Vilnių užliejo nesustabdomas muzikos lietus

Penktadienio vakarą visame Vilniaus centre skamba muzika - dėl miestą gausiai užplūdusių žiūrovų dėmesio varžosi dešimtys Lietuvos ir užsienio grupių, dalyvaujančių festivalyje „Vilnius Music Week“. Antrus metus po Sostinės dienų skėčiu vykstantis renginys subūrė ir pradedančius, ir jau populiarumą pelniusius artistus iš keleto valstybių. Vakare muzikalią dieną vainikuoja didysis Sostinės dienų koncertas - Katedros aikštėje groja latvių grupė „Prata Vetra“.

Festivalio „Vilnius Music Week“ akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Festivalio „Vilnius Music Week“ akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 6, 2013, 10:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:40 PM

Iš „Lietuvos talentų“ šou pažįstama Raminta Naujanytė - Bjelle publikai su bendraminčiais pristatė naują projektą, kuriame pasigirdo repo elementai. Rokeriai „Karma“ sugrojo nuoširdumo kupiną koncertą, sudominusį ir vyresnę publiką. Latviai „The Sound Poets“ parodė, kodėl savo šalyje dažnai lyginami su britais „Coldplay“, o lietuviai „Sheep Got Waxed“ neišbaidė publikos net ir gana sudėtingu avangardiniu džiazu.

Muzikos Vilniaus centre šį savaitgalį - tiek, kad visų įdomių atlikėjų pasiklausyti tiesiog neįmanoma suspėti. Į sceną po trejų metų sugrįžę TWNKL, groję uždegančią elektroninio roko programą prie V.Kudirkos paminklo? Mokytojų namų kiemelyje siautėjęs ukrainos hipsterių dievukas „SunSay“? Akustine programa širdis virpinusi dainininkė Eglė Sirvydytė prie Nacionalinio dramos teatro? Daug kam, kas vartė „Vilnius Music Week“ programą, norėjosi persiplėšti.

Pasirinkimo gausa buvo nustebinti ir festivalio konferencijos svečiai - į Vilnių šia proga atvykę vadybininkai, žurnalistai ir prodiuseriai iš užsienio. Koncertai Gedimino prospekte ir jo prieigose priviliojo ne vieną žinomą Lietuvos muzikos pasaulio žmogų - nuo Viktoro Diawaros iki Egidijaus Sipavičiaus.

„Renginio reikšmę jau suprato muzikantai. Jau vien iš šįmet užsiregistravusių, norinčių groti atlikėjų skaičiaus tai matosi. Dėl to šįmet turime daugiau renginio scenų - nes norime priimti visus gerai grojančius ir kūrybiškus.

Šįmet apskritai labai daug festivalių Lietuvoje. Bet tokio dydžio festivalis mieste - tikrai išsiskiriantis iš kitų. Gauname daug klausimų - kur nusipirkti bilietus? Vadinasi, žmonės jau žino, kad toks renginys yra, bet dar negirdėjo, kad dauguma renginių - nemokami. Jie būna maloniai nustebinti“, - sakė „Vilnius Music Week“ programos koordinatorius Lauras Lučiūnas.

„Brainstorm“ pavadinimu lietuviams geriau žinoma latvių grupė „Prata Vetra“ į Lietuvą sugrįžo po trejų metų pertraukos - pristatyti pernai išleisto albumo „Another Still Life“. Jie - ryškiausios penktadienio vakaro muzikos žvaigždės Vilniuje.

„Visada smagu groti šiame mieste. Turime čia daug draugų, esame gerai pailsėję ir norime parodyti tai, ką mokame geriausiai“, - prieš viešnagę lrytas.lt sakė grupės dainininkas Renaras Kauperis.

Kelias valandas iki pasirodymo jis vaikščiojo Vilniaus gatvėmis ir klausėsi kitų atlikėjų pasirodymų. „Turite labai įdomių muzikantų, o „Vilnius Music Week“ idėja - tiesiog puiki“, - sakė atlikėjas.

Jau pirmieji „Prata Vetra“ koncerto akordai įrodė, kad kviečiant juos į Sostinės dienas nebuvo suklysta - tūkstantinė minia Katedros aikštėje šoko, skambant populiariausios Baltijos šalių grupės hitams.

Grupė publikai paruošė ir savo pamėgtą triuką - skambant kelių „Prata Vetra“ dainų kokteiliui, į sceną žengia dvidešimt gerbėjų, atrinktų internetu. Jie šoka, pasidabinę grupės parūpintais baltais kostiumais. „Tai mūsų žargone vadinasi „baltoji sensacija“, - juokėsi R.Kauperis, nenukabinęs nosies, kad jo šalies krepšinio rinktinė penktadienį Europos čempionate nusileido lietuviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: NATO atriša rankas Ukrainai – kas keisis fronte?