A.Mamontovo ir „Foje“ turo finalo užkulisiai: šypsenos, jaudulys ir džiugus laukimas

Šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje – ryškiausio šių metų lietuviško koncertų turo finišas. Po pasirodymų Klaipėdoje, Kaune ir Šiauliuose Andrius Mamontovas baigia savo karjeros jubiliejui skirtas gastroles gimtajame mieste. Kartu su juo scenoje pasirodys dauguma per visus 30 metų kartu grojusių muzikantų – tarp jų ir buvę grupės „Foje“ nariai. Į pasirodymą Vilniuje parduoti visi bilietai – šį vakarą Andriaus klausysis per 12 tūkstančių žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 26, 2013, 5:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:55 PM

„Viskas bus labai gerai“, - šyptelėjo ankstyvą popietę į „Siemens“ areną atvykęs A.Mamontovas.

Kelias valandas trunkanti repeticija – paskutinė prieš vakarą, kurio tūkstančiai lietuviškos muzikos gerbėjų laukė ilgai.

Scenoje – švytinčios dekoracijos, ekranai, paruoštas specialus filmas ir, žinoma, 25 dainos, kurias dauguma iš 12 tūkstančių žiūrovų moka atmintinai. Užkulisiuose – kava, vynuogės ir pyragas „Tinginys“. Arenos koridoriuose jau kabinami prekybai paruošti Andriaus suvenyrai. Viskas paruošta dviejų su puse valandos trukmės koncertui.

Muzikantų veiduose – ir džiaugsmas, ir jaudulys, ir šiek tiek liūdesio. Užkulisiuose galima išgirsti ir juokelių apie tai, kad galbūt rytoj tai reikėtų padaryti dar kartą, bet juokai ir lieka juokais.

„Tai – paskutinis toks pasirodymas. Esu patenkintas, kaip šis turas praėjo. Manau, yra kuo didžiuotis. Man džiugu, kad žiūrovai ateina, nors bilietų kainos – didesnės nei kitų arenose grojančių Lietuvos atlikėjų. Tai leido mums sukurti tokį scenos vaizdą, dekoracijas, techninę pusę, kokių ir norėjome.

Kiekviename mieste pasisėmiau ypatingų emocijų. Liko paskutinė stotelė, kurioje aš tikrai išsikrausiu 100 procentų“, - žada A.Mamontovas.

„Visas turas buvo toks „fainas“, kaip ir tikėjomės. Susirinko visa puiki kompanija. Įdomu pagroti tokiose scenose. Štai, viskas baigiasi, gal net kiek liūdna“, - pripažino buvęs „Foje“ būgnininkas Eugenijus Pugačiukas.

Vienintelį nesklandumą grupė patyrė pirmajame turo koncerte – išsijungė įgarsinimo pultas. Bet, regis, Andrių myli likimas – tai įvyko kaip tik koncerte suplanuotos pauzės metu.

A.Mamontovo smuikininkas Eimantas Belickas savo dukterį koncertui papuošė karnavalo grimu – linksmai nusiteikusi mergaitė per repeticiją šokinėjo scenoje. Nuotaika – tikrai šventiška.

Nuėję solidų kelią, bet išlaikę pomėgį paaugliškai kvailioti – tokie šeštadienio vakarą į sceną eis muzikantai. Pavyzdžiui, užkulisiuose sklando pokštai apie sudėliotus spalvotus saldainius.

Populiari roko pasaulio legenda pasakoja, kad amerikiečių grupė „Van Halen“ reikalaudavo pateikti didelį dubenį „M&M's” – iš jų išrankiojus vienos spalvos saldainius.

Per pirmus turo koncertus Andriaus koncertų organizatoriai pirko tuos saldainius ir pagal spalvas dėliojo į atskiras lėkštes, bet po poros pasirodymų jiems tai atsibodo.

Koncerto dieną organizatoriai atakuojami skambučiais dėl „atliekamo bilieto“, bet niekuo padėti jau nebegali.

„Liko keletas bilietų riboto matomumo vietose, kurių iš pradžių nė neketinome platinti, bet publika reikalavo“, - sakė A.Mamontovo koncertus prižiūrinti jo žmona Inga.

Užkulisiuose „Foje“ nariai šiltai pasveikino ypatingą koncerto viešnią – albumo „Gali skambėti keistai“ įrašuose dalyvavusią dainininkę Lorettą Petereit, gyvenančią užsienyje. Beveik prieš ketvirtį amžiaus „Foje“ įrašuose įsiamžinusi vokalistė šį vakarą padės atlikti porą dainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.