„Eurovizijos“ atrankoje – antausis Sashai Songui

Penktadienį LRT televizijoje filmuojamos net dvi atrankos į 2014-ųjų „Euroviziją“ laidos. 20 atlikėjų ir grupių rungiasi, atlikdami užsienio šalių „Eurovizijos“ hitus – tai pirmoji atrankos dalis. Jau pirmame filmavime smūgį patyrė dainininkas Sasha Songas – dainos žodžių neišmokęs atlikėjas buvo griežtai sukritikuotas.

Pirmame filmavime smūgį patyrė dainininkas Sasha Songas – dainos žodžių neišmokęs atlikėjas buvo griežtai sukritikuotas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmame filmavime smūgį patyrė dainininkas Sasha Songas – dainos žodžių neišmokęs atlikėjas buvo griežtai sukritikuotas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 13, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:22 PM

Žiūrovai pirmąją iš šių konkursinių laidų pamatys po savaitės, kitą šeštadienį. Šį šeštadienį bus rodoma įžanginė „Eurovizijos“ arankos laida, kurioje pretendentai atliks ankstesnių metų Lietuvos „eurovizinius“ kūrinius.

Konkurso sistema – smarkiai pasikeitusi. Pavyzdžiui, vertinimas bus kitoks. Lietuvos komisijos nuomonė nebelems 50 procentų rezultato, kaip iki šiol. Balsuos ir jie, ir žiūrovai, ir trijų užsienio šalių muzikos ekspertai, kurių nuomonė bus svarbi ir įtakinga.

Tarp pirmajame filmavime pasirodžiusių atlikėjų – Vaidas Baumila, Vilija Matačiūnaitė, Justas Lapatinskas ir kiti žinomi artistai. Daugelis jų pasirodė gerai, tačiau visai netikėtai paslydo vienas labiausiai patyrusių dainininkų – Lietuvai „Eurovizijoje“ jau atstovavęs dainininkas Sasha Songas.

Jis pasirinko 1988-aisiais “Euroviziją“ Šveicarijai laimėjusią dainą „Ne partez pas sans moi“, kurią prieš 25 metus pergalingai atliko dainininkė Celine Dion.

Tačiau komisijos nariai Vytenis Pauliukaitis ir Jurga Šeduikytė pasirodymą pavadino nepagarba žiūrovui, o operos atlikėjas Edmundas Seilius irgi tvirtino, kad Sashos Songo pasirinkimas – visiškai klaidingas.

Mat atlikėjas visą kūrinį atliko, žvilgčiodamas į ant žemės padėtus popieriaus lapus su dainos žodžiais. Panašu, kad tai trukdė jam susikaupti – vokalinis pasirodymas irgi nebuvo įspūdingas.

„Labai atsiprašau komisijos, žiūrovų“, - savo klaidą pripažino atlikėjas.

Portalui lrytas.lt jis susikrimtęs sakė, kad tiesiog išsigando, jog scenoje pamirš kūrinio žodžius, kuriuos labai sunkiai sekėsi mokytis.

„Prancūzų kalba man yra kaip užkeikta. Niekaip nesisekė įsiminti kai kurių frazių. Bet norėjau atlikti šį kūrinį.

Nežinau, kas dabar bus. Jei man pavyks tęsti kovą, esu nusiteikęs rimtai. Tikrai pasirodysiu kur kas geriau“, - sakė Sasha Songas.

Dainininkas gali iškristi jau po šio pasirodymo. Jis bus paskutinis atrankoje net pusei kiekvieno filmavimo dalyvių.

Kokiu balu komisija įvertino atlikėją ir kaip jam seksis žiūrovų balsavime, per LRT bus galima pamatyti jau kitą šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.