Jau apsisprendėme, kurią dainą siųsime į „Euroviziją“

LRT televizijos eteryje paaiškėjo, kad šiemet Lietuva mėgins užkariauti „Eurovizijos“ sceną Kopenhagoje su daina „Attention".

V.Matačiūnaitė į sceną pasikvietė Š.Kirdeikį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Matačiūnaitė į sceną pasikvietė Š.Kirdeikį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2014, 9:20 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:22 AM

Šį sekmadienio vakarą vykusioje priešpaskutinėje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidoje varžėsi jau tik trys atlikėjai – Vaidas Baumila, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Vilija Matačiūnaitė.

Jie stengėsi pasirodyti kuo įspūdingiau, tačiau šįkart jie iškristi nebijojo. Nes vakaro metu buvo renkamas ne geriausias atlikėjas, bet geriausia daina.

Kiekvienas konkurso dalyvis pasikeisdami šį vakarą atliko visas tris specialiai konkursui sukurtas dainas „Take A Look At Me Now“, „Attention“ ir „It's All About A Boy“.

Kuri iš jų skambėjo geriausiai, nusprendė ir žiūrovai, ir komisija.

Atlikėjų pasirodymus vertino ir komentavo keturi komisijos nariai: „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, režisierius Vytenis Pauliukaitis, kompozitorius ir atlikėjas Deividas Zvonkus bei operos solistas Edmundas Seilius.

Balsuoti žiūrovams buvo galima iš vieno telefono tik po vieną kartą.

Lietuvos ir užsienio komisijos narių nuomone „Eurovizijai“ labiausiai tiko kūrinys „Take a look at me now“, antroje vietoje liko daina „Attention“, trečioje – „It‘s all about the boy“. Tačiau žiūrovai sumaišė komisijos kortas ir geriausia daina buvo išrinkta „Attention“.

Kitą šeštadienį paaiškės ir atlikėjas, kuris su šiuo kūriniu atstovaus Lietuvai gegužės mėnesį Danijoje vyksiančioje  „Eurovizijoje".

...

Pirmoji šįvakar scenoje su dviem šokėjais pasirodė Mia ir atliko konkurentės V.Matačiūnaitės sukurtą dainą „Attention“.  

„Daina būna gera, bet jei atlikėjas jai nepadeda, ji gali būti ne tokia gera. Šiai dainai Mia padėjo suskambėti dar geriau“, - atlikėją pagyrė E.Seilius.  

„Gali būti minusas, nes ši daina „Eurovizijos“ žiūrovams gali pasirodyti piktoka. O pliusas būtų – tokių dainų nebus daug, tai ji galėtų sulaukti labiau komisijos nei žiūrovų dėmesio“, - savo nuomonę apie nuskambėjusią „Attention“ išsakė D.Zvonkus.  

Nors R.Zilnys Mios pasirodymą pagyrė, tačiau pastebėjo, kad toks kūrinys pernelyg sudėtingas ir nepakankamai įsimintinas tarptautinei „Eurovizijos“ scenai.  

V.Pauliukaičiui daina pasirodė keistoka.

Antrasis pasirodymą surengė V.Baumila atliko dainą „Take a look at me now“, paversdamas ją labai romantiška balade.

R.Zilnys pripažino, jog atrankos pradžioje šį kūrinį laikė nelaime ir tikėjosi, kad ji iškris, tačiau naujos lyriškos versijos ilgainiui R.Zilnį įtikino.  

 „Ar jis tikrai nelaimė?“, - S.Nainė paklausė kito komisijos nario D.Zvonkaus.

„Ne, tikrai ne. Vaido atlikimas yra šiek tiek žalias, bet pritariu, kad emociškai ji gali paliesti ir žiūrovus, ir komisiją“, - pasisakė kompozitorius.

E.Seilius negailėjo kritikos atlikėjui ir jo vokalui, bei siūlė patogesnę tonaciją. „Šį kartą Vaidas dainai nelabai padėjo. Matėsi, kad Vaidas kankinasi. Dainuodamas jis prašo, kad į jį pažiūrėtų, o pats nuleidęs galvą kažką virina“, – nusprendė operos solistė.

V.Pauliukaitis pritarė daugumos nuomonei, kad daina visiškai netinka V. Baumilai, nors pati daina ir patiko.

V. Matačiūnaitė dainai „It‘s all about the boy“ pasirinko nuotaikingą įvaizdį ir energingą šokį su šokėju Artur Bajor. Būtent su juo V.Matačiūnaitė prieš keletą metų dalyvavo LNK šou „Kviečiu šokti“ ir užėmė antrąją vietą. Šokį pora pademonstravo ir „Eurovizijos“ atrankos scenoje.

 „Daina - labai paprastutė. Reikia gero šokio ir nuotaikos. Tą ir matėme“, - kalbėjo V.Pauliukaitis.  

Anot D. Zvonkaus, daina nepanaši į šio amžiaus kūrinį ir į ją žvelgti galima tik su humoru, kaip tai padarė dainininkė. „Bet pačią Viliją matyčiau kaip modernesnio kūrinio atlikėją“, - visgi pridūrė kompozitorius.

