„Vilnius Music Week“ svečiai išsivežė gerus įspūdžius

Antrąsyk su Sostinės dienomis vykusiame tarptautiniame festivalyje „Vilnius Music Week” apsilankę kviestiniai svečiai gyrė jo organizuotumą, patogią logistiką, savanorių darbą. Radę laisvą akimirką jie leidosi į ekskursijas, apžiūrėjo Gedimino pilį. Išvykdami delegatai teigė norintys sugrįžti, nes dar daug ko nespėjo pamatyti. Nekyla abejonių, kad į sostinę juos sugrąžins ir naujos verslo pažintys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:59 AM

Rugsėjo 6-8 dienomis Lietuvos sostinėje viešėjo bemaž 150 “Vilnius Music Week 2013” kviestinių svečių. Šimtas muzikantų, trys dešimtys seminarų pranešėjų, būrys užsienio žiniasklaidos atstovų – festivalio organizatoriai turi ambicijų įtraukti šį renginį į svarbiausių Europos muzikinių renginių kalendorių.

Vilniaus muzikos savaitės seminaruose pranešimus skaitė prie „Pink Floyd“ atsiradimo prisidėjęs vadybininkas Peteris Jenneris, Rusijos kritikas, radijo laidų vedėjas Artemijus Troickis, „The Guardian“ apžvalgininkė Helienne Lindvall, tarptautinės koncertų agentūros savininkas Nickas Hobbsas, diskotekų legenda, knygų autorius Billas Brewsteris, Vestminsterio universiteto profesorė Sally Gross ir kiti.

„Artistai negali daryti verslo – jie nori kurti meną. Todėl net jei išnyktų vadybininko profesija, visada būtų būgnininkas, grupės nario brolis ar kas kitas, kuris padėtų kurti verslą, - teigė P.Jenneris. – Jaunuoliai svajoja užkariauti Ameriką. Bet pirmiausia jie turi sužinoti, kaip nueiti iki autobuso, kuris nuveš iki traukinio, kuriuo nukeliausi iki oro uosto, iš kur galėsi nuskristi į Ameriką. Vadybininkas atveria kelius į rinką, jis turi turėti geresnę idėją, kaip pasiekti Ameriką.“

„Vadybininkas uždirba vos 20 procentų nuo muzikantų pelno. Šiais laikais tai yra niekis, todėl jis turi galvoti, kaip prasimaitinti. Bet jauniems atlikėjams reikia teisingai pasirinkti vadybininką. Ar jis geras - kalba nuveikti darbai, ne pats“, - paantrino S.Gross.

„Bet joks vadybininkas, net didžiausia pasaulyje įrašų kompanija tavęs niekur „neprastums“, jei neturėsi hito. Tik talentinga kūryba gali padėti išgarsėti“, - įsitikinęs P.Jenneris.

Šį kartą Vilniaus muzikos savaitėje jo dėmesį prikaustė grupė „Sheep Got Waxed“. „Labai įdomūs, tik dar turi paieškoti struktūros“, - komentavo legendinis vadybininkas. Jis taip pat išskyrė energingą duetą „The Perfect Pill“, sudrebinusį Lukiškių aikštę ir Aliną Orlovą, kurios klausėsi pilnutėlis Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelis.

Užsienio delegacijos nariai stebėjosi, kad muziejuje surengti seminarai buvo nemokami, - kitur jie kainuoja ypač daug. Delegatai taip pat nemokamai galėjo įvertinti salių ekspoziciją. Lauko aikštėje ją pratęsė fotomeninkų Gedimino Bartuškos ir Ramūno Danisevičiaus surengta žvaigždžių nuotraukų paroda “Muzika akims”.

“Mes labai dėkingi šiltai globojusiam Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kolektyvui, taip pat festivalio klubams, padėjusiems sukurti jaukią atmosferą. O labiausiai reikėtų padėkoti muzikantams, kurie dalyvavo festivalyje. Tikiuosi, kad „Vilnius Music Week“ jiems suteikė jei ir ne tiesoginės naudos, tai impulso tęsti veiklą ir daryti tai, ką nori labiausiai – groti. Taip pat esame dėkingi Sostinės dienoms už galimybę atlikėjus „užkelti“ ant didesnių scenų ir techniniam personalui, kuris negailėjo laiko ir jėgų, nes dirbti su daugiau nei 100 atlikėjų ir grupių - nelengva užduotis”, - kalbėjo festivalio koordinatorius Lauras Lučiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.