Pašalintasis M.Kavaliauskas stebėjo „Eurovizijos“ atranką

Antradienio vakarą LRT televizijoje buvo filmuojama „Eurovizijos“ atrankos laida. Jos programoje neįrašytas Martyno Kavaliausko pasirodymas – pirmadienį atrankos rengėjai paskelbė, kad dalis jo surinktų žiūrovų balsų gauti nesąžiningai, jie anuliuojami, todėl atlikėjas turi palikti atranką. Tačiau M.Kavaliauskas atvyko į filmavimą ir buvo įsitikinęs, kad jam turėtų būti leista tęsti kovą.

M.Kavaliauskas pasirodė „Eurovizijos“ atrankos filmavime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Kavaliauskas pasirodė „Eurovizijos“ atrankos filmavime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 11, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:56 AM

Kaip jau skelbė portalas lrytas.lt, atranką rengiančiai LRT televizijai šeštadienį įtarimą sukėlė dalis dainininko M.Kavaliausko gautų žiūrovų balsų. Atlikus patikrinimą, nustatyta, kad daugiau nei 600 balsų jam skirti iš vienos įmonės registruotų telefono numerių.

Rengėjai nusprendė šiuos balsus anuliuoti – taip M.Kavaliauskas atsidūrė balsavimo lentelės dugne ir turi palikti atranką.

„Tai nėra pašalinimas, diskvalifikacija. Jei Martynui, anuliavus įtartinus balsus, būtų likęs pakankamai geras rezultatas, jis būtų tęsęs kovą, o iš jos iškritęs kitas dainininkas“, - sakė atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Kovą tęsti liko Mia, Vaidas Baumila, Monika Linkytė ir Vilija Matačiūnaitė, tačiau Martynas mano, kad ši istorija dar nebaigta.

„Šiuo metu svarstau, kokios mano galimybės.

Esu labai supykęs ant atrankos rengėjų. Tai, ką jie padarė, yra žema. Pirmiausia todėl, kad apie šią situaciją sužinojau iš žiniasklaidos. Jie man nepaskambino ir nepranešė, kad antradienį į filmavimą nebereikia atvykti“, - tvirtino Martynas.

Anot dainininko, priežastys, dėl kurių buvo anuliuoti jam skirti balsai, yra abejotinos.

„Pirmiausia, aš neturiu nieko bendra su tais man skirtais balsais, jei jie iš tiesų įtartini. Aš – dainininkas. Einu į sceną, dainuoju, noriu patekti į „Euroviziją“.

Jei, pavyzdžiui, kokios Prienų pieninės visi darbuotojai norėtų balsuoti už mane, ar jiems kas gali tai uždrausti?

Kitas, pats svarbiausias dalykas – ar yra kokie įrodymai, kad aš su tais balsais susijęs? Jei nėra, tada taip elgtis su dalyviu, kaip pasielgta su manimi, yra nesąžininga.

Ar yra tikrinami ir kitų dalyvių balsai? Svarbiausia – ar yra vykdomas balsavimo auditas? Norėčiau, kad išvadą dėl šios situacijos pateiktų auditoriai“, - priežastis, dėl kurių turėtų toliau dalyvauti atrankoje, žėrė M.Kavaliauskas.

Dainininkas teigė, kad būtent dėl jo situacijos šią savaitę atrankos taisyklėse atsirado punktas apie tai, jog balsai turi būti pateikti iš konkretiems asmenims priklausančių telefono numerių.

„Prieš tai, mano akimis, net taisyklėse nebuvo nė vieno punkto, dėl kurio man skirtus balsus reikėtų anuliuoti.

Kažkam tikriausiai tiesiog nepatinka, kad aš dainuoju ir turiu žiūrovų palaikymą. Kaip man dabar elgtis? O ką jūs man patartumėte?“ - klausė Martynas.

Dainininkas mano, kad, jei anuliuoti balsai vis dėlto nebus grąžinti, praėjusį šeštadienį vykusią kovą tiesiog reikėtų filmuoti iš naujo.

„Taip, kaip turėtų būti peržaidžiamos sporto rungtynės, jei paaiškėtų, kad ne dėl dalyvių kaltės jų rezultatas buvo neteisingas“, - sakė M.Kavaliauskas.

Į transliaciją atėjęs dainininkas sėdėjo tarp žiūrovų ir šypsojosi, tačiau skandalų filmavimo metu nekėlė. Jis prasitarė, kad jau kreipėsi į teisininkus, kurie sieks sugrąžinti dainininką į atranką.

Šou vedėjas Arūnas Valinskas žiūrovams užsiminė, jog šeštadienį transliacijos metu jie sulauks paaiškinimo, kas nutiko praėjusios savaitės balsavimo metu.

Atrankos rengėjai portalui lrytas.lt sakė, kad galimybė į kovą sugrąžinti Martyną nesvarstoma. Šį šeštadienį iškris dar vienas atrankos dalyvis - iš likusių trijų ir bus išrinktas Lietuvos atstovas "Eurovizijoje".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.