Grupė „Skylė“ lygiadienį pažymės koncertais Kaune ir Vilniuje

Prieš šešerius metus pradėję tradiciją koncertais pažymėti metą, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė" ją tęsia. Gerbėjai pavasarį vėl kviečiami kartu iš žiemos stingulio simboliškai persiristi į aktyvųjį metų laiką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2014, 7:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:43 PM

Kasmet apie kovo 20-21 d. visuose Žemės rutulio kampeliuose dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas. Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai Rytuose. Toks paprotys praustis rytą užfiksuotas ir Velykų šventės metu, todėl gali būti, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent šią dieną, per pavasario lygiadienį.

Dabar lygiadienis visame pasaulyje švenčiamas kartu su Tarptautine Žemės diena – astronominiu pavasariu.

Grupė „Skylė" kviečia pavasario lygiadienį pasitikti kartu kartu: kovo 21 d. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje ir kovo 22 d. Kauno „Romuvos“ kino teatro salėje.

Pavasario lygiadienio koncertuose skambės programa, paįvairinta dainomis-istorijomis iš albumų „Sapnų trofėjai“, „Povandeninės kronikos“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs dainų iš grupės projekto „Broliai“, o didžiausiu siurprizu taps visiškai naujos dainos iš būsimojo grupės albumo. Ši programos dalis, matyt, labiausia visų laukiama.

Rudens ir pavasario lygiadienių pažymėjimui skirti koncertai nuo kitų atlikėjos ir grupės pasirodymų skiriasi pakylėta, gražioje erdvėje sklandančia nuotaika, subtiliai atsiskleidžiančiu klausytojų pamėgtų dainų repertuaru. Vakarą spalvomis pripildo ir bendrą visumą kuria meniškas apšvietimas bei kokybiškas įgarsinimas.

Kaskart pasitikdami lygiadienius, muzikantai klausytojams ruošia ir naujų kūrinių bei siekia paįvairinti programą – po Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais pasitiktas jau ne vienas lygiadienis, o Kaune toks koncertas vyks antrą kartą.

Šios dvi pavasario šventės bus kiek skirtingos turiniu ir vizualiais sprendimais, bet vienodai pavasariškos ir džiugios. Abiejuose koncertuose dalyvaus styginių kvartetas, Vilniuje prie gausaus muzikantų būrio prisijungs šiemet suburtas Juodaragio genties choras, Kauno koncertui specialiai kuriamos vaizdo instaliacijos, kurios iliustruos dainas didžiajame kino ekrane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.