F.Kirkorovas Vilniaus publikai: „Aš daugiavaikis tėvas, už kurį Lietuva balsuotų „Eurovizijoje“

Algio Ramanausko vieši raginimai visus šio koncerto žiūrovus ištremti į Sibirą ir Lietuvoje gyvenančios baltarusių atlikėjos Veronikos Gordijevskajos bandymai jį sugėdinti virto komedija, dar nenuskambėjus pirmai Filipo Kirkorovo gastrolių natai. Sibiro, regis, vilniečiai neišsigando – ketvirtadienio vakarą bene spalvingiausio Rusijos „žvaigždūno“ pasiklausyti susirinko artipilnė Pramogų arena.

Filipo Kirkorovo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Filipo Kirkorovo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 24, 2013, 10:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:53 PM

Pakako F.Kirkorovui ketvirtadienį žengti pirmą žingsnį Vilniaus oro uoste – ir internetas paplūdo lietuvių nuomonėmis. Vieni aptarinėjo jo keisto dizaino striukę, kiti – sportbačius su auksinės sagtelėmis, treti – pageidavimus gyventi 100 kvadratinių metrų viešbučio numeryje.

Galima nekęsti Filipo muzikos (didelė dalis jos vis tiek sukurta ne jo), tačiau neatimsi iš jo sugebėjimo elgtis kaip žvaigždei ir pritraukti dėmesį.

Lietuvoje jis viešėjo vos prieš pusantrų metų, tačiau Vilniaus ir dar trijų miestų arenose vėl rinksis tūkstančiai žiūrovų. Net ir nujausdami tai, ką buvo galima atspėti – šou, kurį Vilniuje šį kartą rodo Filipas, ne itin smarkiai skiriasi nuo to, ką jis darė pernai.

Yra ir didžiuliai ekranai, ir tai kiborgais, tai muškietininkais virstantys šokėjai, ir daugybė keičiamų blizgančių kostiumų. Kaip ir didžiulis ekranas, kuriame šou pradžioje senolis baltais drabužiais vaikui (suprask, mažam Filipui) įteikia švytintį rutulį. Kas su tuo rutuliu vyksta toliau, nagrinėjama visą šou – dainininkui išradingai šokinėjant iš tikrovės į nufilmuotus vaizdelius.

Yra ir teatrališkas Filipo pasivažinėjimas tarp žiūrovų eilių triratuku, įsijautus į juokdario vaidmenį, rankiojant gėlių puokštes ir perdavinėjant jas paslaugiai iš paskos lakstančiam asistentui. Ką jau ką, o aplodismentus ir gėles Filipas mėgsta – net labai. Yra ir epizodas, kai į ekraną „žengęs“ Filipas užsiaugina sparnus, virsta angelu ir išskrenda – čia jau sunkoka sutramdyti juoką.

Visko išpasakoti nesinori – vien jau todėl, kad nebūtų sugadintas vakaras tiems, kurie per artimiausią savaitę eis į koncertus ir pamatys visa tai pirmą sykį.

Tiesa, muzikinė koncerto dalis – kiek atnaujinta: per pastaruosius metus Filipo repertuare atsirado naujų kūrinių. Nors buvo nuojauta, kad publikai vis tiek labiausiai reikia „Jedinstvennaja moja“ ir „Ja za tebia umru“ - skambant seniesiems dainininko, kurį net ir gerbėjai familiariai vadina Filia, hitams, salė tiesiog ėjo iš proto.

Faktas net ir nemėgstantiems – bent jau sukurtu vizualiniu produktu artistas tikrai „stato į vietą“ daugelį Lietuvos ir nemažai į mūsų šalį užsukančių žinomų užsienio artistų. Daugiau nei dvi valandas trunkantis šou – su dviejų aukštų scena, penkiais muzikantais, keliolika šokėjų, gerai sustyguotas, įvilktas į teatrališką formą ir kiekviename žingsnyje demonstruojantis, kad į tai įdėta nemažai pinigų.

Muzikoje prasieita per visus Filipo eksperimentus – nuo elektroninės muzikos iki Balkanų ritmų (dėl kurių buvo kiek pyktelėjęs F.Kirkorovui vienu metu padėjęs, bet sutarto honoraro lyg ir negavęs didžėjus ir prodiuseris Shantelis, bet tai – jau kita istorija).

Bulgarų kilmės artistas, regis, su metais kiek aprimo – mažiau jo vizitine kortele tapusių manieringų nusilenkimų, provokuojant plojimų bangas, mažiau ir bandymų publikai įsiteikti žodžiais.

Tiesa, lietuviškų „ačiū“ ir „aš jus myliu“ buvo pakankamai, publika išgirdo ir pasakojimą apie tai, kad F.Kirkorovas dar 1988-aisiais lankėsi čia, anot jo, „tada dar neoficialiame užsienyje“.

„Nuo tada skaičiuoju savo tarptautinę karjerą. Man nuostabu, kad 25-aisiais jos metais jūs vis dar ateinate. Buvo per tą laiką tokių artistų, kurie kažkodėl iškildavo, o aš vis dar laikausi viršūnėje“, - kalbėjo Filipas.

Jis užsiminė ir apie savo meilės reikalus: „Matėte mane visokį – viengungį, vedusį, o štai dabar aš – daugiavaikis tėvas“, - aplodismentų bangą sukėlė su dainininke Ala Pugačiova išsiskyręs, o tada dviejų vaikų su pakaitinėmis motinomis sulaukęs atlikėjas.

Galiausiai jis pareiškė, kad galbūt vertėtų atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“: „Iš šios šalies tikrai gaučiau dvylika taškų“.

Kartais susidaro įspūdis, kad Filipas puikiai žino, ką daro – tobulai vaidina kiek išlepusį, kartais pasipūtusį veikėją, kuris tuo pačiu yra vaikiškai naivus, bet gali drąsiai pasiųsti bet ką velniop.

Formulė, kuri veikia jau ne vieną dešimtmetį – ir nesimato priežasčių, dėl kurių Filipas turėtų jos atsisakyti.

Koncerto rengėjai pasakojo, kad ketvirtadienį F.Kirkorovas praleido viešbutyje - „nes lijo“.

Šeštadienį atlikėjas pasirodys Šiaulių, sekmadienį – Kauno „Žalgirio“ arenoje, o kitą savaitę dainuos Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.