Debiutavusi grupė „Makchu Pikchu“ atkreipė ir kino kūrėjų dėmesį

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos muzikos pasaulyje debiutavusi vilniečių grupė „Makchu Pikchu“, negali atsidžiaugti sėkmingu startu. Tik jų veiklai užsidegus žaliai šviesai, grupės nariai sulaukė nemažai įvairių pasiūlymų, kurie pasipylė, kaip iš gausybės rago.

Grupės „Makchu Pikchu“ nariai.<br>Organizatorių nuotr.
Grupės „Makchu Pikchu“ nariai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 1:59 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:26 PM

„Kai kuriuos pasiūlymus mielai priėmėme, kai kuriuos jau teko ir atmesti. Apie kitus projektus kol kas negalime garsiai kalbėti“, – paslaptingai pasakojo muzikantai.

Vaikinų grupe ir jos darbais susidomėjo ne tik kiti muzikantai, prodiuseriai ar muzikos melomanai, bet ir filmo „Santa“ kūrėjai. 2014 m. sausio 31d. kino sales pasieks lietuvių režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus, kartu su suomiais kurtas pilnametražinis filmas „Santa“.

Muzikantai buvo paprašyti šio filmo anonsui sukurti garso takelį, kuriame bus galima išgirsti ir ištrauką iš greitai radijo stotis pasieksiančios dainos „Why do we think so“.

„Tai be galo jautrus ir daug išgyvenimų prisotintas kūrinys, kuris, mūsų nuomone, puikiai tiko filmo „Santa“ anonsui. Pastarasis taip pat yra jautrus, gyvenimiškai graudus, bet tuo pačiu – be galo gražus filmas“, – teigė grupės „Makchu Pikchu“ nariai.

Muzikantai ne tik panaudojo savo kūrinio ištrauką, bet ir sukūrė didžiąją dalį filmo reklaminio garso takelio „Surround 5.1“ sistemoje.

„Mums tai buvo puiki proga paeksperimentuoti su „surround“ garsu, kurio galimybės – neišsenkančios. Kas žino, gal busime pirmieji Lietuvoje, kurie pristatys savo muzikinį klipą ar koncerto garso takelį šioje sistemoje. O visa kita – tik kūrybos ir fantazijos reikalas, ko mūsų komandai netrūksta“, – atviravo grupės vokalistas Imantas Reed.

„Truputi jaudinamės prieš pirmąjį koncertą, nes grosime ne šiaip kuriame klube, o Kauno Žalgirio arenoje. Nors esame puikus desantas, ir grojome didelėse scenose ne kartą ir ne du, bet pirmo koncerto jaudulys visada liks pirmo koncerto jauduliu“, – teigė grupės nariai.

Įvertinkite bendrą grupės „Makchu Pikchu“ ir filmo „Santa“ kūrėjų darbą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.