S.Brightman publiką nešė ir į kosmosą, ir į operos fantomo pilį

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertavo įžymi britų dainininkė Sarah Brightman. 53-ejų žvaigždė, Lietuvoje viešinti po dešimties metų pertraukos, daugiau nei 6 tūkstančiams žiūrovų atliko pasaulinių gastrolių „Dreamchaser“ programą – tai vienas iš vos 8 šio turo koncertų, rengiamų Europoje. Nuo pirmų koncerto akimirkų tapo aišku – įspūdingi vaizdai šį vakarą yra tiek pat svarbūs, kaip populiariausiu sopranu pasaulyje skelbiamos S.Brightman vokalas.

Kaune garsi atlikėja sukūrė įspūdingą pasirodymą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaune garsi atlikėja sukūrė įspūdingą pasirodymą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-02-22 21:39, atnaujinta 2018-02-16 00:45

Koncerto dieną pigiausi kasose likę bilietai kainavo 189 litus, tačiau norinčių išgirsti įžymiąją britę tai neatbaidė.

Viršutinės arenos tribūnos – uždengtos, tačiau toks, anot koncerto rengėjų, ir buvo planas: „Salė pilna, žiūrovų susidomėjimas pateisino lūkesčius“.

Į Lietuvą penktadienį atvykusi S.Brightman yra kiek persišaldžiusi ir šeštadienį praleido ilsėdamasi – pasirengimą koncertui pertraukė tik susitikimas su operos dainininke Nomeda Kazlauskaite – Kazlaus, kuriai Sarah davė interviu.

Dainininkė elgėsi draugiškai ir koncerto rengėjams nepateikė jokių neįprastų pageidavimų ar įnorių.

Tiesa, prieš koncertą atskriejo instrukcija – S.Brightman leido koncertą fotografuoti tik iš toli. Tai – taisyklė, kurios ji laikosi viso šio koncertų turo metu. Pikti liežuviai plaka, kad atlikėja nenori rodyti savo veido, apie kurio pakoregavimą plastinėmis operacijomis kalbėjo britų bulvarinė spauda. Kita versija – tiesiog norima parodyti bendrą šou vaizdą ir atkreipti dėmesį į gigantišką ekraną už Sarah nugaros.

Šou, kurio stebėti atvyko ir prieš renginį su atlikėja susitiko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, šiam ekranui tenka itin svarbus  vaidmuo. Prieš dešimt metų į Vilnių Sarah atlydėjo būrys šokėjų, pati dainininkė daug judėjo scenoje ir net krėtė į akrobatinius triukus.

Šįkart viskas kitaip. Keliuose epizoduose su Sarah pasirodo dvi šokėjos, tačiau visas dėmesys – muzikai, dainininkės balsui ir svaiginančioms vaizdo projekcijoms.

„Tokio dydžio ir raiškos ekrano koncertuose Lietuvoje dar niekas nėra naudojęs. Tai – gana nauja net ir Vakaruose“, - sakė S.Brightman pakvietusios agentūros „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Koncerto pradžioje ekraną nutvieskė mėlyna ugnis, kurios fone S.Brightman iškilo ant judančios kolonos – pasirodymą pradėjo daina „Angel“.

Netrukus nuskambėjo dainos, liudijančios jos naujo albumo „Dreamchaser“ filosofiją – Sarah repertuarui kiek neįprasti, savaip interpretuoti roko ir alternatyvos grupių „Elbow“ ir „Sigur Ros“ kūriniai.

Ekranas sušvito kylančios saulės, besisukančių planetų, kosmose braižomų geometrinių figūrų vaizdais.

Užuominos aiškios – kitais metais S.Brightman taps pirmąja žymia muzikante, kilsiančia į Tarptautinę kosminę stotį. Šiam įspūdingiausiam gyvenimo nuotykiui skirta ir naujojo jos albumo, ir koncertų turo tema.

Su žiūrovais pasisveikinusi S.Brightman bendravo nedaug, bet šiltai – kiek statiškai scenoje besielgianti atlikėja sakė, kad jai be galo malonu pirmą kartą lankytis Kaune.

Publika į kiekvieną dainą reagavo garsiais plojimais, nors iš pradžių atrodė kiek nustebinta – dainininkė ir muzikantai skendėjo prieblandoje, visas apšvietimo režisierių dėmesys buvo sutelktas į ekraną.

Koncertui įsibėgėjus, pasigirdo geriau žinomos melodijos – žiūrovai sulaukė jausmingosios baladės „Hijo de la Luna“, savitos giesmės „Ave Maria“ versijos.

Kūrinį „Canta della Terra“, kurį yra įrašiusi su savo bičiuliu Andrea Bocelli, Sarah sudainavo kartu su dainininku iš Šveicarijos Erkanu Aki, kurio galingą balsą publika palydėjo ovacijomis. Jam numatytas vaidmuo ir antroje šou dalyje.

Pirmąją koncerto dalį baigė arija „Nessun Dorma“ iš G.Puccini operos „Turandot“, kadaise tapusi operos žvaigždės Luciano Pavarotti vizitine kortele. Po šio kūrinio buvo paskelbta pertrauka.

Antroji dalis padovanojo dar keletą ekskursijų į šlovingiausias Sarah karjeros akimirkas.

Dar keletą melodijų iš savo naujausio albumo atlikusi, dueto „Simon & Garfunkel” išgarsintą dainą „Scarborough Fair“ prisiminusi Sarah pabaigai pasiliko „sunkiąją artileriją“.

Ekrane pasirodė vaiduoklių pilis ir pasigirdo miuziklo „Operos fantomas“ arijos garsai. Šias vokalo partijas miuziklo autorius, buvęs Sarah vyras Andrew Lloydas Webberis, sukūrė būtent jai.

Į sceną vėl žengė E.Aki - „Operos fantomo“ duetas skambėjo stipriai ir įtaigiai.

Nepamirštamąją baladę „Time To Say Goodbye“, kurią kadaise įrašė su A.Bocelli, Sarah atliko viena – ekrane sušvito dangaus žibintai ir kylančios raketos vaizdai.

Publika plojo stovėdama – Sarah netrukus sugrįžo į sceną bisui. Su dar pora kozirių – Paulo McCartney grupės „Wings“ daina „Venus ir Mars“ ir įvairiaspalviais LED ekranėliais mirgančia suknele.

Pabaigai ekrane įsižiebė iš kosmoso matoma Žemė, kosmonautų ir žymių politikų veidai.

Tai tapo koncerto pabaigos signalu – paskutinę Sarah sudainavo dainą „A Question Of Honour“ („Garbės klausimas“), kurioje susipina operinis vokalas ir modernūs popmuzikos ritmai.

Elegantiškai padėkojusi publikai, Sarah galėjo nuo scenos žengti, jausdamasi tikra karaliene.

Stilingas, dėmesį kaustantis, muzikalus jos spektaklis tikrai pavyko – palikdamas lietuviams viltį, jog kito scenos deivės vizito neteks laukti dešimt metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?