Lietuvos „eurovizininkei“ - šiltas baltarusio Teo dėmesys

Ketvirtadienio vakaras Lietuvos atstovei „Eurovizijoje“ Vilijai Matačiūnaitei buvo laisvas nuo darbų, tačiau mergina nenuobodžiavo. Baltarusijos dainininko Teo kvietimu ji su dar kelių šalių atstovais ėjo pasivaikščioti po Kopenhagos centrą – dalijo interviu, pozavo nuotraukoms ir dalijosi įspūdžiais su būsimaisiais konkurentais.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

2014-05-02 00:11, atnaujinta 2018-02-14 10:17

„Eurovizijos“ vakarėlių mada pamažu dingsta iš šio konkurso. Prieš keletą metų daugelis šalių laikė garbės reikalu išsinuomoti klubą ar barą ir surengti prisistatymo vakarėlį, kuriame laisvai lietųsi gėrimai. Ekonomikos sunkmetis pakeitė įpročius – vakarėlių šįmet rengiama labai nedaug, o pasireklamuoti norintys artistai sukasi iš padėties taip, kaip moka.

„Šiame mieste tiesiog labai brangu linksmintis. Mes paprastai rengdavome vakarėlius, bet to šįmet tikrai nedarysime. Vien už gėrimus reikėtų pakloti fantastišką sumą“, - lrytas.lt sakė Azerbaidžano delegacijos atstovas.

Baltarusių atlikėjas Teo – ne išimtis. Sukvietęs reporterius, jis su Lietuvos, Graikijos, Šveicarijos dainininkais bendravo vaikų žaidimų aikštelėje prie viešbučio, kuriame apsigyveno. Vėliau klegantis dainininkų būrys patraukė prie miesto centre esančio kanalo – čia buvo filmuojami keli televizijos reportažai.

Praeiviai smalsiai stebėjo dainininkus, tačiau tik retas jų priėjo paklausti, ar čia susirinko „Eurovizijos“ dalyviai.

Iniciatyvą į rankas greitai perėmė šveicarų ir graikų atlikėjai. Šveicaras Sebalteris su savo muzikantais linksminosi, grodami savo dainą „Hunter Of Stars“ ir Avicii hitą „Wake Me Up“, graikai „Freaky Fortune“ ir RiskyKiddas praeiviams sudainavo savo „eurovizinę“ dainą „Rise Up“.

Gerai nusiteikęs baltarusis visiems dalijo dovanas – vėliavėles su pavaizduotu perbrauktu pyrago gabalėliu. Potekstė susijusi su jo „eurovizine“ daina „Cheesecake“. Mat sūrio pyragaičiu (angl. „cheesecake“) jį pravardžiavo buvusi mergina – tai dainininką taip erzino, jog su ja išsiskyrė, o galiausiai apie tai parašė kūrinį.

Vėliavėlę Teo bandė įbrukti ir Lietuvos atstovei, tačiau Vilija atsisakė ją paimti.

„Aš šiandien buvau pas latvius, o jie dainuoja apie pyragą. Negaliu imti kažko, ant ko pyragas užbrauktas“, - paaiškino dainininkė.

„O tu mėgsti pyragą?“, - sutriko baltarusis.

„Taip, argi nesimato?“ - glostydama pilvą, nusijuokė Vilija.

Diplomatinio „eurovizinio“ ginčo pavyko išvengti – baltarusio dovaną priėmė V.Matačiūnaitę lydintis šokėjas Šarūnas Kirdeikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.