Nusivylusi J.Anusauskienė palieka festivalį „Slavianskij bazar“

Daugiau nei dešimt metų įgaliota tarptautinio muzikos festivalio „Slavianskij bazar" atstove Lietuvoje buvusi Jurga Anusauskienė atsisako šių pareigų. Moteris paaiškino, kad tokį sprendimą priimti paskatino keisto pokyčiai festivalio organizatorių struktūroje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:25 PM

"Pernai dėl kelių asmenų ambicijų ir intrigų nuo du veiklos dešimtmečius skaičiuojančio renginio vairo patrauktas jo įkūrėjas bei pagrindinis organizatorius - Rodionas Basas. Festivalyje dirbantys įgalioti atstovai užsieniui, tarp kurių buvau ir aš, parašė raštą Baltarusijos vyriausybei, prašydami R.Basą grąžinti į buvusias pareigas. Deja, niekas į jį nesureagavo ir buvo paskirtas naujas, jaunas ir visiškai nepatyręs renginio, į kurį atvyksta apie 6000 dalyvių iš 30 valstybių, vadovas.

Po atsakingo svarstymo priimu sprendimą iš užimtų pareigų pasitraukti.

Labai keistas ir liūdnas jausmas. Festivalio kokybė staigiai krito ir dirbti matant, kaip viskas keičiasi į neigiamą pusę, man yra nepriimtina. Galbūt kas nors ir atsiras, norintis dirbti stebėdamas renginio nuosmukį, bet nuvykę ten atlikėjai neberas to, kas buvo.

Per tą laiką daug išmokau ir patyriau. Už neįkainojamas žinias esu dėkinga festivalio sielai – R.Basui. Taip pat visiems tiems, kurie renginyje atstovavo Lietuvą ir neretai pasiekdavo neįtikėtinų pergalių", - sakė J.Anusauskienė.

Tarptautinis menų festivalis „Slavianskij bazar", vykstantis liepos mėnesį, yra pats didžiausias slavų festivalis pasaulyje. Jis vyksta jau dvidešimt trečius metus iš eilės.

Festivalio metu per dešimt dienų vykdavo klasikinės, džiazo, popmuzikos koncertai, pristatomi naujausi filmai, spektakliai, parodos, veikė tautodailės mugės, iš viso - per 120 renginių. Juose dalyvaudavo Rusijos ir užsienio žvaigždės - Nikolajus Baskovas, Valerijus Leontjevas, Laima Vaikulė, Loreen, Patricia Kaas, Lara Fabian ir kiti.

Ne kartą lietuvius lydėjo sėkmė – 2008 m. suaugusių konkurse Donatas Montvydas laimėjo „Grand prix“, 2009 m. Jeronimas Milius - trečią vietą, o 2011 m. Rūta Ščiogolevaitė - antrą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.