M.Kavaliauskas „Eurovizijos“ komisiją ragina pamiršti jo grožį

„Eurovizijos“ konkurso nacionalinėje atrankoje dalyvaujantis Martynas Kavaliauskas vertinimo komisijos jau ne kartą buvo nuleistas į lentelės dugną. Tačiau žiūrovai jį visus sykius ištraukė iš duobės. Kaip kovą tęsiančiam atlikėjui tai pavyksta?

M.Kavaliauską liūdina, kad kalbos apie jo išvaizdą nustelbia pasirodymus „Eurovizijos“ konkurso atrankoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Kavaliauską liūdina, kad kalbos apie jo išvaizdą nustelbia pasirodymus „Eurovizijos“ konkurso atrankoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-02-08 11:49, atnaujinta 2018-02-16 13:49

„Jei galite, rašykite jam net ne vienetą, o nulį. Jam nuo to tiktai geriau“, – LRT „Eurovizijos“ atrankos koncerte, kurį žiūrovai pamatys šį šeštadienį, apie Martyną juokavo vedėjas Arūnas Valinskas.

Suprask – 21 metų dainininkas turi tokį ištikimą gerbėjų būrį, kad jam iškritimas tiesiog negresia.

Juokai juokais, bet žinomi Lietuvos atlikėjai Aistė Pilvelytė, „Pop Ladies“, Justinas Lapatinskas jau paliko atranką, o atrankos „pilkuoju arkliuku“ tapęs M.Kavaliauskas šiandien grumsis geriausiųjų penketuke.

„Kodėl žiūrovai mane taip palaiko? Pats negaliu atsakyti. Tikriausiai tiki jaunyste ir manimi. Ir juos jaudina mano pasirodymai. Kitaip nepaaiškinsiu. Žinoma, socialiniuose tinkluose raginu gerbėjus balsuoti, bet taip daro dauguma artistų“, – svarstė atlikėjas.

Patinka ne tik mergaitėms

Pernai TV šou „X Faktorius“ išgarsintas Martynas akimirksniu buvo pakrištytas mergaičių numylėtiniu.

Kiekviename „Eurovizijos“ filmavime jį palaiko būrelis moksleiviško amžiaus gerbėjų, kurios pasiruošusios nušvilpti kritiškus komisijos balsus, bet Martynas sako, kad nereikėtų pasikliauti stereotipais.

„Viena vertus, jei manęs klausosi jauni žmonės, tuo galiu tik džiaugtis. Jauni klausytojai imlesni naujovėms. Jei jiems patinki, vadinasi, kai ką darai gerai.

Bet mano koncertuose būna ir senjorų. Ir tarp gerbėjų tikrai ne vien merginos“, – juokėsi dainininkas.

Jei laimėtų „Eurovizijos“ atranką, tai būtų didžiausias įvykis jo gyvenime.

Tai pabrėžiantis vaikinas sako, kad su kiekviena atrankos laida jaučia didėjantį azartą ir nesiskundžia nuovargiu, kurį mini kai kurie kiti dalyviai.

Kita vertus, nuovargis nestebina. Šiais metais atranka ilgesnė nei įprasta. Šiandien žiūrovai pamatys kovą, dėl kurios atlikėjams per savaitę teko išmokti ir surepetuoti po du kūrinius. Tų, kurie žengs toliau, laukia panašus ritmas.

Šis atrankos bruožas Martyno netrikdo, nors repeticijas jis turi derinti su studijomis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto antrame kurse.

„Nėra taip, kad studijos – rimta, o dainavimas – kvailiojimas. Aš noriu rimtai siekti ir muzikinės karjeros.

Niekur neinu kvailioti – nei į paskaitas, nei į sceną.

Dabar rengiu pirmąjį albumą, po mėnesio pristatysiu naują dainą. Tiesa, darbai kiek sulėtėjo dėl „Eurovizijos“, – pasakojo atlikėjas.

Nepavyko pristatyti dainos

Atranka, kurioje dalyviai kiekvienoje laidoje dainuoja vis kitas jiems rengėjų paskirtas dainas, Martynui vis dėlto kelia nuoskaudų. Atlikėjams teko 16 jų pačių ir kitų kompozitorių pasiūlytų kūrinių. Jas iš daug daugiau pasiūlytų dainų išrinko atrankos rengėjai.

Į šešioliktuką nepateko M.Kavaliausko specialiai „Eurovizijai“ sukurta daina „Passion“ – jos LRT žiūrovai taip ir neišgirdo. Nusivylęs atlikėjas kūrinio įrašu pasidalijo internete.

„Kitų atlikėjų dainos buvo atrinktos, mano – ne. Manau, artistui turėtų būti leista parodyti idėją, su kuria jis atėjo į atranką. Aš didelę gražią idėją turėjau, manau, kad daina ir pasirodymas būtų buvę išskirtiniai.

Bet yra taip, kaip yra, pasiliksiu tą sumanymą sau“, – apgailestavo dainininkas.

Kai kurios pastabos trikdo

Atrankos žiūrovams akivaizdu, kad Martynas kartais skeptiškai vertina komisijos komentarus, bet pats atlikėjas sako, kad daugeliu atvejų juos priima su dėkingumu.

„Jei kritika motyvuota, ji tikrai naudinga. Tačiau pasitaiko ir keistų kalbų.

Pavyzdžiui, vis akcentuojama mano išvaizda, kalbama, kad ji užgožia dainavimą. Buvo tokia frazė – „grožis tau nepadeda“. Tai man nelabai patinka.

Komisijos žodžiai paveikia ir žiūrovų balsavimą.

Nenoriu komentuoti savo išvaizdos, man nepatinka, kai ji, o ne dainavimas, tampa pagrindine kalbų dalimi. Kodėl apskritai reikia tai pabrėžti?

Kita vertus, aš nesutinku, kad grožis scenoje nesvarbus. „Eurovizijos“ pastaraisiais metais nėra laimėję negražūs žmonės.

Serbė Marija Šerifovič? Tai skonio reikalas, be to, jai už nugaros stovėjo būrys labai gražių merginų“, – svarstė Martynas.

Į konkursą atėjo laimėti

Šįvakar vienas iš penkių dalyvių iškris, o kovo 1-ąją finale dėl kelialapio į „Euroviziją“ rungsis tik trys atlikėjai. Kartu su M.Kavaliausku varžosi Vaidas Baumila, Mia, Monika Linkytė, Vilija Matačiūnaitė.

Jei nelaimės atrankos pats, M.Kavaliauskas nudžiugtų, jei tai pavyktų V.Baumilai: „Jis tikrai gerai pasirodytų „Eurovizijoje“.

Viena lažybų bendrovė šią savaitę paskelbė, kad realiausi pretendentai laimėti V.Baumila, Mia ir M.Linkytė, bet Martynas prognozių nesureikšmina.

„Nemažai žinomų atlikėjų jau paliko atranką, o aš kovoju toliau. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad tai manęs nenustebino.

Kita vertus, nėjau tiktai pasirodyti eteryje.

Noriu laimėti, to čia atėjau ir darysiu viską, kad tai įvyktų“, – kalbėjo M.Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.