Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse ketinantys atstovauti atlikėjai surengė originalius prisistatymus

Per 20 metų lietuviai į „Eurovizijos“ dainų konkursą buvo išlydėti 14 sykių. Ir nors šiandien atrodo, kad daug dalykų buvo galima padaryti kitaip, tuomet atrodė, kad kiekvienas numeris išdirbtas iki menkiausių smulkmenų ir vertas aukščiausio įvertinimo. Deja, nesėkmes palydėdavo kaltinimai: sau, komandai, komisijos nariams. „Padarysime viską, kad šiais metais to nebūtų ir 2014-ieji Lietuvai „Eurovizijoje” atneštų pergalę“, – pirmajame atrankos koncerte kalbėjo Arūnas Valinskas.

Grupė "Pop Ladies".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Grupė "Pop Ladies".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 29, 2013, 7:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:55 AM

Jis, drauge su „Pinup Girls“ nare Simona Naine, tapo atrankos į 2014 metų „Eurovizijos“ konkursą vedėju.

Penktadienio vakarą LRT studijoje buvo surengtas pirmasis koncertas, kuriame paaiškėjo 14 pirmųjų dalyvių, pretenduojančių laimėti konkursą ir kitų metų pavasarį Kopenhagoje atstovauti Lietuvai nacionaliniame dainų konkurse.

59-ąjį kartą organizuojamas renginys – vienas ryškiausių muzikinių įvykių metuose, todėl nenuostabu, kad susidomėjimas juo kasmet vis labiau auga, o norinčių užlipti į didžiąją sceną - daugėja.

„Tai ne tik „Eurovizijos“ atranka, tai ir jubiliejus“, – priminė A.Valinskas. Jis ragino drauge prisiminti visus per 20 metų į sceną žengusius atlikėjus, todėl vakaro metu buvo sudainuotos 14 kadaise „Eurovizijoje” skambėjusių dainų.

Tiesa, jų aranžuotes atliko kiti, šiemet į nugalėtojo titulą pretenduojantys, atlikėjai. Tarp jų – Monika Linkytė, Jurijus Veklenko, Vilija Matačiūnaitė, Vilija Pilibaitytė-Mia, Algimantas Minalga-Soliaris, Aistė Pilvelytė, Martynas Kavaliauskas, Neringa Šiaudikytė, Julija Jegorova, Aleksandra Metalnikova, Donatas Montvydas, Juozas Butnorius, Tadas Vilčinskas, Justinas Lapatinskas, grupės „Pop Ladies“ ir „VIG Roses“.

Pirmasis į sceną žengė D.Montvydas, jis iš naujo pakartojo savo paties 2012 metais Baku sudainuotą dainą „Love is Blind“. M.Linkytė ir J.Veklenko įkūnijo Lino Adomaičio ir Simonos Jakubėnaitės jausmingą „eurovizinę“ dainą „What's Happened To Your Love“.

Savo numerį pristatė ir įmantria suknele pasipuošusi V.Matačiūnaitė. Iš jos lūpų scenoje naujai suskambo žemaičių tarme atlikta ir 1999 metais Lietuvai Izraeilyje atstovavusi daina „Strazdas“.

Iki šiol aukščiausią, 6-ąją, vietą konkurse užėmusio projekto „LT United“ energiją scenoje bandė perteikti grupės „Pop Ladies“ merginos. Apsitempusios juodais odiniais sijonais jos gundančiai klykavo „We are the winners“. Paklaustos, kokią dainą dainuos „Eurovizijoje“, merginos atsakė: „Gražią.“ A.Valinskas juokavo, kad merginų grupė puikiai tinka tarptautiniam konkursui, kadangi visos jos narės turi ne tik lietuviškų genų. „Liepa – lietuvė, Natalija – rusė, Baiba – latvė, o Katažina – lenkė. Turėtumėte pasisekimą“, – šmaikščiai kalbėjo projekto vedėjas.

2011-aisiais Evelina Sašenko su balade „C'est ma vie“ užėmė 19 vietą. Šį kūrinį prisiminė atlikėja N.Šiaudikytė. „Evelina labai stipri, todėl sunku antrą kartą atlikti dainą, kuri ir pirmą kartą skambėjo labai gerai“, – prasitarė ji.

„VIG Roses“ vardu pasivadinusio merginos pristatė šarmingųjų „Skamp“ dainą „You Got Style“. Pasak jų, dar negirdėtą pavadinimą galima šifruoti keleriopai: tai gali būti ir „vokalinė instrumentinė grupė“, ir redaguotas angliško trumpinio VIP junginys „very important girls“ (liet. – labai svarbios merginos).

Dainininkei J.Jegorovai teko atlikti Jeronimo Miliaus dainą. „Man jausminga, lyriška muzika artimesnė. Jaučiausi lyg rokerė Marilyn Monroe suknelėje“, – juokėsi atlikėja.

„Pirmą kartą per tiek metų pajutau, kad atėjo laikas pasirodyti ir man“, – apie dalyvavimą konkurse kalbėjo Andriaus Pojavio konkursinę dainą atlikusi V.Pilibaitytė-Mia.

J.Lapatinskui teko pristatyti dar 1994-aisiais Ovidijaus Vyšniausko atliktą dainą „Lopšinė mylimai“.

Dar 6 atlikėjai paaiškės kitose atrankos laidose. Kitose laidose bus ir pristatytos atlikėjų parengtos dainos.

Visus juos vertins kompetentinga komisija, tačiau jų skirti balai bus tik dalis galutinio rezultato. Apie atlikėjų dainas ir jų atlikimą savo nuomonę išsakys ir ekspertai iš Vokietijos, Rusijos bei Švedijos. „Tegu jie pamato, ką mes turime geriausio Lietuvoje“, – šypsodamasis sakė A.Valinskas.

Prieš kelias dienas portalas lrytas.lt jau rašė apie šiemet kiek pasikeitusias atrankos į „Euroviziją“ taisykles. Dainininkas dalyvauti konkurse galėjo net ir tuo atveju, jei neturėjo savo kūrinio. Patekę į 20-uką pradžioje atlikėjai turės atlikti nekonkursines dainas, o vėlesnėse laidose bus ieškoma geriausio atlikėjo ir dainos derinio. Konkurso Lietuvoje organizatoriai svarsto ir apie galimybę vieno atlikėjo dainą perleisti kitam, jei manys, jog šis konkretų kūrinį galėtų išpildyti profesionaliau.

Kas 2014 metais vyks į Kopenhagą paaiškės vasario 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.