Albumo apžvalga. „Alive Way“ „Summer Came Along“

Reikalai nesikeičia - roko grupė "Alive Way" daugeliui lietuvių ir toliau lieka geriausiai žinoma iš kelių pasirodymų "Eurovizijos" atrankoje. Tai problema, kurią neseniai gerai nusakė Saulius Urbonavičius - Samas: itin ryškių jaunų roko artistų, kurie užkariautų minios dėmesį, mūsų šalyje tiesiog neatsiranda. "Alive Way", palankiai susiklosčius aplinkybėms, galėtų būti būtent tokie.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 17, 2013, 10:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:52 AM

Kodėl? Nes naujas albumas "Summer Came Along" balansuoja kažkur per vidurį tarp "Bon Jovi" ir Amberlife'o (labiau dėl vokalisto manieros, ne dėl dainų stiliaus). Tai teoriškai turėtų būti patrauklu ir romantiškai nusiteikusioms moksleivėms, ir jų tėveliams.

Jauniems rokeriams netrūksta nieko. Viskas - pagal Efektinga gitaros soluotė dainos pabaigoje, prieš paskutinį priedainį, kad įsivaizduojamas pilnas stadionas žmonių kratytų galvas? Yra. Tekstai apie angelų miestą, horizontus ir meilę? Yra. Rėksmingi priedainiai? Yra.

Yra ir lyriškos baladės, tinkamos bliauti prie laužo - "Tonight In London" ar "Silvia". Amerikietiškose studentų baruose grotų sau ir vargo nematytų.

Lietuvoje - truputį kitaip. Jei "Alive Way" nenori supūti nedideliuose klubuose ir atsarginėse festivalių scenose, jiems nori nenori, anksčiau ar vėliau teks pabandyti dainuoti lietuviškai. Jokia garantija, kad tai padėtų, tačiau tikimybių prasimušti į rimtesnę lygą būtų kur kas daugiau.

O kol kas turime gražų, nuoširdų dar vienos roko tradicijas gerbiančios grupės albumą - tačiau vargu ar pakankamai ryškų, kad grupės gyvenime kažkas iš esmės pasikeistų. Nors, dievaži, jei kas "Alive Way" užkeltų į miesto ar baikerių šventės sceną, reikalų šie vaikinai tikrai nesugadintų.

Įvertinimas - 7 iš 10.

"Alive Way" daina "Tonight In London":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.