E.Dragūnas Šiaulius privertė pakilti nuo Kalėdų stalų

Pirmąją Kalėdų dieną į Šiaulių areną rinkosi grupės „Sel“ gerbėjai.

Į koncertą žiūrovai rinkosi gerai nusiteikę.<br>lrytas.lt nuotr.
Į koncertą žiūrovai rinkosi gerai nusiteikę.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 25, 2013, 9:44 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:58 PM

Paklausyti Egidijaus Dragūno hitų ir naujų kūrinių į areną suplūdo ne tik šiauliečiai, bet ir tie, kurie nebegavo bilietų į gruodžio 7-ąją Kaune surengtą savo dievaičio koncertą.

Kad nemažai žmonių į koncertą atvyko iš toliau, bylojo ir prie arenos išsirikiavusių automobilių eilės – jie nebetilpo čia esančioje stovėjimo aikštelėje.

Prie arenos - žiūrovų eilės

Gruodžio pradžioje į Kauno areną apie 17 tūkst. gerbėjų sutraukęs ir pirmuoju didžiausią Baltijos šalyse areną užpildžiusiu Lietuvos atlikėju tapęs E.Dragūnas Šiauliuose taip pat buvo populiarus.

Prie įėjimo į areną susidarė žmonių spūstys, nors likus porai valandų iki renginio bilietų dar buvo galima įsigyti.

Su stovimomis vietomis Šiaulių arenoje telpa 7,4 tūkst. žmonių. Muzikos mėgėjai tikėjosi, jog per koncertą sėdėti neteks.

Į Šiaulių areną pirmieji E.Dragūno gerbėjai ėmė rinktis dar prieš atidarant duris.

Iki 20 valandą prasidėti turėjusio koncerto pradžios likus vos kelioms minutėms į vidų patekti norinčiųjų eilė dar buvo apsivijusi vos ne pusę arenos. Tapo aišku kad koncertas numatytą valandą tikrai neprasidės, o gerokai vėluos.

Parteryje veikė du barai

Paskutiniai žiūrovai į areną pateko tik 20 val. 40 min.

Būtent tada scenoje įsižiebė didžiulis laikrodis parodęs, kad Iki „Sel“ koncerto liko 20 minučių.

Tie laimingieji, kurie į koncertą susiruošė anksčiau, užėję į vidų galėjo „apšilti“ ne tik klausydamiesi didžėjų leidžiamos muzikos arba kuriame nors bare nusipirkę alaus ar kokteilio skardinę.

Du alkoholiu prekiaujantys laikini barai įsikūrė parteryje, greta čia siausti susirinkusio jaunimo.

Nors į koncertą daugelis atėjo pakilę nuo šventinių stalų, tačiau pernelyg stipriai „apšilusių“ žiūrovų nesimatė, o ir prie barų labai didelės eilės nenusidriekė.

Į koncertą susirinko daugiausia jauni žmonės, nors netrūko ir solidesnio amžiaus žmonių.

Dažnai kartojo žodį "Šiauliai"

21 valandą į sceną išėjus E.Dragūnui salėje pasigirdo kurtinantis triukšmas.

Atlikėjas pasirodė vilkįs juodais marškiniais ir juodomis kelnėmis.

Raginti publikos atlikėjui neteko – jau per pirmąją dainą į viršų pakilo miškas rankų.

Sceną nutvieskė įspūdingos vizualizacijos. Salę raižė įvairiaspalvių lazerių spinduliai.

Siekdamas dar labiau įaudrinti publiką atlikėjas gan dažnai kartojo žodį „Šiauliai“, kurį išgirdę žiūrovai prapliupdavo dar garsesniais aplodismentais.

Gerbėjus aplaistė vandeniu

Euforiją sukėlusią dainą „Saulės miestas“ dauguma klausėsi pasišviesdami mobiliaisiais telefonais, o grupelė prie pat scenos stovėjusių jaunuolių užsidegė ir su savimi atsineštas šaltąsias ugneles. Kai po šios dainos E.Dragūnas ištarė: „Ačiū, Saulės mieste“ - publika tiesiog pašėlo.

Aplodismentų audros sulaukė ir „Sel“-o daina „Aš laukiu lietaus“. Į taktą ėmė linguoti ne tik parteryje stovintys, bet ir iš sėdimų vietų pakilę žiūrovai.

Publiką įkaitinęs E.Dragūnas pats vėsinosi mineraliniu vandeniu, kurio likučius išpylė ant parteryje stovinčių žiūrovų. Po kurio laiko atlikėjas dėl tokio poelgio atsiprašė: „Nepykite dėl to vandens, išdžiūsite, aš jus myliu“.

Sulaukė kandžios replikos

Bendraudamas su žiūrovais E.Dragūnas pernelyg nesikuklino - kartą bakstelėjęs pirštu į savo apdarą paklausė: „Kaip mano bliuskė?“ ir čia pat atsakė: „Lelija“, Lietuva!“.

Tai išgirdęs vienas parteryje nuo kelių skardinių alaus ir energingo trypimo įkaitęs vyriškis šūktelėjo: „Debilu Selai gimei, debilu ir mirsi“.

Koncertui baigiantis E.Dragūnas savo gražiąją „bliuskę“ nusivilko ir liko tik su sportiniais marškinėliais.

Po daugiau nei pusantros valandos trukusio pasirodymo „gero gyvenimo“ Šiauliams palinkėjęs E.Dragūnas nesiskubino palikti scenos. Audringų aplodismentų skatinamas atlikėjas dar padainavo keturias dainas ir sceną paliko joje be pertraukos išbuvęs dvi valandas.

Įrašinės naują albumą

„Sel“ koncertas į Šiaulių areną sutraukė neabejotinai didžiausią čia kada nors buvusių žiūrovų skaičių.

Kad didžiausias Lietuvos arenas gali užpildyti ne tik užsienio estrados žvaigždės, bet ir Lietuvos atlikėjai, E.Dragūnas įrodė dar pernai jose surengęs „Sel“ dvidešimtmečio koncertus.

Šiemet E.Dragūno pėdomis pasekė 30-ojo kūrybinio jubiliejaus gastroles didžiausiose Lietuvos arenose surengęs Andrius Mamontovas bei jas savo koncertams pasirinkę Mantas Jankavičius ir Marijus Mikutavičius. Vasarį į didžiausias šalies arenas savo gerbėjus sukvies sugrįžimo gastroles rengianti grupė „Naktinės personos”.

Po metų pabaigoje Kaune ir Šiauliuose surengtų įspūdingų koncertų E.Dragūnas žada sausį praleisti įrašų studijoje, o pavasarį savo gerbėjams padovanoti naujausią „Sel“ albumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.