu šios šalies vėliavos bučiavimu.

Tačiau estai sulaukė ir subtilių priekaištų – dainininkas kelis sykius susimirksėjo su muzikantais ir užsiminė, kad kartu su juo dainuoti publika galėtų ir garsiau.

Beje, likus dešimčiai dienų iki koncerto Estijoje buvo išplatintas pranešimas spaudai, kuriuo renginio lankytojai raginti kuo geriau išmokti Robbie dainų tekstus ir padainuoti kartu – tai labai reikalinga vaizdo įrašui.

Pats R.Williamsas už scenos ribų ypatingai pataikauti estams irgi nesistengė – pirmadienį į Taliną atvykęs atlikėjas, kalbama, iki pat koncerto nekišo nosies iš viešbučio. Koncerte skambėjusios dainos – puikus Robbie pernai išleisto albumo „Take The Crown“ dainų ir senųjų hitų rinkinukas. Nuo „Hot Fudge“ iki „Rock DJ“, nuo „Come Undone“ iki „Monsoon“, nuo „Sin Sin Sin“ iki „Rudebox“.

Muzika – praturtinta žaismingais intarpais, kūriniuose pasigirsdavo ir Madonnos „Vogue“, ir Lou Reedo „Walk On The Wild Side“, ir „Doobie Brothers“ „Listen To The Music“ fragmentai. Dainą „Kids“, kurią yra įrašęs su Kylie Minogue, Robbie atliko su „apšildančiu“ atlikėju O.Mursu, kurį pamėgo dar tada, kai prieš keletą metų šis jaunas artistas sužibėjo britiškame TV šou „X Faktorius“.

Dainininko karjeros pradžia grupėje „Take That“ buvo prisiminta kūriniu „Everything Changes“ ir fragmentu iš dainos „Never Forget“, tačiau publika šiuos epizodus pasitiko ramiai. „Pasirodo, „Take That“ čia nebuvo populiarūs“, – nusistebėjo garsenybė.

Koncerto pabaigą buvo galima atspėti. Atsisveikinęs su publika, Robbie grįžo su trimis baladėmis, kurios priverstų uždainuoti net ramiausią estą – „Feel“, „She's The One“ ir „Angels“.

Nusilenkęs su muzikantais, Robbie išprovokavo visą minią dainą „Angels“ sudainuoti kartu, pasiklausė, kaip žiūrovams tai sekasi, patenkintas nusišypsojo ir nuo scenos nuėjo nė neatsisveikinęs. Tik prieš tai pažadėjo, kad su Estija dar būtinai susitiks ateityje. Sprendžiant iš skirstantis publikai kiekviename žingsnyje skambėjusios lietuvių kalbos, visai ne prieš pirmąjį pasimatymą surengti būtų ir lietuviai – karūnos formos pakyla, ant kurios Taline dainavo Robbie, jam vis dar puikiai tinka.

Pasidalink savo įspūdžiais bei nuotraukomis su lrytas.lt skaitytojais, siųsk juos adresu pramogos@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.