„Eurovizijos“ atrankoje daugiausiai žiūrovų balsų surinko Mia

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos konkurse daugiausiai žiūrovų balsų surinko Mia. Penktoje vietoje pagal žiūrovų balsų skaičių liko M.Linkytė, tačiau jos atliekama daina „Let's Share That Love Tonight“ išrinkta geriausia. Kam iš penkių atlikėjų teks palikti atrankos konkursą paaiškės tik pirmadienį, kai bus patikrinti visi balsavimo rezultatai.

„Eurovizijos” atranka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Eurovizijos” atranka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:24 PM

Nacionalinėje atrankoje dėl pagrindinio prizo – teisės atstovauti Lietuvai Danijoje vyksiančioje didžiojoje „Eurovizijoje“ – šį vakarą varžėsi penki balsingiausi atlikėjai: Vaidas Baumila, Martynas Kavaliauskas, Monika Linkytė, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Vilija Matačiūnaitė.

Atlikėjus, kurie šį vakarą dainavo po dvi dainas, vertino režisierius Vytenis Pauliukaitis, „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir operos solistas Edmundas Seilius.

Nuo šio vakaro iš vieno telefono aparato galima balsuoti tik vieną kartą, o ne penkis, kaip kad buvo iki šiol. Po pirmųjų pasirodymų pirmauja Mia.

Pirmoji scenoje pasirodžiusi Mia atliko dainą „It's Not Too Late“, kurią prieš tai dainavo V.Baumila. Vertindamas Mios pasirodymą, E.Seilius pirmiausiai pasigedo muzikalumo. „O kur tavo siela?“ – paklausė jis atlikėjos, nepamiršęs papriekaištauti ir dėl žudikiškų aukštakulnių.

Su E.Seiliaus nuomone nesutiko V.Pauliukaitis: „Ji dainavo ne tik kad siela, bet ir visais kitais organais“. E.Seilius paprašė žiūrovų, kad jie pradėtų klausytis ne akimis, bet ausimis ir širdimi.

Publikos numylėtinis M.Kavaliauskas dainavo dainą „Worlds Apart“, kurią prieš savaitę atliko M.Linkytė. „Iki šiol jūs man buvote tarp autsaiderių ir man atrodė, kad jūs tuoj iškrisite, tačiau po šio pasirodymo pakeičiau savo nuomonę“, – prisipažino D.Užkuraitis.

E.Seilius pagyrė dainininką už tai, kad jis pasirinko tinkamą atlikimo versiją.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos komisijos sukritikuota atlikėja V.Matačiūnaitė patikino, kad šį šeštadienį sugrįš su dviguba jėga.

Kaip Vilijos lūpose nuskambės vieni romatiškiausių specialiai šiai atrankai parašytų kūrinių – „Blowing Out Cobwebs“ ir „Dying“ – bei kokių triukų imsis atlikėja, siekdama papirkti komisiją ir žiūrovus?

Pirmoji daina „Blowing Out Cobwebs“ komisijos buvo įvertinta palankiai. „Man buvo labai įdomu ir gražu tavęs klausytis“, - sakė E.Seilius.

„Sveika sugrįžusi, Vilija“, - puikiai pasirodžiusią atlikėją gyrė R.Zilnys.

V.Baumila šį vakarą atlikęs V.Matačiūnaitės „Attention“ prisipažino, kad eidamas į sceną kiekvieną kartą jaudinasi. „Labai atsiprašau, bet manęs šis variantas visai „neveža“, man neįdomu“, – atlikėjo pasirodymą įvertino V.Pauliukaitis, kuriam pritarė ir D.Užkuraitis, ir kiti komisijos nariai.

M.Linkytė atliko dainą „You Found Me“, kurią praėjusį šeštadienį dainavo iš projekto pasitraukusi Ieva Zasimauskaitė. E.Seilius pasidžiaugė, kad ji dainą atliko švelniai ir moteriškai.

„Padainavote tvarkingai, euroviziškai, bet kažko pritrūko“, – vertino D.Užkuraitis.

V.Pauliukaičiui ir šios atlikėjos pasirodymas buvo neįdomus: „Toks kisielius...“

Po pirmųjų pasirodymų Lietuvos komisija skyrė 5 balus V.Matačiūnaitei, 4 balus – Miai, 3 balus M.Linkytei, 2 balus M.Kavaliauskui ir vieną balą V.Baumilai.

Susumavus bendrus lietuvių ir užsienio komisijų pasirodymus pirmavo M.Linkytė (17), antroje vietoje V.Baumila (14), trečioje V.Matačiūnaitė (10) ir Mia (10), paskutinėje – M.Kavaliauskas (9).

