D.Montvydo šou Vilniuje: nuo dainelės apie kiškį iki įspūdingų šuolių

„Svajoju apie koncertus didžiausiose Lietuvos arenose“, - neslepia dainininkas Donatas Montvydas. Penktadienio vakarą jo užmojai kiek kuklesni – tačiau sostinės „Forum Palace“ rūmų salė buvo pilnutėlė. Čia atlikėjas surengė bene svarbiausią per visus metus savo koncertą – jame pristatytas šią savaitę išleistas Donato albumas „Norim dar“.

Koncerto akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Koncerto akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-12-27 21:31, atnaujinta 2018-02-19 16:32

Kartu su prodiuserių komanda „One Element“ sukurtos, Švedijos ir Australijos studijose padailintos albumo dainos – Donato posūkis į šokių muziką, jau paryškintas hitais „Norim dar“ ir „Artojų himnas“.

„Tai nereiškia, kad nuo šiol dainuosiu tik tokią muziką. Koncerte nusprendžiau parodyti abi savo puses – greitesnę ir ramesnę“, - sakė dainininkas.

Pilnutėlėje „Forum Palace“ salėje D.Montvydas sulaukė ne tik savo kūrybos gerbėjų, bet ir įvertinti pasirodymą užsukusių kolegų iš pramogų verslo. Pasižiūrėti koncerto traukė Donato vokalo mokytojas Edmundas Seilius, grupės „Liūdni slibinai“ nariai, TV šou „Lietuvos balsas“, kuriame Donatas dirba mokytoju, prodiuseris Gediminas Jaunius.

Svečius pasitiko stendas ne tik su dažais kvepiančiais Donato kompaktiniais diskais, bet ir su suvenyriniais marškinėliais, kainuojančiais 60 litų. Kaip Lietuvos atlikėjui – nemažai, bet, anot Donato vadybininko Martyno Tylos, prekybos rezultatais skųstis neteko.

Šį rudenį per dvidešimt pasirodymų Lietuvos miestuose surengęs Donatas šou Vilniuje simboliškai perskėlė į dvi dalis.

Pirmojoje prisiminė savo karjeros pradžią. Į sceną su aštuoniais muzikantais žengęs atlikėjas prajuokino publiką, užtraukęs vaikiškos dainelės apie kiškį posmą. Nuo šio kūrinio, sudainuoto „Dainų dainelėje“, kadaise prasidėjo Donato muzikinė karjera.

Solidžiu kostiumu pasidabinęs atlikėjas pirmąją koncerto valandą skyrė lyrikai – prisimindamas ir pasirodymą šou „Lietuvos dainų dešimtukas“, kuriame jį išgarsino sudainuota giesmė „Oh Happy Day“, ir dainą „Make That Love“, kuri parašyta seniai, bet išpopuliarėjo tik šįmet, pristačius jai sukurtą erotišką klipą su Jurgita Jurkute – Širvaite.

„Tikiuosi, nepyksite, kad scenoje vis tiek būsiu vienas“, - juokėsi Donatas.

Balso stygas gerokai pramankštinęs atlikėjas publikos plojimų nusipelnė ne tik vokalu, bet ir surinkta muzikantų komanda, kurią pristatė dar koncerto pradžioje. Joje – žinomi Lietuvos roko ir džiazo muzikantai Dainius Pulauskas, Rimantas Brazaitis, Domas Aleksa, Valerijos Ramoška, Tomas Varnagiris ir kiti.

Antroji koncerto dalis – visiškai kitokia. Kostiumą ant dainininko kūnoi pakeitė odinė liemenė, už nugaros išdygo aštuonių šokėjų trupė.

„Naujo mano albumo koncepcija – visai kitokia. Bet Donatas Montvydas niekur nedingo“, - paaiškino dainininkas.

Ritmingi šokiams skirti kūriniai – naujojo Donato albumo pagrindas. Tarp jų yra ir publikai jau gerai žinomų hitų.

„Kartą važiavome į koncertą ir pamatėme laukuose ariantį žmogų. Bet ši daina skirta visiems, ir darbininkams, ir studentams“, - dainą „Artojų himnas“, kuriai jau sukurtas ir klipas, pristatė Donatas.

Gebėjimus šokti ir dainuoti, neprarandant kvapo, atlikėjas savo publikai demonstravo gerą valandą. „Noriu šiame koncerte parodyti viską, ką sugebu“, - šį prieš koncertą duotą pažadą atlikėjas stengėsi ištesėti su kaupu.

Kūriniai su „r'n'b“ stiliaus elementais, šokio judesiai, kiek primenantys Donato dievuką Michaelą Jacksoną – atrodo, tai būtent tie dalykai, kurių laukė dainininko gerbėjai. Įsiaudrinusi publika dėjo į šalį gėrimus ir leidosi šokti.

Į pasirodymą Donatas čia pat įpynė pagarbos ženklų savo mėgstamiems užsienio atlikėjams – sudainavo „Queen“, „Bon Jovi“, Richardo Marxo, M.Jacksono hitų kokteilį.

„Su šia daina ruošdavausi pirmiesiems pasimatymams“, - pristatydamas R.Marxo hitą „Right Here Waiting“, nusijuokė Donatas.

Pabaigai jis pasiliko kozirius – pernai „Eurovizijoje“ skambėjusią dainą „Love Is Blind“ (su jau „firminiu“ suktuku) ir energingą hitą „Norim dar“.

Koncertui artėjant prie pabaigos, Donatas iš jaudulio pamiršo palinksminti publiką taip, kaip darė visų šių gastrolių koncertų metu – žiūrovams dėkoti stovint žemyn galva.

Tačiau žiūrovus nudžiugino įspūdingais šuoliais per net kelis pasilenkusius šokėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.