Albumo apžvalga. „Subtilu-Z“ „Mėlynom gatvelėm“

Du akordeonai, birbynė ir perkusija - tokį instrumentų arsenalą pasikinkiusi grupė „Subtilu-Z“ jau kurį laika drumsčia Lietuvos muzikinius vandenis, balansuodama kažkur per vidurį tarp subtilaus pokšto ir rimtos kūrybinės ambicijos. Naujausias jų projektas - albumas, kuriame su kamerinės muzikos vokaliste Asta Krikščiūnaite vaikinai lukštena Lietuvos estrados klasiką.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-04-09 12:01, atnaujinta 2017-10-20 04:19

„Vėjas man pasakė“, „Putinai“, „Paukščiai“, „Sningant“ - tarp vyresnės kartos klausytojų nerasite tokių, kuriems šios melodijos nebūtų iki skausmo gerai žinomos. Benjamino Gorbulskio, Teisučio Makačino, Mikalojaus Noviko ir kitų kūrybą aranžuoti ėmęsi muzikantai skelbia, kad norėjo naujai į ją pažvelgti.

Idėja - gera, tačiau pats muzikinis bandymas atrodo kiek nuspėjamas. Tai, kad estrados kūrinių versijose dominuoja akordeonas, nėra labai provokuojanti ar įdomi naujovė. Įdomiau tai, kad šias dainas atlieka A.Krikščiūnaitė - toks balsas tikrai yra kiek neįprastas šiai muzikai, bet ir nepasakysi, kad visai netinka.

Aukštyn kojomis šių kūrinių grupė neapvertė - nuotaika ir tempas dauguma atvejų išliko toks pats. Vadinasi, turime dar kartą gražiai atliktas puikias dainas, kurios vargu ar privers eiti iš proto jaunąją kartą, bet vyresnius nuteiks maloniai. Gal dėl to albumas išleistas ir vinilo plokštelėje - nors tai vėl tampa madinga, tikriausiai taikomasi į tuos, kurie patefonus išsaugojo trisdešimt metų.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Daina iš albumo "Mėlynos gatvelės":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.