M.A.M.A. sensacija „Liūdni slibinai“ į ceremoniją grįš su A.Baranausko eilėmis

M.A.M.A. apdovanojimų sensacija šįmet tapusi grupė „Liūdni slibinai“ sausio 10-ąją sugrįš į šio renginio sceną. Prieš tai dainuojančių aktorių trijulė surengs du koncertus Vilniuje ir Kaune.

„Liūdni slibinai“ antrus metus iš eilės pakviesti pasirodyti M.A.M.A. apdovanojimų koncerte.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Liūdni slibinai“ antrus metus iš eilės pakviesti pasirodyti M.A.M.A. apdovanojimų koncerte.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-12-17 12:01, atnaujinta 2018-02-19 19:11

Kai šių metų sausį „Liūdni slibinai“ M.A.M.A. ceremonijoje sukėlė audrą su ekrane šokinėjančiomis karvėmis ir dar laimėjo geriausios grupės prizą, internetas lūžo nuo komentarų.

Vieni džiūgavo, kiti piktinosi, esą grupė tėra pokštas ir renginio scenoje greta muzikantų jiems ne vieta.

Tačiau pasirodymas tapo vienu daugiausia kartų peržiūrėtų internete, o šįkart ceremonijos rengėjai vėl pakvietė grupę – sausio 10-ąją ji šėls Kauno „Žalgirio“ arenos scenoje.

„Humoro kartais negali atskirti nuo rimtų dalykų. Gyvenimas yra ir tragedija, ir komedija, jis nėra tik juodas ar baltas. Kad ir kokie atrodytume juokingi, mes turime ir rimtesnių kūrinių nei dainos apie karves ir pieną“, – šypsojosi grupės vokalistas, TV laidų vedėjas Dominykas Vaitiekūnas.

Primins A.Baranausko poemą

Apdovanojimų scenoje grupė šįkart pasirodys su elektroninės muzikos atlikėju Viliumi Tamošaičiu-Gerai Gerai. „Juk grojome jo vestuvėse, o jis groja mūsų asmeninėse šventėse“, – paaiškino Dominykas.

Grupės nariai taip pat prasitarė, kad žada atlikti dainą pagal Antano Baranausko poemą „Anykščių šilelis“.

Grupė vėl yra nominuota Metų grupės ir Metų alternatyvios muzikos bei roko atlikėjų kategorijoje.

„Tai rodo, kad aną sykį buvome nominuoti neatsitiktinai. Jei laimėtume statulėlę, paimtume. Maža kas“, – svarstė grupės narys Vaidas Kublinskas.

„O jei nelaimėsime, irgi nebus graudu. Lietuvoje yra graudesnių dalykų – nusikalstamumas ar palikti emigrantų vaikai. Be to, liūdesys mūsų grupei tinka prie veido“, – antrino D.Vaitiekūnas.

Kai šį sausį „Liūdni slibinai“ dėl Metų grupės prizo nurungė „Sel“, kilo daug ginčų, bet V.Kublinskas dėl to nesijaudina.

„Jei žmonės kalba, tai – teigiamas dalykas. Daug kas kalba, kad mes – dainuojantys aktoriai. Lady Gaga irgi studijavo aktorystę.

Be to, akcentuojamas mūsų humoro jausmas, bet mes turime ir visiškai rimtų, lyrinių dainų“, – kalbėjo Vaidas.

Rengia šokių dvikovą

Šį trečiadienį Vilniaus koncertų salėje „Vakaris“ grupė surengs artėjančioms Kalėdoms skirtą koncertą, o paskutinę metų dieną Kauno Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rūmuose koncertuos su šios mokslo įstaigos kameriniu orkestru.

Koncertai labai skirtingi, bet „Liūdni slibinai“ žada, kad abu jie bus labai įdomūs.

Vilniečiams žadama speciali programa – pritaikyta artėjančioms žiemos šventėms.

„Mūsų grupės moteris Aistė Lasytė atliks savos kūrybos kalėdinę dainą apie seną močiutę, kurios vardas Žiema.

Be to, bus kalėdinė mano ir Vaido šokio dvikova – rungsis modernusis ir tradicinis šokis. Tai lems mūsų tolesnius santykius“, – žadėjo ir kaip TV projekto „Šok su manimi“ laimėtojas pagarsėjęs D.Vaitiekūnas.

Dainos skambės kitaip

Projektas su VDU kameriniu orkestru – kol kas ambicingiausias „Liūdnų slibinų“ koncertas. Daugeliui grupės kūrinių parašytos specialios aranžuotės.

„Tai nėra pakvailiojimas. Ne paslaptis, kad žmonės negretina mūsų pavadinimo su profesionalia muzikine veikla, tad bandome provokuoti – ir savo, ir žiūrovų vaizduotę.

Tai nėra noras parodyti, kad štai mes nesame komikai. Bet parodyti įvairesnes savo savybes – taip“, – svarstė D.Vaitiekūnas.

„Be to, mums tai proga pasipuikuoti. Štai jau ir dabar apie tai giriamės. Įdomus projektas. Pavyzdžiui, daina apie karvytes, kurią mūsų publika mėgsta, – su orkestru ji taip skamba, kad iš pradžių mes juokėmės, po to orkestras, po to visi kartu. Repeticijos taip ir nepavyko baigti“, – patikslino Vaidas.

Per šiuos metus „Liūdni slibinai“ surengė daugiau nei 40 koncertų, grojo Didžiojoje Britanijoje, JAV, Vokietijoje.

O rudenį grupė surengė 11 pasirodymų gastroles, skirtas savo penktajam gimtadieniui.

„Mums tai buvo labai geri dvylika mėnesių. Kiti, tikiuosi, bus dar geresni. Net jei viskas būtų blogai, mes to nesakytume. Bet pas mus viskas gerai“, – juokėsi „Liūdnų slibinų“ muzikantai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.