L.Somovas ir Jazzu naują albumą pristatys teatrališkais šou trijuose miestuose

Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė–Jazzu trečiadienį savo gerbėjams paskelbė džiugią naujieną. Lapkritį pasirodys naujas dueto albumas „Lees & Seas“ - nuo ankstesnio dueto disko jau praėjo treji metai. Albumą lydės ypatingi pristatymo koncertai, kurių pirmasis jau lapkričio 8 dieną įvyks sostinės Teatro arenoje. „Tai ambicingiausias mūsų sumanymas“, - sakė teatrališką šou rengiantis duetas, į komandą pasitelkęs žinomą dizainerę ir režisierių.

Fantasmagoriškas vaizdas, kuriame Leonas pavaizduotas kaip Justės atspindys ežere, taps naujojo albumo viršeliu.<br>D.Umbraso nuotr.
Fantasmagoriškas vaizdas, kuriame Leonas pavaizduotas kaip Justės atspindys ežere, taps naujojo albumo viršeliu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 11, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

„Ankstesnis mūsų diskas „Score“ buvo gana šaltas ir statiškas. „Lees & Seas“ yra kitoks, jame daugiau akustinių instrumentų, nors nuo elektronikos nenusisukome. Albumo dainose dominuos gamtos ir žmogaus tema, tai atsispindės ir muzikoje, ir pasirodyme“, - restorane „Jalta“ surengtoje spaudos konferencijoje sakė Jazzu.

„Turime 18 dainų, bet į albumą pateks mažiau, norime atrinkti tik geriausias. Atvirai kalbant, mano nuomone, tai yra geriausias albumas iš visų, kuriuos esame sukūrę“, - tvirtino L.Somovas.

Jau penkerius metus populiarus duetas savo naujausius planus dėstė prie paveikslo, kurį nupiešė Gintas Galvanauskas. Fantasmagoriškas vaizdas, kuriame Leonas pavaizduotas kaip Justės atspindys ežere, taps naujojo albumo viršeliu.

Koncerte duetas žada kurti atmosferą, kuri bus tarsi „Tvin Pykso“, „Alisos stebuklų šalyje“ ir „Vasarvidžio nakties sapno“ derinys. Be to, koncerto metu tarsi bus pereita per visus keturis metų laikus, kone kiekvieną dainą lydės specialūs efektai.

Šiuos tikslus įgyvendinti padės speciali scenografija ir kostiumai. Juos kurianti dizainerė Daiva Urbonavičiūtė sakė, kad drabužiai dar yra „idėjos stadijoje“, tačiau ne sykį su šiuo duetu dirbusi menininkė įsitikinusi, kad su jais vieni kitus supranta iš pusės žodžio.

„Iš tiesų Daiva su Juste dirba, nes Justė telpa į drabužius“, - kvatojosi Gytis Ivanauskas. Šou režisuojantis aktorius ir režisierius žada pasirūpinti renginio scenarijumi. „Jų muzika turi paslapties, tai – tam tikra pasaka. Koncertuose ieškosime tokių išraiškos priemonių, kad žiūrovai patektų į nežemišką atmosferą“, - sakė dueto bičiulis.

„Norime surengti rimtą performansą, tokį, kuris įsimintų. Labai rimtai ruošiamės ir tikimės, kad gerbėjai neliks abejingi“, - kalbėjo Justė.

Muzikinė koncerto pusė – intriguojanti. Pavyzdžiui, pirmą kartą Leono ir Justės dainose skambės akordeonas ir kanklės.

„Anksčiau mes buvome laikomi nišinės elektronikos grupe. Bet einame į priekį, šiek tiek keičiasi ir publika, ir muzika. Dabar mūsų koncertuose galima pamatyti ir hipsterių, ir vaikų, ir močiučių“, - sakė Justė.

Visos naujojo albumo dainos skambės anglų kalba – tikimasi, kad jis sulauks susidomėjimo ir užsienyje.

Koncertas Vilniuje bus filmuojamas. Lapkritį tokį patį teatrališką šou duetas ketina surengti ir Kaune bei Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.