Kurios įžymybės Valentino dieną švęs su „Naktinėmis personomis“?

Artėjant Valentino dienai, dauguma puola į paniką vis dar nežinodami, kur pakviesti artimą žmogų ir kaip praleisti meilės vakarą. O štai dauguma Lietuvos žymių žmonių prasitarė, jog vasario 14 dieną niekas geriau nesukurs romantiškos aplinkos, kaip Vilniaus „Siemens" arenoje vyksiantis vėl susibūrusių grupės „Naktinės personos“ narių Aro Vėberio ir Alano Chošnau koncertas.

"Naktinių personų" koncertas vilioja daugelį žinomų Lietuvos žmonių.<br>E.Pinikienės nuotr.
"Naktinių personų" koncertas vilioja daugelį žinomų Lietuvos žmonių.<br>E.Pinikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:31 AM

Muzikos prodiuseris Egmontas Bžeskas su A.Vėberiu yra vieni iš artimiausių draugų, nes yra praleidę daug laiko kartu. Tuo tarpu su A.Chošnau jie yra kolegos, geri bendražygiai šou versle.

„Prisimenu senus gerus laikus, kai dar buvau „pacanas", jaunas ir nepatyręs, dar nė nesvajojau apie šou verslą, tada aš klausiausi grupės „Naktinės personos“ dainų, kai tik jie pradėjo dainuoti ir man patiko“, – teigė prodiuseris.

Anot Egmonto, tai buvo jo kartos, jaunystės laikų muzika, kaip ir Andriaus Mamontovo, „Bix“, „Anties" - jų visų dainos kelia sentimentus iki šios dienos.

„Džiaugiuosi, kad jie atgijo. Būtinai eisime kartu su žmona. Esam kalbėję jau seniai su Aru, jog tai turi įvykti. Manau, mes gerai pašėlsime per jų koncertą“,– sako E.Bžeskas.

Dainininkė Džordana Butkutė su Alanu susipažino ir dalyvavo kartu realybės šou „Akvariumas“, o su A.Vėberiu dalyvaudavo bendruose koncertuose. „Nuo senų laikų esam pažįstami, jie labai „faini" žmonės. Esu jų dainų gerbėja, jie man visada imponavo. „Kaltas ruduo“ – nuostabi daina ir klipas, ypač tais laikais“, – prisimena Džordana.

Žurnalistas Vytaras Radzevičius yra senai pažįstamas su grupės „Naktinės personos“ nariais. Jis prisipažįsta, jog anksčiau daugiau bendraudavo, tačiau dėl didelio darbų krūvio pastaruoju metu susitinka vis rečiau.

„Susipažinome kadaise buvusiame garsiame muzikos klube „Langas“. Dar 1996 metais Aras ir Alanas prisijungė prie „Prelegentų“ ir bent kartą per savaitę kartu žaisdavome futbolą. Beje, ir į automobilio avariją, kuomet Alanas patyrė sunkias traumas, jie pateko pakeliui į prelegentų organizuotą paplūdimio futbolo turnyrą „Audra dykumoje“.

Esame ir plaukimo baidarėmis žygiuose dalyvavę. Daug visko buvo prieš kokius dvidešimt metų“,– su nostalgija prisimena nuotykius V.Radzevičius.

Žurnalistui vienas mėgstamiausių grupės hitų yra „Labai norėčiau“, nors jis sakosi ir nesantis tokio žanro muzikos gerbėjas. Dabar vis dažniau Vytarui grupės „Naktinės personos“ dainos kelia sentimentus: „Buvom tokie jauni, o dabar tik jaunatviški. Tuo metu toks geras judesys buvo, jaunos bohemos sambūris. Buvom gavę pravardę „rebiatos“. Pasaulis pražydo visom spalvom. Linksmai gyvenome".

Vytaras šį penktadienį jau suplanavęs praleisti senų draugų būryje „Naktinių personų“ koncerte. „Daug kas eisim iš „rebiatų“. Gal ir žmonos eis? Nežinia dar. Įdomu bus vėl juos išgirsti“,– šypteli V.Radzevičius.

Dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė taip pat asmeniškai pažįsta tiek Alaną, tiek Arą. „Paauglystėje buvau didelė jų dainų gerbėja. Turėjau įrašus, rinkau plakatus ir net jų parašus turėjau“,– dalinosi prisiminimais Oksana.

Pastaruosius metus grupės „Naujosios pupytės“ lyderė su „Naktinės personos“ nariais sveikinasi, bičiuliaujasi ir pagaliau gavo netgi kvietimą į jų koncertą po 20 metų. „Nerealu. Svajonės pildosi“,– džiaugiasi Oksana.

„Ech, taip norėčiau paklausyti dainų „Kaltas ruduo“, „Labai norėčiau“, „Sukasi ratu“ su savo vyru. Deja, teks praleisti šį koncertą, nes esame išvykę į Rusiją“, – nusivylimo neslėpė garsaus krepšininko žmona O.Pikul-Jasaitienė.

TV laidų vedėjas Marijus Mikutavičius su „Naktinės personos“ nariais susipažino jo muzikinėje laidoje 1995 metais. Nuo to laiko atlikėjai nemažai laiko pradėjo leisti kartu: žaidė futbolą, keliaudavo, linksmindavosi ir pramogaudavo. „Smagu juos prisiminti. Patinka dainos „Paskęst debesyseee, paskęsti debesyseee..“ ir „Kaaaltas ruduuoooo....“ ,– grupės dainas improvizavo Marijonas.

Lietuvių teatro kino ir televizijos aktorė Gražina Baikštytė tiksliai neatsimena, kaip susipažino su grupės „Naktinės personos“. „Lietuva yra tokia maža, visi menininkai daugiau ar mažiau vieni kitus pažįsta. Kitus tik gali pažinoti, bet laikai atstumą ar neypatingai domiesi. Alanas ir Aras yra simpatiški, „faini" ir nuostabūs atlikėjai“,– negailėjo šiltų žodžių aktorė.

G.Baikštytė prisipažino, jog visada galvojo, kad muzikantai nebūtinai turi būti protingi, todėl yra maloniai nustebinta Aro protiniais gabumais. Taip pat džiaugiasi, jog „Naktinės personos“ nariai po išsiskyrimo neužmigo ant laurų, nes abu yra kūrybingi ir dar smagiau, jog susiėjo vėl, bent trumpam. Kadangi Gražinos šeimai Kalėdų senelis įteikė pakvietimą į koncertą, meilės dieną švęs visi drauge.

Pirmasis grupės „Naktinės personos“ narių stilistas ir dizaineris buvo Seržas Gandžumianas. „Puikūs bičai, geri žmonės ir muzika. Dar patinka jų išsišokimas iš bendros Lietuvos muzikos linijos. Smagu, jog po 20 metų vėl susijungė bent vienam turui“,– teigė žymūs Lietuvos dizaineris.

Kadangi po kelių dienų jo sūnaus gimtadienis, S.Gandžumianas svarsto atšvęsti kartu grupės „Naktinės personos“ koncerte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.