„Vokiečiai tai darė ne kartą. Abu kartus jiems nepasisekė. Nereiškia, kad mums nepasiseks, bet signalas yra. Vilijai tinka rodyti scenoje, kad ji yra priėdusi velnių“, - pakomentavo R.Zilnys.

 Tą pačią dainą „It‘s all about the boy“ visai kitaip sudainavo Mia.

E.Seilius buvo labai sužavėtas. „Kai Mia dainuoja, man visi kūriniai patinka. Mane žavi Mios stabilumas. Ši daina už širdies gal ir negriebia, bet už šlaunies tai tikrai“, - juokėsi operos solistas E.Seilius.

„Ji pasitelkė viskuo, kad patrauktų simpatijas. Ji labai teisingai elgiasi. Ir antras tavo žvilgsnis buvo puikus. Žiūrėsime, kaip bus toliau. Bet turbūt labiausiai visi laukia, kaip šį kūrinį atliks Vaidas. Tai didžioji vakaro intriga“ – po šio R.Zilnio pasisakymo visi leipo iš juoko.

 V.Matačiūnaitės sukurtą dainą „Attention“ atliko ir V.Baumila. Komisijos narys D.Zvonkus pagyrė atlikėją, jog tokia kūrinio interpretacija leido jam geriausiai atsiskleisti, tačiau suabejojo ar tai tiktų didžiajai „Eurovizijos“ scenai.

Operos solistui E.Seiliui pasirodė, jog V.Baumilos pristatytai akustinei kūrinio versijai trūko finalo. "Ir dar - su nešvariomis natomis Kopenhagoje tikrai nepraeisi į antrą turą", - pridėjo E.Seilius.

V.Pauliukaitis Vaido pasirodymą pavadino „lyg tarp kitko“.

R.Zilnys su kolega nesutiko ir mėgino ginti dainininką. „Jei aš būčiau Vaido ar Vilijos prodiuseris, aš išleisčiau juos į sceną duetu. Jie abu galėtų puikiai apžaisti šį kūrinį“, - kalbėjo R.Zilnys.       

Scenoje su savo „Take a look at me now“ kūrinio versija pasirodė V.Matačiūnaitė. 

„Jei aš norėčiau dainą išmesti iš atrankos, dainuočiau būtent taip“, – sąmokslą šmaikštaudamas įžvelgė R.Zilnys.

„Man kaip muzikantui šis variantas įdomus, bet esu beveik įsitikinęs, kad toks variantas nevežtų „Eurovizijoje“, priskaldei malkų“, – kalbėjo E.Seilius.

V.Pauliukaičio nuomone šis eksperimentas nepasirodė įdomus. „Kas prie teliko galėtų žiūrėti tokias kontempliacijas“, - suabejojo komisijos narys V.Pauliukaitis.

Visų komisijos narių nuomonės po jau įvykusių pasirodymų skyrėsi: R.Zilnys bei E.Seilius „Eurovizijai“ išrinktų „It‘s all about the boy“, D.Zvonkus – „Attention“, o V.Pauliukaičiui kol kas neįtiko nei viena daina.

Visus jau apstulbinusią „Take a look at me now“ versiją parodė Mia. Atlikėja po pasirodymo apsipylė ašaromis.

„Tai labai mano daina“, - pro ašaras su šypsena kalbėjo Mia.

„Čia buvo kažkas tokio. Tu sprogai“, – sužavėtas buvo E.Seilius.

„Štai ką gali prie altoriaus palikra nuotaka“, – šovė A.Valinskas.  

„Čia yra stipriausia Mios korta, ar ja bus leista žaisti – paaiškės. Jei ne Mia ir ne ši dainos versija, galbūt jos nebūtų finale“, – teigė R. Zilnys. „Aš manau, kad dainos autoriams ši versija labai patiks“, – juokavo aranžuotės autorius D.Zvonkus, kuriam atlikėja scenoje padėkojo apkabinimu.

Didžiausia vakaro intriga pavadintas ir lauktas V.Baumilos pasirodymas su kūriniu „It‘ all about the boy“ patiko R.Zilniui.  

„Džiaugiuosi, kad Vaidas per save perlipo ir atliko šį kūrinį“, – kalbėjo D.Zvonkus.

„Vertiname dainą, ne atlikėją, o daina taip ir liko primityvi“, – kolegoms paprieštaravo V. Pauliukaitis.

Kūrinį „Attention“ pagaliau atliko ir pati jo autorė V. Matačiūnaitė. Jos manymu ši daina turi viską, ko reikia „Eurovizijai“: ji įsimintina, linksma, jaunatviška. „Manau, kad šauni daina šauniai suksis ir toliau“, – tikisi dainininkė.

Pasirodymo metu į sceną Vilija pasikvietė puikiai žinomą šokėją – Šarūną Kirdeikį. Jis, beje, jau yra išbandęs „Eurovizijos“ sceną – 2010-aisiais Osle šoko su grupe „InCulto“.  

 „Man patinka, kad šioje dainoje yra daugiausia XXI a. kvapo lyginant su kitomis senoviškomis“, – kūrinį įvertino D. Zvonkus.  

„Turiu pasakyti, kad Mia šitą dainą sudainavo švariau. Mano pareiga pasakyti, kad tavo dainavimas yra nestabilus“, - komentavo  E.Seilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.