Paaiškėjo V.Matačiūnaitės pasirodymo „Eurovizijoje“ numeris

Pirmadienio popietę paaiškėjo viena svarbiausių „Eurovizijos“ žinių – konkurso rengėjai atskleidė abiejų pusfinalių pasirodymų eiliškumą. Kam teks pasirodyti pirmuoju numeriu, kurio atlikėjai vengia labiausiai?

V.Matačiūnaitei "Eurovizijos" režisierių sprendimas buvo itin palankus.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Matačiūnaitei "Eurovizijos" režisierių sprendimas buvo itin palankus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 24, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:13 AM

Iš anksto buvo aišku, kad Lietuva pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks gegužės 8 dieną. Taip pat – tai, kad mūsų šalies atstovei Vilijai Matačiūnaitei teks pasirodyti pirmoje šio koncerto dalyje.

Tai kėlė riziką, kad savo nuožiūra pasirodymus dėliojantys konkurso režisieriai Vilijai paskirs pirmąjį pasirodymo numerį. Jo, kaip ir antrojo, trečiojo ar ketvirtojo, atlikėjai bijo – manoma, kad iki transliacijos pabaigos žiūrovai tiesiog pamiršta pirmuosius pasirodymus ir todėl jiems skiria mažai balsų.

Dabar galima jaustis ramiau. Pirmadienį paaiškėjo, kad pusfinalyje Vilija dainuos septintoji. Tiesa, prieš ją pasirodys spalvingasis austrų atlikėjas Conchita Wurst – barzdotas transvestitas, kuris jau iš anksto kelia didelį publikos susidomėjimą.

„Turint omenyje, kad dalyvių šiame pusfinalyje – 15, o mums burtais buvo skirtas pasirodymas pirmoje pusėje, septintasis numeris – pats geriausias, kokio galėjome tikėtis. Juk iš viso į pirmąją dalį pateko tik septynių šalių artistai, tad režisierių sprendimas - palankiausias, koks galėjo būti.

Tai, kad prieš mus dainuoja austras – nieko baisaus. Na, padainuos moteris su barzda, po to – moteris be barzdos. Kontrastai – visada gerai“, - nudžiugęs svarstė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Reklamos pertraukėlės numatytos po 5-ojo ir 12-ojo kūrinio. Pasirodyti po reklamos artistai irgi nemėgsta – laikoma, kad tada atsiranda rizika, jog nuo transliacijos atsitraukę žiūrovai nespės sugrįžti.

Antrąjį pusfinalį pradės Maltos, baigs – Rumunijos atlikėjai. Pirmąjį pusfinalį pradės Armėnija (kurios atstovui Aramui Mp3 lažybininkai prognozuoja pergalę konkurse), o baigs – Vengrija.

Latviams ir estams pasisekė prasčiau nei lietuviams. Pirmajame pusfinalyje Latvijai teko antrasis, o Estijai – trečiasis pasirodymo numeris.

 „Eurovizijos“ pasirodymų eilės tvarka

Pirmasis pusfinalis: Armėnija, Latvija, Estija, Švedija, Islandija, Albanija, Rusija, Azerbaidžanas, Ukraina, Belgija, Moldova, San Marinas, Portugalija, Olandija, Juodkalnija, Vengrija.

Antrasis pusfinalis: Malta, Izraelis, Norvegija, Gruzija, Lenkija, Austrija, Lietuva, Suomija, Airija, Baltarusija, Makedonija, Šveicarija, Graikija, Slovėnija, Rumunija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.