Įtarus gudravimą, M.Kavaliauskas palieka „Eurovizijos“ atranką

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ atrankos žiūrovų laukė staigmena. Transliacijos pabaigoje jie nepamatė galutinių atrankos turo rezultatų ir nesužinojo, kas iškrito iš tolimesnės kovos. Kitą rytą pranešta, kad žiūrovų balsavimas telefonu sukėlė įtarimų. Šiandien paaiškėjo, kad atrankos rengėjai nusprendė anuliuoti dalį dainininko Martyno Kavaliausko surinktų balsų – be jų atlikėjas atrankos ture užėmė paskutinę vietą, jo dalyvavimas kovoje dėl „Eurovizijos“ - baigtas.

Anuliavus įtartinus M.Kavaliauskui skirtus balsus, atlikėjas atsidūrė atrankos lentelės dugne.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anuliavus įtartinus M.Kavaliauskui skirtus balsus, atlikėjas atsidūrė atrankos lentelės dugne.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 10, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:56 AM

„Šio šeštadienio rezultatus nusprendėme suspenduoti dėl galimo neskaidraus balsavimo. Artimiausiu metu, jau pirmadienį, atliksime telefoninio balsavimo patikrinimą ir pranešime apie sprendimą. Įtarimams pasitvirtinus, dalyvis bus diskvalifikuotas. Priešingu atveju rezultatai liks tokie, kokie yra“, – sekmadienį paskelbė „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Šiandien paaiškėjo, kad įtarimų sukėlė M.Kavaliausko gauti balsai. Atlikėjas visos „Eurovizijos“ atrankos metu buvo tarp žiūrovų balsavimo lyderių, nors komisija jį dažnai vertino kur kas kukliau.

Anot A.Giržado, didžioji dalis M.Kavaliausko gautų balsų atkeliavo iš vieno mobiliojo ryšio operatoriaus numerių. Pamėginus patikrinti paaiškėjo, kad didžioji dalis numerių, iš kurių pateikti balsai, nėra aktyvūs.

Atrankos rengėjai susisiekė su mobiliojo ryšio operatoriumi – šis įvykdė vidinį įmonės patikrinimą ir nustatė, kad dalis M.Kavaliausko šeštadienį surinktų balsų galėjo būti gauti neskaidriu būdu.

„Nesileidžiant į detales, yra rimto pagrindo teigti, kad atlikėjo gauti balsai gauti neleistinomis priemonėmis - organizuoto balsavimo keliu.

Daug telefono numerių, iš kurių atėjo balsai už M.Kavaliauską, yra registruoti vienos įmonės. Tai pažeidžia mūsų atrankos taisyklių punktą dėl sąžiningo balsavimo. Mes nesakome, kad tai padarė M.Kavaliauskas ar su juo susiję asmenys, tačiau faktas yra toks“, - portalui lrytas.lt sakė A.Giržadas.

Atrankos rengėjai pabrėžė, jog nediskvalifikavo M.Kavaliausko, tačiau nusprendė anuliuoti balsus, kurie gauti tokio organizuoto balsavimo keliu. 677 balsai sudaro kiek daugiau nei pusę šeštadienį Martyno surinktų žiūrovų balsų.

Suskaičiavus likusius žiūrovų balsus ir juos sudėjus su komisijos balais, dainininkas liko paskutinėje lentelės vietoje, todėl atranka jam – baigta. Kovą dėl „Eurovizijos“ šį šeštadienį tęs Mia, Monika Linkytė, Vilija Matačiūnaitė ir Vaidas Baumila.

Šeštadienį transliuoto "Eurovizijos" atrankos turo rezultatai:

 Žiūrovų balsavimas:  Mia 1355 balsai, V.Matačiūnaitė 1302 balsai,  Vaidas Baumila 1113 balsų, M.Linkytė 1079 balsai, M.Kavaliauskas 655 balsai (gavo 1332 balsus, iš jų anuliuoti 677).

Komisijos balsavimas: M.Linkytė 33 balai,  V.Matačiūnaitė 26 balai,  V.Baumila 25 balai,  Mia 21 balas, M.Kavaliauskas 15 balų.

Galutinė lentelė: V.Matačiūnaitė 20 balų, Mia 19 balų,  M.Linkytė 19 balų,  V.Baumila 16 balų, M.Kavaliauskas 12 balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.