Naujovė Lietuvoje: M.Palubenkos muzika - specialioje mobilioje programėlėje

Dainininkas Markas Palubenka padarė tai, kas jau ne vienus metus yra būtinybė kiekvienam populiariam Vakarų artistui. Netrukus jo gerbėjai galės atsisiųsti specialią programėlę, skirtą mobiliesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams – joje bus galima pasiklausyti muzikos, sužinoti visas naujienas apie atlikėją, koncertų datas, nusipirkti bilietų į juos.

M.Palubenkos muzika - specialioje mobilioje programėlėje.<br>T.Bauro nuotr.
M.Palubenkos muzika - specialioje mobilioje programėlėje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 21, 2013, 1:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:55 PM

Dėmesiu muzikantams pagarsėjusiame Vilniaus viešbutyje „Comfort Hotel“ pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Marko vadybininkas Anatolijus Chudoba tikino, kad tai – pirmasis atlikėjas trijose Baltijos šalyse, sukūręs tokią bendravimo su publika formą.

„Muzikinė programėlė – muzikos ateitis. Tai ateityje bus neišvengiama. Tad surizikavome ir tai padarėme. Ieškojome „Google“, klausėme festivalio „Vilnius Music Week“ dalyvių – Latvijoje ir Estijoje tikrai tai dar nedaryta“, - sakė vadybininkas.

Programėlės turinys bus nuolat atnaujinamas – naudojantis ja, bus galima pirmiesiems pamatyti naujus vaizdo klipus, perskaityti dainų tekstus, sužinoti šviežiausią informaciją apie Marką ar pigiau įsigyti bilietus į koncertus.

Programėlę galima atsisiųsti iš ta pačia proga pristatytos oficialios atlikėjo svetainės – markaspalubenka.lt

Svarbus programėlės masalas – joje skambantis naujas trijų lietuviškų Marko dainų minialbumas.

„Turėjau mintį, kad metas sukurti lietuvišką miniprojektą. Kartu su grupės „Kurak“ prodiuseriu Vygintu Kisevičiumi ir Pauliumi Kilbausku iš „Empti“ padarėme šį dalyką. Atsirado trys dainos - „Lipam lipam“, „Apolonas“ ir „Miesto betonas“.

Norėjome, kad tai būtų lengvai ir nemokamai prieinama klausytojui. Programėlė buvo geriausia išeitis“, - sakė M.Palubenka.

Ar tai reiškia, kad iki šiol angliškai dainavęs Markas visam laikui pasuko į lietuvių kalbą? „Ne, tai – tam tikras projektas, etapas, duoklė“, - sakė atlikėjas.

Programėlės kūrėjas Karolis Skiparis sakė, kad jos galimybės – didelės: „Dabar esanti versija – tik pradžia. Planuojame, kad Marko gerbėjai galėtų šia programėle atsiųsti nuotraukų iš pasirodymų, paprašyti koncerte atlikti vieną ar kitą dainą ir šiaip – tiesiogiai bendrauti su atlikėju“.

Kodėl iki šiol kiti Lietuvos atlikėjai nesusigundė užsakyti programėlės? „Nežinau, gal tai priklauso nuo artisto. Grupei „69 danguje” tokios programėlės tikriausiai nereikia“, - svarstė Karolis.

Dar viena naujovė – programėlėje bus žinomo prodiuserio Leono Somovo sukurtas M.Palubenkos dainos remiksas. Jis bus suskaidytas į atskirus elementus, kad kiekvienas vartotojas galėtų dainą perkurti savaip.

Kol kas programėlė yra skirta „Android“ operacinės sistemos mobiliesiems įrenginiams, artimiausiu metu ja galės naudotis ir „Apple“ produktų vartotojai.

„Ar tai brangu? Nepigu, tačiau kai tokios programėlės norės Andrius Mamontovas, jam tai tikriausiai kainuos brangiau. Markas dar nesurenka pilnos „Siemens“ arenos“, - juokėsi A.Chudoba.

Programėlė bus pristatyta trim koncertais didžiausiuose Lietuvos miestuose – šį ketvirtadienį Markas gros Vilniaus „Lofte“, penktadienį – Kauno „Puntojazz palėpėje“, šeštadienį – Klaipėdos salėje „Kaštonas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?