S.O'Connor įspėjimas skandalingajai atlikėjai M.Cyrus: „Tave verčia prostitute“

Pastaruoju metu itin seksualiu ir skandalingu įvaizdžiu garsėjanti jauna amerikiečių dainininkė Miley Cyrus sulaukė savo dievaitės Sinead O'Connor atviro laiško. Tiesa, tai, ką parašė garsi airių atlikėja, Miley neturėjo nudžiuginti – Sinead įspėjo jaunąją žvaigždę, kad ši siunčia neteisingą žinią savo gerbėjams ir, jei taip tęsis toliau, galiausiai niekam nereikalinga atsidurs reabilitacijos klinikoje. M.Cyrus atsakė, pasišaipydama iš S.O'Connor - tarp dviejų skirtingų kartų dainininkių, regis, įsiplieskė karas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 1:01 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:34 PM

Hito „Nothing Compares 2U” atlikėja S.O'Connor jau ketvirtį amžiaus garsėja ne tik puikia muzika, bet ir maištingu charakteriu. Duodama interviu žurnalui „Rolling Stone“, 20-metė M.Cyrus užsiminė, kad nori būti panaši į ją.

Vaizdo klipu „Wrecking Ball“, kuriame nuoga supasi ant didžiulio rutulio, ir itin vulgariais pasirodymais pastaruoju metu garsėjanti Miley sakė, kad nori imti pavyzdį iš S.O'Connor: „Noriu atrodyti kieta, bet ir tikrai graži. Taip darė Sinead, nusiskusdama plaukus ir taip toliau“.

Šie žodžiai pasiekė 47-erių S.O'Connor, kuri nusprendė savo nuomonę pareikšti atvirame laiške. Jame Sinead be užuolankų pareiškė, kad Miley eina klaidingu keliu.

„Neketinau rašyti šio laiško, bet man puolė skambinti žurnalistai. Štai ką noriu pasakyti – motiniškai ir su meile.

Man labai neramu, kad aplink tave esantys žmonės verčia tave tikėti, jog yra kieta būti nuogai ir laižyti kūjį vaizdo klipe. Iš tiesų tokiu būdu tu nuslepi savo talentą ir leidi save pardavinėti, nesvarbu, ar tai daro muzikos verslininkai, ar tu pati“, - laišką pradeda S.O'Connor.

Atlikėja įspėja, kad ilgainiui tai atneš žalos pačiai Miley – leisdama save išnaudoti, ji ne tik kenkia sau, bet ir skatina savo gerbėjas manyti, kad svarbiausia yra būti vertinamai už išvaizdą ir seksualų elgesį.

„Muzikos verslui visiškai nusispjaut į tave, kaip ir visus mus. Jie tave pardavinės kaip prostitutę ir protingai privers manyti, kad to tu pati nori. Kai galiausiai atsidursi reabilitacijos klinikoje, jie kaitinsis savo jachtose Antigvoje, kurias užsidirbo pardavinėdami tavo kūną. Pasijusi labai vieniša.

Vyrams, kurie dėl tavęs seilėjasi, tu irgi nerūpi. Daug moterų painioja geidulius ir meilę. Jei jie tavęs geidžia, tai nereiškia, kad tu jiems rūpi. Tuo labiau, kad ir pati elgiesi taip, tarsi pati sau nerūpėtum.

Tai turi pasikeisti. Tai pavojingas pasaulis. Mes neskatiname savo dukterų vaikščioti nuogų, nes tai paverčia jas grobiu gyvuliams ir dar žemesniems už gyvulius, kurių daug dirba muzikos versle“, - rašo S.O'Connor.

Priminusi Miley, kad ji verta kur kas daugiau, Sinead toliau tęsia mintį, kad M.Cyrus muzikos leidėjams reikalinga tik dėl savo jaunystės ir grožio.

„Kartoju, turi pakankamai talento, kad neleistum savęs paversti prostitute. Sakei, kad tavo įvaizdį įkvėpė manasis. Iš tiesų savo išvaizdą aš pasirinkau specialiai, kai įrašų leidykla ragino mane daryti tai, ką padarei tu. Nusprendžiau, kad geriau būsiu vertinama dėl talento, o ne išvaizdos“, - pabrėžia Sinead.

Paleidusi tiradą apie prie interneto sėdinčius gašlūnus, Sinead primena: „Tavo kūnas skirtas tau ir tavo vaikinui, ne prie interneto sėdinčiam murziui ar godžiam įrašų leidyklos vadovui, kuris nori iš tavo kūno nupirkti savo meilužėms deimantų“.

Laišką Sinead baigia raginimu atleisti bet kurį bjaurybę, kuris neįspėjo, kad Miley elgiasi netinkamai.

„Siunti žinią, kad yra kieta būti pardavinėjamai. Tai nekieta, Miley, tai pavojinga. Moterys turi būti vertinamos už kur kas daugiau nei savo seksualumą. Mes nesame tik geismo objektai. Turėtum siųsti sveikesnę žinią savo gerbėjams“, - rašo S.O'Connor.

Tiesa, M.Cyrus šių patarimų, regis, neišgirdo – pasišaipė iš S.O'Connor, pasidalindama su gerbėjais šios poros metų senumo žinutėmis internete, kuriose Sinead prisipažįsta, kad jai pačiai labai reikia psichiatro pagalbos, taip pat – nuotrauka, kurioje įamžinta S.O'Connor, TV eteryje plėšanti popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo nuotrauką.

Taip M.Cyrus leido suprasti, kad S.O'Connor - „ne visi namie“.

Tai išprovokavo S.O'Connor pyktį. „Kas tau yra? Nes pulti mane yra dar labiau sup...tai kvaila nei elgtis kaip prostitutei ir vadinti tai feminizmu. Tu pasidalinai mano mintimis, kurias rašiau tada, kai sirgau ir man reikėjo pagalbos. Ar žinai, kaip pavojinga šaipytis iš žmonių dėl to, kad jie serga? Neabejotinai ir pati vieną dieną susirgsi. Kursas, kurį pasirinkai, baigsis būtent taip, patikėk manimi“, - pratrūko Sinead, įspėjusi, kad Miley sulauks skambučio iš jos advokatų.

S.O'Connor pabrėžė, kad suplėšyti popiežiaus nuotrauką buvo teisingas sprendimas, kuris tikrai nėra joks beprotystės ženklas.„Šaipydamasi iš to, tu pašiepi kiekvieną vaiką, kuris kunigų rankose patyrė lytinę prievartą. Tau vertėtų mokytis, nebent neturi laiko skaitymui, nes esi pernelyg užsiėmusi rodydama savo papus“, - rėžė S.O'Connor.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.