Albumo apžvalga. E.Johnas „The Diving Board“

Gruodžio 19 dieną Eltonas Johnas koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje - ir tame koncerte tikriausiai skambės tik pora dainų iš šio, jau 31-ojo studijoje įrašyto britų veterano albumo. Žinantys jo įpročius puikiai supranta, kad koncerte skambės populiariausios senosios dainos, tačiau tai nereiškia, kad naujasis dainininko diskas dėl to vertas mažiau dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 29, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:40 PM

Reklaminiai šio albumo šūkiai akcentuoja tris dalykus - tai pirmas naujas solinis Eltono diskas po septynerių metų pertraukos, o dainų tekstus parašė Bernie Taupinas, ilgametis dainininko bendražygis, poetas, už kurį geresnio Eltonas nėra radęs (nors ir bandė). Be to, visos albumo dainos sukurtos vos per dvi dienas - rimtas kūrybingumo blyksnis.

Tačiau ne mažiau svarbu atrodo kas kita. Eltonas Johnas per savo karjerą daug žaidė. Nuo disko muzikos ritmų iki orkestrų ir pompastikos (kad ir kaip patiktų dainos iš animacinio filmo „Liūtas Karalius“, jų skambesys atrodo pernelyg išpūstas).

Dabar - viskas kitaip. Kaip ir Johnny Cashas, Tomas Jonesas ir daugelis kitų legendinių artistų, solidaus amžiaus sulaukęs E.Johnas sugrįžta prie šaknų. Tai yra - muzikos ir skambesio, kurie jam ir leido prieš daugiau nei 40 metų įsisukti į orbitą, nunešusią svaiginančiais populiarumo keliais.

Tad šios dainos atrodo labai nuogos - išryškinti tik Eltono balsas, fortepijonas, bosinė gitara ir būgnai. Kaip senais gerais laikais. Visas dėmesys - įtaigiam balsui, melodijoms ir poezijai, už kurias B.Taupinas nusipelno medalio. Kiekviena daina - tarsi atskiras apsakymas. Ne, ne apie patį E.Johną (nors jis turi ką papasakoti) - įsijautęs negali atsižavėti šiais trumpais pasakojimais apie tragiško likimo rašytoją Oscarą Wilde'ą, karo veteraną ar gyvenimo prasmės siūlą praradusį pagyvenusį emigrantą.

Nuo nesuvaidintos melancholijos pilnos baladės „Home Again“ iki ritmingesnių dainų (tokių kaip „Take This Dirty Water“) tai - brandi, sąžininga, patirtį perteikianti ir labai nuoširdi muzika, kuri jei ir neprilygsta Eltono karjeros viršūnėms, tai bent jau tikrai daro garbę savo vaidmenį ir vietą puikiai suprantančiam veteranui.

Įvertinimas - 8 iš 10.

E.Johno daina iš naujojo albumo „Mexican Vacation (Kids In The Candlelight)“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.