Legenda atgimsta – „Foje“ vėl žengė į sceną

Andrius Mamontovas pradėjo mėnesį truksiančią kelionę po Lietuvą. Šeštadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje įvyko pirmasis grandiozinis pasirodymas. Ryškus vakaro akcentas - tai, kad dalį koncerto Andrius grojo su prieš 16 metų iširusios grupės "Foje" nariais. Koncertų didžiosiose šalies arenose turas, pavadintas „AM+FOJE=30”, skiriamas dainininko A.Mamontovo kūrybinės veiklos 30-mečiui paminėti.

Po 16 metų pertraukos į sceną žengė beveik visi grupės "Foje" nariai.<br>A.Kubaičio nuotr.
Po 16 metų pertraukos į sceną žengė beveik visi grupės "Foje" nariai.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 5, 2013, 9:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:57 AM

Grupės „Foje“ lyderis nusprendė atiduoti duoklę ištikimiems gerbėjams ir šia proga į sceną sukviesti daugumą su juo grojusių muzikantų.

Apšildyti areną pripildžiusios publikos neprireikė - atmosfera įkaito suskambus pirmiesiems dainos "Geltona, žalia, raudona" akordams. Į sceną grupės lyderis A.Mamontovas žengė vienas. Po pirmojo kūrinio scenos gilumą slėpusi uždanga pakilo, pasirodė seniai matyti grupės "Foje" muzikantai.

"Šios dienos mes laukėme labai ilgai, ir štai ji atėjo", - sveikindamasis su gerbėjais Klaipėdoje ištarė A.Mamontovas.

Skambėjo kelių dešimtmečių hitai

Koncertą A.Mamontovas pradėjo gerai žinomais pastarųjų kelerių metų hitais - "Geltona.Žalia.Raudona", "Marso kanjonai", "Tavo svajonė". Tačiau publika įsišėlo pasigirdus garsiausiems grupės "Foje" kūriniams - "Paskutinis traukinys", "Vaikystės stogas", "Geltoni krantai". Koncerto pabaigai grupė pasiliko prieš kelis dešimtmečius "Foje" išgarsinusią dainą "Laužo šviesa", kuriai skambant arenoje sušvito tūkstančiai žiburių. Bet jai pasibaigus gerbėjai dar nenorėjo paleisti muzikantų. Grupė sugrojo dar kelis kūrinius ir taip pratęsė dviejų valandų koncertą dar pusvalandžiu.

Per kelis gyvavimo dešimtmečius A.Mamontovui ir jo bendražygiams pavyko rasti kelią į skirtingo amžiaus klausytojų širdis. Tai patvirtino ir prie “Švyturio” arenos gerokai prieš koncertą pradėjusi rinktis marga publika.

“Foje” gerbėjų iki šiol netrūksta visoje Lietuvoje. Į pirmąjį turo koncertą atvyko žmonės ne tik iš Klaipėdos, Palangos, bet ir iš Kretingos, Plungės, Skuodo, Mažeikių.

Turo kartoti nesirengia

Koncerto išvakarėse A. Mamontovas prisipažino jautęs nerimą ir jaudulį, tačiau neabejojęs, kad klausytojai nepamiršo grupės. Jo nuojauta buvo teisinga – garsiausias grupės dainas jaunuoliai traukė jau arenos prieigose.

Lrytas.lt kalbinti žmonės sakė negalėję praleisti progos dar kartą, galbūt jau paskutinį, scenoje išvysti savo mylimus atlikėjus.

Šeštadienį į sceną kartu su A.Mamontovu žengė dabartinės jo grupės nariai, anksčiau solinėje veikloje lydėję muzikantai ir prieš 16 metų išsiskirsčiusios grupės „Foje“ nariai.

Pasak A.Mamontovo, tai vienintelis toks pasirodymas Klaipėdoje. Grupė nežada kartoti šio turo, kaip tai kartais daro kiti atlikėjai.

Kitą šeštadienį antrasis turo koncertas vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, dar po savaitės – Šiaulių arenoje, o paskutinis koncertas rengiamas „Siemens“ arenoje Vilniuje spalio 26-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.