Karjeros jubiliejų švenčiančiam A.Mamontovui - D.Grybauskaitės sveikinimai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su 30-ies metų sceninės veiklos jubiliejų švenčiančiu Andriumi Mamontovu. „Be jūsų būtų kitoks ne tik muzikinis, bet ir idėjinis pilietiškos Lietuvos gyvenimas. „Foje" kūrinys „Laužo šviesa" mūsų šalį budino nepriklausomybės metais, o tokios dainos kaip „Geltona. Žalia. Raudona" iki šiol pagrįstai laikomos šiandieninės Lietuvos pilietiškumo himnais", - šiuo metu per Lietuvą su jubiliejaus koncertų turu keliaujančiam A.Mamontovui sakė D.Grybauskaitė.

A.Mamontovas sulaukė D.Grybauskaitės komplimentų.<br>Dž.G.Barysaitės nuotr.
A.Mamontovas sulaukė D.Grybauskaitės komplimentų.<br>Dž.G.Barysaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:49 AM

"Džiugu, kad esate viena iš tų asmenybių, kurios idėjine ir pilietine kalba kalbanti muzika sugeba pasiekti kiekvieno lietuvio širdį", - pridūrė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva didžiuojasi turėdama tokias asmenybes kaip A.Mamontovas ir palinkėjo menininkui kūrybinės sėkmės, skelbia jos spaudos tarnyba.

Šiemet muzikinės veiklos veiklos 30-metį švenčiantis A.Mamontovas - vienas žymiausių Lietuvos muzikantų. Jis išleido 18 solinių albumų ir 17 studijinių diskų, įrašytų drauge su kultine grupe „Foje". Per 30 aktyvios kūrybos metų muzikantas laimėjo daugiau kaip 20 muzikinių apdovanojimų, 2010 m. Apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai" medaliu.

Artėjantį šeštadienį Šiaulių arenoje, o spalio 26-ąją - Vilniaus "Siemens" arenoje Andrius surengs ypatingus pasirodymus, kuriuose dalyvauja per visą karjeros laiką jį lydėję muzikantai. Tarp jų - po 16 metų pertraukos kartu grojantys grupės "Foje" nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.