Antrąsyk scenoje pasirodžiusi dainininkė Mia šįkart gavo atlikti vieną seksualiausių atrankos dainų „It's All About A Boy“.

Prieš porą savaičių šį miuziklu dvelkiantį kūrinį atlikusi M.Linkytė pelnė dideles simpatijas, tačiau kitoms moterims su šia daina sekasi sunkiau. Prieš savaitę dainą atlikusi Ieva Zasimauskaitė buvo įvertinta prastai ir paliko atranką.

Atliekant šį kūrinį Miai talkino šokėjų grupė. Seksualiais drabužiais apsirengusi Mia švysčiojo kojomis ir kaitino studijoje sėdinčių vyrų kraują.

Tačiau atlikėjos pastangas komisija vertino santūriai. Solistas E.Seilius vokalui priekaištų neturėjo, tačiau pasigedo šypsenos. „Štai, dabar tu šypsaisi, bet taip reikėjo šypsotis ir per pasirodymą“, - sakė komisijos narys. „Tai nebuvo nei kabaretas, nei kas“, - pritarė režisierius V.Pauliukaitis.

„Džiazas nėra tikroji tavo stilistika“, – pastebėjo D.Užkuraitis.

M.Kavaliauskas, atlikęs antrą dainą „Take a Look At Me Now“ ir vėl sulaukė komisijos pagyrų.

„Iš tavęs tryško jaunatviška energija, tu nemelavai“, – sakė E.Seilius.

„Jei jis, patekęs į finalą gaus labai sudėtingą dainą, ką darys tada?“ – spėliojo V.Pauliukaitis, kuriam atlikėjas pasirodė ne tik jaunatviškas, bet ir originalus.

Antroji V.Matačiūnaitės atlikta daina „Dying“ sulaukė komisijos narių pagyrų.

„Vilija mane įtikino, kad ji miršta“, – sakė R.Zilnys ir pagyręs atlikėją perspėjo, kad ji nepasipūstų.

V.Baumilos antroji daina „Is This The Way“ buvo įvertinta geriau, nei pirmoji.

„Būtų velniškai gaila, jei imtum ir iškristum iš atrankos“, - atlikėjui simpatijų neslėpė D.Užkuraitis.

M.Linkytė atliko „Let's Share That Love Tonight“, kurią prieš tai dainavo V.Matačiūnaitė. Jos pasirodymą išgyrė visi keturi komisijos vyrai.

„Nors kūrinys man nepatinka, bet klausėsi puikiai“, - sakė E.Seilius.

R.Zilnys pastebėjo, kad šiai atlikėjai reikėtų paieškoti daugiau išradingumo savo pasirodymuose.

„Tu, vaikeli, su manimi taip nejuokauk arba kitą kartą atnešk man tablečių“, - juokavo V.Pauliukaitis, kuris prisipažino, kad kaskart labai išgyvena dėl dainininkės pasirodymų.

Po antrojo pasirodymo Lietuvos komisija 5 balus skyrė M.Linkytei, 4 – V.Matačiūnaitei, 3 – V.Baumilai, 2 – Miai ir 1 M.Kavaliauskui.

Komisijos ir žiūrovų vertinimas

Susumavus abiejų pasirodymų rezultatus šį vakarą Lietuvos komisija geriausiai įvertino M.Linkytę (33). Ji sulaukė daugiausia jų pagyrų bei balų ir po pirmos, ir po antros dainos. Antroje vietoje liko V.Matačiūnaitė (26), trečioje V.Baumila (25), ketvirtoje Mia (21) ir paskutinėje M.Kavaliauskas (15).

Daugiausia žiūrovų balsų gavo Mia (1355 balsus), antroje vietoje liko M.Kavaliauskas (1332), toliau – V.Matačiūnaitė (1302), V.Baumila (1113), M.Linkytė (1079).

Nacionalinės atrankos taisyklės

Primename, kad šiais metais „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje gausu naujovių. Kol užsienio ir Lietuvos muzikos profesionalų komisija bei LRT žiūrovai balsuoja už atlikėją transliacijos metu, konkursinės dainos rinkimas patikėtas interneto vartotojams. Finalo dieną, kovo 1-ąją, kuomet tiesioginiame eteryje dėl pirmosios vietos varžysis 3 atlikėjai, komisija ir žiūrovai balsuos ir už atlikėją, ir už dainą. Finale rungsis trys atlikėjai ir trys dainos. Kiekvienas iš finalininkų atliks visas tris dainas ir tokiu būdu bus išrinktas geriausias atlikėjas ir daina Kopenhagoje vyksiančiai didžiajai „Eurovizijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.