Latvių pobūvyje sužibėjo ir V.Matačiūnaitė

Artėjant „Eurovizijos“ konkursui, įvairių šalių delegacijos rengia vakarėlius, kuriuose pristato savo atlikėjus. Tokį ketvirtadienio popietę surengė ir latviai – šios šalies grupė „Aarzemnieki“ bičiulius pakvietė į Kopenhagos muziejų. Čia apsilankė ir Vilija Matačiūnaitė, kuri greitai atsidūrė dėmesio centre.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 1, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:26 AM

„Aarzemnieki“ įvaizdis – mielą, paprasta kompanija, dainuojanti dainą apie pyragą „Cake To Bake“ - grupės kompaktinę plokštelę puošia skanėsto receptas. Svečius jie vaišino arbata, arbatinukus puošė užrašas „pagaminta močiutės“, arbatos dovanų gavo ir visi atėję.

Hipišku nuoširdumu muzikantai, kurių priešakyje – Latvijoje gyvenantis vokietis Joranas Steinhaueris, užkrėtė ir savo pobūvio svečius. Paėmęs į rankas gitarą, Joranas nuolat ėjo prie svečių, ragino dainuoti kartu, o galiausiai atskleidė ir keletą šiam renginiui paruoštų staigmenų.

Jau vakaro pradžioje, kai vedėja pradėjo kalbą, sudainuodama Vilijos dainos „Attention“ eilutę, buvo aišku – lietuvei dėmesio netrūks.

Iš pradžių J.Steinhaueris į Viliją kreipėsi, siūlydamas kartu lietuviškai padainuoti „Aarzemnieki“ dainos „Ačiū latui“ priedainį.

Šį kūrinį grupė parašė Latvijos perėjimo prie euro proga. „Ačiū litui“, - uždainavo Vilija ir visiems svečiams garsiai pranešė, jog kitais metais ir mūsų šalis turės eurą.

„2015-aisiais, kai Lietuvoje vyks “Eurovizija”, - šūktelėjo atlikėja.

Toliau buvo dar linksmiau - „Aarzemnieki“ netikėtai užgrojo dainos „Attention“ akordus. Vilijai neliko nieko kito, kaip tik prisijungti – mūsų šalies „eurovizinę“ dainą lietuviai ir latviai sudainavo kartu.

„Surepetavome per naktį. Bet mums ši daina tikrai patinka“, - sakė J.Steinhaueris.

Dėmesio sulaukė ir Estijos dainininkė „Tanja“ - su ja J.Steinhaueris sudainavo latvių dainos „Cake To Bake“ priedainį, o su albanų atlikėja Hersi Matmuja – Andrea Bocelli baladę „Vivo per lei“.

Pobūvyje apsilankė ir armėnų dainininkas Aramas MP3. Atlikėjas, kuriam prognozuojama aukšta vieta „Eurovizijoje“, Viliją pasveikino rankos paspaudimu.

„Tik nerašykite, jog tikrai laimėsiu „Euroviziją“. Tai buvo pokštas. Nors juk visko gali būti“, - po latvių pobūvio šypsojosi Vilija.

Ji jau spėjo įsitikinti, kad konkurso gerbėjų yra atpažįstama akimirksniu - dainininkei nuolat teko fotografuotis su gerbėjais.

Lietuvos kaimynų surengta šventė gerai nuteikė visus. Tiesa, aukšta vieta jiems šiame konkurse neprognozuojama.

„Mums prastokai sekasi. Kadaise laimėjome striptizu, dabar vėl sumąstėme kažką įdomaus“, - juokavo vakaro vedėja, prisimindama dalį suknelės scenoje nusiplėšusią „Eurovizijos“ laimėtoją Mariją Naumovą.

„Dainininkas – tikrai šaunus. Puikiausiai galėtų vesti TV šou – taip laisvai elgiasi scenoje“, - profesionalo akimi „Aarzemnieki“ lyderį įvertino LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.