V.Matačiūnaitė po repeticijos žurnalistams plėšė ABBA dainą

Dainininkė Vilija Matačiūnaitė trečiadienį jau išbandė „Eurovizijos“ sceną – dainininkė surengė pirmąją repeticiją laivų statykloje „B & W Hallerne”, kurioje kitą ketvirtadienį kovos antrajame konkurso pusfinalyje.

V.Matačiūnaitė Kopenhagoje susitiko su žiniasklaidos atstovais.<br>R.Zilnio nuotr.
V.Matačiūnaitė Kopenhagoje susitiko su žiniasklaidos atstovais.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt iš Kopenhagos

Apr 30, 2014, 6:16 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:39 AM

„Jausmas – labai geras. Niekada Lietuvoje neturėjau tokio gero įgarsinimo. Net nereikėjo nieko reguliuoti.

Klaidelės? Žinoma, buvo. Ir šokant, ir dainuojant. Gal persidirbom. Tikrai nėra baisiau, negu dainuoti, pavyzdžiui, „Siemens“ arenoje. Ji nėra didesnė už „Siemens“ areną. Gal taip tik atrodo, nes didelė scena. Įsivaizduosiu, kad esu su lietuviais, kad visi mane palaiko, ir viskas bus gerai.

Manau, visas tikrasis jausmas bus tada, kai salėje bus žiūrovai. Tada viskas pasimatys. Bet viskas bus gerai – tikiu tuo“, - po repeticijos šypsojosi Vilija.

Po kiekvienos repeticijos „Eurovizijos“ dalyviai skiria pusvalandį bendravimui su tarptautinės žiniasklaidos atstovai – tokios taisyklės. Vilija akivaizdžiai sulaukė simpatijų – išsirikiavusiai žurnalistų eilei nepakako ir valandos.

Interviu dainininkė dalija kartu su kiekviename žingsnyje jį lydinčiu šokėju Šarūnu Kirdeikiu. Paprašytas žurnalistų, jis ne tik demonstravo šokio judesius, bet ir uždainavo Vilijos „eurovizinės“ dainos priedainį.

Vieno interviu metu dainininkės buvo paprašyta sudainuoti grupės ABBA dainą „Waterloo“, su kuria ši prieš keturis dešimtmečius laimėjo „Euroviziją“.

Trumpai parepetavusi, Vilija tai ir padarė, tačiau paskui prisipažino, kad „Eurovizijos“ istorija ne itin domisi.

„Kodėl reikėjo dainuoti? Jie dalyvavo „Eurovizijoje“, ar ne?“, - klausė dainininkė.

Atlikėja apgailestavo, kad „Eurovizijos“ rengėjų prašymu turėjo parodyti dalį savo sceninio kostiumo – jį ketino atskleisti tik šeštadienį, antrosios repeticijos metu.

„Parodžiau, kad dėvėsiu pūstą sijonėlį, bet tai nebuvo didelė paslaptis. Tačiau viso mano įvaizdžio dar niekas nematė“, - save ramino atlikėja.

Iškart po repeticijos Vilija vyko į netoli arenos įrengtą įrašų studiją. Čia ji padainavo kelias pernai „Euroviziją“ laimėjusios danės Emmelie de Forest kūrinio eilutes.

Toks „Eurovizijos“ rengėjų sumanymas – vienoje iš konkurso transliacijų visi šių metų dalyviai suformuos „chorą“, kuris pasirodys kartu su Emmelie.

„Dar daug visko laukia – ekskursijos, raudonasis kilimas, balsavimas prezidento rinkimuose, koncertai. Bet esu nusiteikusi dirbti, o ne ilsėtis.

Jau esu buvusi Kopenhagoje, tai negaištu laiko žvalgydamasi po miestą. Gal ir gerai. Galiu susikaupti ties savim, meditacija, ramiai ruoštis „Eurovizijai“, - sakė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.