„Eurovizininkus“ išsirinko dar trys šalys, tarp jų – Latvija

Savaitgalis buvo kupinas įvykių „Eurovizijos“ konkurso gerbėjams. Paaiškėjo dar trijų šalių atstovai šių metų didžiausiame Europos dainų konkurse – visus taškus ant „i“ savo atrankose sudėjo Latvija, Ispanija ir Vengrija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2014, 11:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:17 AM

Latviškasis „Eurovizijos“ atrankos finalas vyko Ventspilyje – čia dėl teisės skambėti Kopenhagoje rungėsi dvylika dainų. Tarp atlikėjų – ir pernai Latvijai „Eurovizijoje“ dalyvavusio dueto „PeR“ narys Ralfas Eilandas, ir prieš metus Lietuvos atrankoje kartu su dainininku Vudžiu jėgas išbandžiusi atlikėja Samanta Tina.

Į superfinalą pateko trys kūriniai. Žiūrovų ir komisijos balsai lėmė, kad į „Euroviziją“ keliaus grupė „Aarzemnieki“. Ketveriukė Kopenhagoje atliks dainą „Cake To Bake“.

Ispanijos atrankos likimas paaiškėjo Barselonoje – ten surengtame spalvingame šou rungėsi penki atlikėjai.

Šou pabaigoje paaiškėjo, kad vienodai balų surinko du atlikėjai – Brequette ir Ruth Lorenzo. Galutinį rezultatą nulėmė TV žiūrovų nuomonė – jie daugiau balsų skyrė atlikėjai R.Lorenzo. „Eurovizijoje“ ji atliks dainą „Dancing In The Rain“.

Atrankos favorite laikyta Ruth prieš šešerius metus išgarsėjo ne gimtinėje, o Didžiojoje Britanijoje – čia pasiekė TV šou „X Faktorius“ finalininkų penketuką.

Grįžusi į Ispaniją, Ruth tapo tikra žvaigžde – jos „eurovizinė“ daina „Dancing In The Rain“ šiuo metu įsitaisiusi pirmoje šalies „topų“ vietoje.

Scenoje ji pasirodė su suknele, primenančia undinės kostiumą – tai akivaizdi užuomina į undinėlės skulptūrą, kuri laikoma vienu Kopenhagos simbolių.

Budapešte surengtame Vengrijos atrankos finale dalyvavo aštuonios grupės ir atlikėjai. Komisija iš jų išrinko keturis – toliau jų likimą lėmė ir komisijos, ir žiūrovų balsai.

Daugiausia balų surinko 29-erių atlikėjas Andrasas Kallay-Saundersas, „Eurovizijoje“ atliksiantis dainą „Running“.

Niujorke gimęs atlikėjas – vengrų manekenės ir amerikiečių muzikanto sūnus. 2011-aisiais jis grįžo į motinos tėvynę – aplankyti sergančios senelės. Pastebėjęs skelbimą apie atlikėjų atranką TV talentų laidai, Andrasas užsiregistravo, užėmė ketvirtąją vietą, pasirašė sutartį su leidykla „Universal Music“ ir sugrįžo gyventi į Vengriją.

Pernai komisijos favoritu „Eurovizijos“ atrankoje tapęs atlikėjas šįmet įtikino ir TV žiūrovus.

Latvijos, Ispanijos ir Vengrijos „eurovizinės“ dainos – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.