Į „Eurovizijos“ atrankos finalą atvyksta komisija iš užsienio

Visą „Eurovizijos“ atrankos metu šiais metais per „Skype“ atlikėjus vertinę užsienio muzikos specialistai kovo 1-ąją atvyks į Vilnių. Vokietijoje gyvenantis muzikos prodiuseris Brandonas Stone'as, švedų kompozitorė ir prodiuserė Liselott Bjork bei Rusijos muzikos kompanijos „Snegiri“ direktorius Valerijus Prosvirovas lems, kuriam Lietuvos atlikėjui teks kelialapis į „Euroviziją“.

Atrankos finale atlikėjus vertins ir Vokietijoje gyvenantis kompozitorius B.Stone'as.<br>T.Bauro nuotr.
Atrankos finale atlikėjus vertins ir Vokietijoje gyvenantis kompozitorius B.Stone'as.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 18, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:11 AM

Užsienio ekspertai, kurių balsai nulemia didžiąją dalį komisijos balų – šių metų atrankos naujovė.

„Manome, tai pasiteisino. Užsieniečiai Lietuvos atlikėjus mato kitomis akimis, jų neveikia jokia išankstinė nuomonė.

Įdomu, kad jų balai dažnai skiriasi nuo Lietuvos komisijos ir žiūrovų“, - sakė „Eurovizijos“ atrankos prodiuserė Laura Paukštė.

Visi trys užsienio komisijos nariai sutiko atvykti į tiesioginę transliaciją. Kol kas neatskleidžiama, ar joje atlikėjus vertins tik jie, ar ir Lietuvos komisijos nariai.

„Gali būti visaip. Palikime intrigą. Gali būti, kad bus ir Lietuvos komisija. Galbūt joje atlikėjus vertins tie žmonės, kurie vertino iki šiol, o gal ir kiti.

Bet kuriuo atveju, atlikėjus vertins ir žiūrovai, ir komisija“, - sakė L.Paukštė.

Šį šeštadienį LRT žiūrovai pamatys priešpaskutinę „Eurovizijos“ atrankos laidą. Joje trys atlikėjai – Vaidas Baumila, Mia ir Vilija Matačiūnaitė – paeiliui atliks tris atrinktas dainas: „Attention“, „It's All About A Boy“ ir „Take A Look At Me Now“.

Iš jų bus išrinkta viena daina – ją kovo 1-ąją atliks tie patys trys dainininkai. Vienas jų keliaus į „Euroviziją“, kuri šįmet gegužę vyks Kopenhagoje.

Dėl dainos „It's All About A Boy“ klaustukų iškilo vienam iš šių dainininkų – jis atkreipė dėmesį, kad kūrinys buvo pateiktas ir Moldovos „Eurovizijos“ atrankai.

„Tai – jau mėnesio senumo istorija. Yra pasitaikę atvejų, kai kompozitoriai pateikia dainą kelių šalių atrankoms. Su dainos autoriumi susisiekta, jis atsiėmė savo kūrinį iš Moldovos atrankos ir atsiprašė“, - sakė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.