V.Matačiūnaitę Amsterdame užgriuvo „Eurovizijos“ gerbėjų dėmesys

Dainininkės Vilijos Matačiūnaitės pasirengimo „Eurovizijai“ kelyje – viena svarbiausių stotelių. Šeštadienį atlikėja viešėjo Amsterdame, kur vyko tradicinis koncertas „Eurovision In Concert“. Į šį renginį susirinko ne tik 25 šalių dainininkai, bet ir šimtai žurnalistų, skleidžiančių žinią apie konkurso dalyvius.

V.Matačiūnaitės viešnagės Amsterdame akimirka.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
V.Matačiūnaitės viešnagės Amsterdame akimirka.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 5, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:42 PM

Dalyvių skaičiumi šių metų koncertas – vienas gausiausių per visą istoriją. Prisistatyti atvyko 25 šalių atstovai – o iš viso konkurse Kopenhagoje jų šįmet dalyvaus 37.

Šeštus metus vykstančio renginio kulminacija – visų atlikėjų koncertas žinomoje Amsterdamo salėje „Melkweg“, kuriame jie atliks savo „eurovizines“ dainas. Visi bilietai į šį renginį – jau seniai parduoti. „Eurovizijos“ gerbėjams, kurie neketina vykti į konkursą Kopenhagoje, tai – puiki proga iš anksto įvertinti kūrinius.

Ankstesniais metais šiame koncerte yra pasirodę Andrius Pojavis, Donatas Montvydas, Sasha Songas.

„Pasirodyti čia – tikrai verta. Žinia greitai pasklinda socialiniuose tinkluose, atlikėjai duoda daug interviu, žodžiu – gera galimybė pasireklamuoti“, - sakė Vilijai ruoštis „Eurovizijai“ padedantis prodiuseris Martynas Tyla.

Visą popietę Amsterdame Vilija praleido bendraudama su žurnalistais – kaip ir kiti dalyviai, interviu dalijo dvi su puse valandos.

„Klausimai standartiniai – ką reiškia daina, ar tikiuosi laimėti, kurie kiti artistai patinka. Tiesa, vienas prancūzas paklausė tikrai įdomaus dalyko – kokiu kitu žmogumi norėčiau pavirsti 24 valandoms.

Atsakiau, kad Didžiosios Britanijos karaliene arba dainininke Beyonce. Būtų įdomu pažiūrėti, kaip atrodo jų kasdienybe.

Vilija juokavo, kad šio renginio metu ji rado naują šokėją ir įvaizdį – OUTTV žurnalistą, kuris klausinėdamas jos staiga užsidėjo balerinos sijoną ir paprašė ją išmokyti kelis, jos pasirodyme esančius judesius.

Susidraugauti su kitais atlikėjais dar nespėjau – tam man paprastai reikia daugiau laiko“, - lrytas.lt pasakojo Vilija.

Jos, kaip ir kitų dalyvių, žvilgsnį patraukė Austrijos atstovas – ši šalis į „Euroviziją“ siunčia barzdotą transvestitą Conchitą Wurst.

„Negaliu sakyti „jis“, nes tai tikrai „ji“. Vienintelis vyriškas dalykas – barzda. Kojos, rankos, pirštai, figūra – viskas moteriška“, - stebėjosi Vilija.

Šeštadienio vakarui Vilijos įvaizdį paruošė stilistė Olga Filatova-Kontrimienė. „Kelnės, „kerziniai“ batai – koncertas vyksta klube, tai ir įvaizdis tinkamas tokiai vietai“, - sakė dainininkė.

Amsterdame ji lankosi pirmą kartą, tačiau šį miestą spėjo įsimylėti iš pirmo žvilgsnio.

„Labai gražūs pastatai. Ir šiaip atmosfera – puiki. Iškart nusprendžiau, kad kada nors čia sugrįšiu be darbų, kaip turistė“, - džiaugėsi dainininkė.

Sekmadienį atlikėja Olandijos sostinėje turės šiek tiek laisvo laiko – ketina pasižvalgyti po miestą, galbūt aplankyti muziejus ir kitas žinomas miesto vietas.

„Raudonųjų žibintų kvartalas? Žinoma, ir ten nueisiu. Juk jis garsus visame pasaulyje. Įdomu pamatyti ir tas vietas, kuriose prekiaujama narkotikais“, - juokėsi V.Matačiūnaitė. Ji užsiminė, kad kvartalas ją ir nustebino, ir šiek tiek tik šokiravo, - pamačiusi languose stovinčias seniausios profesijos atstoves įspūdžiais dalinosi Vilija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.