Išgirskite australų patobulintą Vilijos „eurovizinę“ dainą

Vilijai Matačiūnaitei laimėjus nacionalinę „Eurovizijos“ atranką iškart užgriuvo neatidėliotinų darbų lavina. Atlikėjai teko ne tik pradėti rūpintis savo būsimu sceniniu įvaizdžiu, bet ir dainos „Attention“ techniniu išpildymu ir skambesiu. Atlikėja taip pat paruošė „eurovizinę“ savo dainos versiją, skirtą pasaulio bei Europos radijo klausytojams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 12:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:48 AM

Dainos „Attention“ muzikinį suvedimą Vilijos Matačiūnaitės komanda nusprendė daryti Australijoje, muzikinėje įrašų studijoje „Studio 301“. Techniniu dainos paruošimu rūpinosi vienas labiausiai patyrusių Australijos garso inžinierių Sameeras Sangupta.

Vilijos pasiruošimu „Eurovizijai“ besirūpinančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) pirmininkas Martynas Tyla tikino, kad komanda australus techniniams darbams pasirenka nebe pirmą kartą.

Kodėl V.Matačiūnaitės dainos radijo versiją patikėjo užsieniečiams, o ne lietuviams, M.A.M.A. pirmininkas paaiškino paprastai: „Būtent ši studija ir Sameeras dirba su pasaulinio ryškumo muzikos atstovais – dainininkėmis Rihanna ir Lady Gaga, grupėmis „Muse“ ir „Pearl Jam“. Tad patikėti Vilijos dainą žmonėms, žinantiems pasaulinius standartus, buvo pasirinkta neatsitiktinai.“

Iš pirmo žvilgsnio daina „Attention“ nuo versijos, kurią V. Matačiūnaitė atliko nacionalinės atrankos per LRT finale, nepakito. Tačiau ištikimiausi dainininkės gerbėjai ir atidūs melomanai pastebės – daina tikrai patobulėjo savo skambesiu.

Tiesa, Vilija pristatė ne tik savo dainos radijo versiją, bet ir „Eurovizijai“ skirtą fotosesiją. Joje dainininkė išmėgino kelis skirtingus įvaizdžius, kuriuos sukurti padėjo žinomas dizaineris Liutauras Salasevičius ir stilistė Kastė Svilaitė. O viską įamžino fotografas Darius Gražys.

Vilijos daina „Attention“ netrukus pasirodys Lietuvos ir Europos radijo stotyse. Iki kelionės į Kopenhagą, kur vyks gražiausių Europos dainų konkursas, belikus vos mėnesiui, Lietuvos pasiuntinę Viliją valdo ambicijos ir pergalingi nusiteikimai.

„Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinės atrankos nugalėtoja spindi džiaugsmu ir neprisileidžia baimės jausmo. „Nieko aš nebijau. Ko bijai, tą ir gausi. Kaip sako bobutės, oi, kad tik mano vyras negertų, kad tik negertų... Dievas negirdi žodžio „ne“. Kad tik nebūtų karo, ir jis ateina. Nereikia galvot apie blogus dalykus. Mes juos pritraukiam. Mintis ir žodis materializuojasi. Aš noriu pirmos vietos, – LRT laidai „Stilius“ šį sekmadienį sakys Vilija.

„Noriu nuvažiuot gražiai padainuot. Noriu, kad Lietuva manim didžiuotųsi ir visi sakytų, bliamba,ta Lietuva šauni šalis, kokie „faini" žmonės atvažiavo”, – pozityvumas ir energija iš Vilijos tiesiog liejasi. 

Dvidešimt metų dainuojančiai, šiuo metu tarp Londono ir Vilniaus gyvenančiai Vilijai pergalės skonis jau pažįstamas. Jauna mergina, išgarsėjusi muzikiniame realybės šou, šiandien atvira iki netikėtumų. Neslepia persirgusi ir žvaigždžių liga, pažinusi ir nežabotą pinigų galią. 

„Po pirmo projekto buvo toks džiaugsmas, azartas, emocijos, buvau devyniolikos metų, vėjai švilpia galvoj, pinigų krūvas tik moka, taškau viską, nesvarbu, net neįdomu, bus tų pinigų ar nebus. Pokšt, krizė atėjo, baigėsi festivalis... –  prisimena dainininkė. – Tik tada susitupėjau, atsirado draugas, pradėjom žaisti šeimą. Išvažiavom į kaimą, pomidorus auginom.“ 

Kodėl pomidorai, kuo dėtas kaimas ir problemos dėl balso stygų? Vilija neslepia, tuomet vokalo dėstytojos verdiktas buvo griežtas, paskaitas mergina galės lankyt tik išsigydžiusi balso stygų ligą. Ar tai buvo trauma? Ir ne viena.

Vėliau baigėsi ir pomidorų auginimas, išseko projektai, už kuriuos buvo mokamos milžiniškos sumos. Pajutusi tuštumą Vilija dingo Londone. Tačiau ką lėmė netikėtas naktinis susitikimas su mįslingu nepažįstamuoju ir kodėl Vilijai pasisekė „Eurovizijos“ atrankoje?

„Viskas susiklostė bekvailiojant, – žodžiai išsprūsta atvirai nusiteikusiai dainininkei. – Negirdėjau tokio vardo, pavardės, keistuolis, galvoju. Taip viską per juoką padarėm.“ 

Interviu metu Vilija plyšta juokais ir net paklausta apie skausmingiausius dalykus, optimizmo kartelės žemyn nenuleidžia. Žinoma dainininkė tiki, jog į „Euroviziją“ verta važiuoti tik su humoru ir gera nuotaika. Tačiau ko gyvenime Vilija dabar vengia labiausiai ir kada ji nusprendė kurti šeimą? 

Patobulinta dainos „Attention“ versija - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.