Prieš startą „Eurovizijoje“ - meditacijos piramidėje

Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė trečiadienį pirmą sykį savo akimis pamatys didžiąją „Eurovizijos“ sceną, kurioje kitą savaitę jos laukia svarbi kova.

V.Matačiūnaitė ir Š.Kirdeikis - jau pasiruošę startui.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
V.Matačiūnaitė ir Š.Kirdeikis - jau pasiruošę startui.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt iš Kopenhagos

2014-04-29 18:52, atnaujinta 2018-02-14 10:56

Pasiruošimas „Eurovizijos“ konkursui Kopenhagoje jau vyksta visu greičiu – antradienį pirmąjį repeticijų etapą baigė pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio (jis vyks gegužės 6-ąją) dalyviai.

Repetuoti jau pradėjo antrojo, gegužės 8-ąją vyksiančio, pusfinalio dainininkai – trečiadienį savo trisdešimt minučių scenoje gaus ir V.Matačiūnaitė.

Repeticijos, kaip ir pats konkursas, vyks kiek neįprastoje vietoje – atokioje Kopenhagos saloje įsikūrusioje laivų statykloje įrengtame komplekse „B & W Hallerna“.

Pirmadienį į Kopenhagą atvykusi dainininkė iškart nėrė į įvykių sūkurį – vakare apsilankė „Eurovizijos“ klube, kuris įrengtas Kopenhagos klube „Vega“ patalpose.

Čia dažniausiai koncertuojantys alternatyvaus roko atlikėjai dviems savaitėms užleido vietą „eurovizininkams“. Pirmadienio vakarą klube koncertavo keli „Eurovizijos“ atlikėjai – tačiau fotografų ir konkurso gerbėjų dėmesio sulaukė ir į klubą su šokėju Šarūnu Kirdeikiu užsukusi V.Matačiūnaitė.

Dainininkė išliko puikios nuotaikos, nors prieš pat kelionę sudaužė mobilųjį telefoną, o jos lagaminas Kopenhagą pasiekė apdaužytas.

„Šiaip dar nelabai kur buvome išėję – šiandien tokia poilsio diena. Miegojome, su Šarūnu mankštinomės sporto salėje.

Dar reikia padirbėti – su pritariančiomis vokalistėmis repetuosime dainas pasirodymams, kurių čia bus net keli“, – šiandien lrytas.lt sakė V.Matačiūnaitė.

Sporto ir psichologiniai pratimai jos pasirengime „Eurovizijai“ užima ne mažiau svarbią vietą, nei vokalo repeticijos. Juk scenoje 27-erių atlikėjai teks itin daug judėti.

„Dar Lietuvoje padariau daug dalykų, kurie gal irgi prisidės prie geresnio pasirodymo.

Pavyzdžiui, specialiai dėl „Eurovizijos“ pirmą kartą gyvenime meditavau Merkinės piramidėje. Tikrai kažką pajutau – ramybę, gerą nuotaiką. Ten, beje, nuostabi akustika. Stengiesi tyliai eiti, o garsas aidi. Bijai, kad tavo tipenimas gali kažkam sutrukdyti.

Buvau ir akupunktūros seansuose“, – lrytas.lt sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.