Pilnutėlėje Kauno „Žalgirio“ arenoje A.Mamontovas dėkojo publikai už nuostabų vakarą

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje skambėjo populiariausi legendinės Lietuvos grupės „Foje“ kūriniai.

Koncerto akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Koncerto akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 13, 2013, 1:01 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:29 AM

Daugiau nei dvi su puse valandos trukusio koncerto metu šios grupės lyderis Andrius Mamontovas ir jo scenos draugai gausiai susirinkusiai publikai atliko ir naujausias, ir kelių dešimtmečių senumo dainas.

Tai buvo tarsi kelionė laiku atgal, kuri daugeliui brandaus amžiaus žmonių suvirpino sielas ir sugrąžino vaikystės ar jaunystės prisiminimus.

A.Mamontovo kūrybinės veiklos 30—mečiui paminėti skirtas koncertas buvo pradėtas be apšildančios grupės. Jos ir nereikėjo, nes publika šėlti pradėjo vos nuskambėjus pirmiesiems „Geltona. Žalia. Raudona“ dainos akordams.

Ją, kaip ir visus kitus kūrinius, žiūrovai traukė drauge su A.Mamontovu. Po poros dainų atlikėjas pasisveikino su publika.  

„Sveiki. Kaip smagu, kad jūsų čia tiek daug atėjo. Mes jaučiame meilę. Aš laukiau šitos dienos ir šito koncerto. Labai jam ruošiausi“, — sakė A.Mamontovas. Po šių žodžių scenoje pasirodė kiti grupės „Foje“ nariai.

Šis koncertas nepakartojama švente tapo grupės „Foje“ gitaristui Romui Rainiui, kuris šeštadienį šventė 48—ąjį gimtadienį. A.Mamontovas bičiulį pasveikino visiems girdint. Netrukus visa salė dainavo „Su gimimo diena“.

Koncerto metu atlikėjai scenoje žiūrovus džiugino ne tik muzika, bet ir  vaizdu — netrūko scenos dekoracijų, o dainos „Planeta Soliaris“ metu A.Mamontovas su dalimi scenos pakilo į orą.

Nors grupės gerbėjai audringomis ovacijomis palaikė kiekvieną kūrinį, kai A.Mamontovas uždainavo „Laužo šviesą“ salę užliejo žiebtuvėlių ir mobiliųjų telefonų švieselių jūra.

Įprastai šia daina A.Mamontovo pasirodymai scenoje baigiami, tačiau šįkart publika taip garsiai šaukė ir plojo, kad atlikėjas ir muzikantai iš užkulisių grįžo į sceną ir vėl uždainavo.

„Yra dar senesnių dainų už „Laužo šviesą“. Prieš šį koncertą radau savo  seną, dar mokyklos laikų jugoslavišką gitarą. Tokios šalies jau nėra, o gitara išliko“, — kalbėjo atlikėjas į rankas paėmęs ne pirmos jaunystės instrumentą.

Grupė atliko dar tris senus kūrinius ir atsisveikino nuoširdžiai dėkodami publikai už nuostabų vakarą.

Tačiau gerbėjai niekaip nenorėjo paleisti jų linksminusių muzikantų ir tol trypė ir plojo, kol šie dar kartą pasirodė scenoje. Paskutinė daina, kurią su atlikėjais garsiai dainavo visi susirinkusieji, buvo „O, mano saule“.

Šis koncertas yra antrasis po Lietuvą mėnesį truksiančio A.Mamontovo turo, pavadinto „AM+FOJE=30“, pasirodymas. Atlikėjas su grupe jau  koncertavo Klaipėdoje. Po savaitės jis koncertuos Šiaulių arenoje, o spalio 26—ąją — „Siemens“ arenoje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.